YSRCP attackerar TDP-manifest, ledare river kopior: “Bisi bele bhaath… en kopia, mix… TDP kommer inte att genomföra löften”

0
57

YSR Congress Party (YSRCP) i Andhra Pradesh går allt för att attackera oppositionen Telugu Desam Party (TDP):s nyligen tillkännagivna manifest, river kopior av dokumentet och säger att partiet “inte kommer att genomföra” planerna som har utlovats.

Den 29 maj, en dag efter att Chandrababu Naidu släppte manifestet på “Mahanadu”-konferensen, rev statens bostadsminister Jogi Ramesh TDP-manifestet vid en presskonferens.

< img src="https://data.indianexpress.com/election2019/track_1x1.jpg" />

”Detta manifest har inget värde eftersom TDP och Chandrababu Naidu inte är kommer att genomföra de löften som ges i den. Det är ett mjukpappersmanifest. Det är YSRCP-regeringen som implementerar alla välfärdssystem. TDP kan bara drömma om det”, sa han.

Även i Political Pulse | Chandrababu Naidu tar en paus från det förflutna och tar gratisvägen för 2024 års strid med Jagan

Tidigare minister Kodali SV Rao dumpade kopior av manifestet och kallade det “skräp”. Vattenresursminister Ambati Rambabu har proklamerat att den senaste Mahanadu skulle bli “TDP:s sista” eftersom partiet skulle “decimeras i nästa val”.

TDP svarade till detta, vilket ledde till fler reaktioner från YSRCP.

Kanna Lakshminarayana, en ledare från kraftfulla OBC Kapu-gemenskapen, som nyligen gick med i TDP efter att ha lämnat BJP, sa att YSRCP var “rädd” efter att Naidu släppte manifestet.

“De är så rädda efter att ha sett den första delen av manifestet … Vad kommer att hända senare? De är så rädda att de har börjat missbruka och använda ett oparlamentariskt språk för att beskriva TDP och ett manifest som skulle gynna kvinnor, efterblivna klasssamhällen, arbetslösa ungdomar och bönder. YSRCP-ledare är oroliga och de diskuterar varenda punkt i TDP-manifestet”, sa han.

Annons

Lakshminarayana har utsetts till ansvarig för valkretsen Sattenapalli Assembly – för närvarande representerad av Rambabu – varifrån han sannolikt kommer att tävla nästa år.

Missa inte | Chandrababu Naidu riktar sig till Jagan framför ekonomin och åberopar NTR, säger att TDP är pelaren för Telugu-folket

I torsdags talade han vid ett offentligt möte i Pathikonda i Kurnool-distriktet där han betalade ut den femte delen av jordbrukarnas välfärdssystem YSR Rythu Bharosa, Chief Minister Y S Jagan Mohan Reddy själv attackerade manifestet.

“Chandrababu Naidu’s manifest föddes inte i Andhra Pradesh. Det är ett bisibele baath-manifest hämtat från två partier — kongressen och BJP — och det nyligen avslutade Karnataka-valet. Han kopierade också vårt partis planer som Amma Vodi, Rythu Bharosa och satte ihop dem.’’

Annons

Han tillade: “YSR (tidigare CM Y S Rajasekhara Reddy) scheman har kopierats, Jagans scheman har kopierats, BJP och kongressscheman har kopierats. I slutändan är Chandrababus liv en imitation och ett bedrägeri. Han har ingen originalitet, personlighet eller karaktär. Han saknar trovärdighet. Idag har deras ledare inte ens 175 kandidater som kan tävla i de 175 valkretsarna.”

När man jämför den politiska situationen i Andhra Pradesh med slaget vid Kurukshetra, sa Reddy att nästa krig skulle vara mellan TDP:s ” DPT” – en akronym myntad för att beteckna ”dochuko (byte), panchuko (dela), tinuko (äta)” – och YSRCP:s DBT (Direkt förmånsöverföring).

”Jag ber er alla att tänka klokt om vad man ska välja,'' sa han.

TDP-manifestet med titeln “Bhavishyattuku-garanti (en garanti för framtiden” lovar en mängd gratiserbjudanden och välfärdssystem för kvinnor, arbetslösa ungdomar och bönder.

TDP blev det första partiet i Andhra Pradesh att släppa manifestet , trots att omröstningarna är nästan ett år bort, i april 2024.

Läs även

Vad den tysta Modi-regeringen inte förstår: alla tror på brottarna, e…

'BJP kommer inte att säga någonting, och inte heller kommer Brij Bhushan att ge upp… Kanske idén är t…

>< img src="https://images.indianexpress.com/2023/06/PTI05_31_2023_000208A-logo.png?resize=450,250" />

Statsregeringen svänger, Amit Shahs uppdrag Manipur involverade återställande ..

RSS-chefen Mohan Bhagwat ringer för enhet: Några kom utifrån, nu vår egenAnnons

I händelse av att TDP återvänder till makten har Naidu lovat att kvinnor i åldersgruppen 18-59 skulle få en månatlig assistans på 1 500 Rs per månad medan mammor skulle få 15 000 Rs per år. TDP-manifestet lovar också gratis resor för kvinnor i kollektivtrafiken och tre gratis gasolflaskor per år till varje hushåll.