Worstelaars zullen niet toegeven, zeggen khap-leiders; zal President, Govt ontmoeten om het probleem op te lossen: BKU-leider

0
40

Door onmiddellijke arrestatie te eisen van de chef van de Wrestling Federation of India en BJP Lok Sabha-parlementslid Brij Bhushan Sharan Singh wegens beschuldigingen van seksuele intimidatie, en te verklaren dat de protesterende worstelaars “geen nederlaag zullen toegeven”, besloten de khap-leiders donderdag een delegatie te sturen om elkaar te ontmoeten President Droupadi Murmu.

Na een khap panchayat in het dorp Shoron, in Muzaffarnagar in Uttar Pradesh, zeiden ze dat andere beslissingen op vrijdag zullen worden aangekondigd tijdens een andere khap-bijeenkomst in Haryana's Kurukshetra.

Lezen | IOC komt tussenbeide, steunt worstelaars: (28 mei) behandeling zeer verontrustend, bescherm atleten, voer onpartijdig onderzoek uit

De nationale woordvoerder van de Bhartiya Kisan Union (BKU), Rakesh Tikait, kondigde donderdag de genomen besluiten aan en zei: “Er zijn verschillende beslissingen genomen; ze zijn gereserveerd gehouden. De panchayat heeft [mij] echter gevraagd één besluit bekend te maken: dat een khap-delegatie de president zal ontmoeten; de regering.”

Hij zei dat de andere beslissingen vrijdag in Kurukshetra zullen worden aangekondigd.

Protesterende worstelaars zitten in Har ki Pauri, in het district Haridwar. (PTI)

“Het gevecht zal doorgaan. De khap panchayat en de worstelaars zullen de nederlaag niet toegeven,” Tikait, die ook het protest had geleid tegen de drie landbouwwetten van het Centrum aan de grens met Ghazipur in Delhi, zei. Hij zette vraagtekens bij de vertraging bij de arrestatie van Singh, die ook een BJP-parlementslid is.

De panchayat werd bijgewoond door leiders die 30 tot 35 khaps van verschillende kasten uit Uttar Pradesh, Haryana en Delhi vertegenwoordigden. De panchayat werd bijeengeroepen door de nationale president van de BKU, Naresh Tikait, die zich dinsdag naar Haridwar had gehaast en de worstelaars had overgehaald om hun plan om hun medailles in de Ganges te gooien vijf dagen uit te stellen uit protest tegen wat zij noemden als de passiviteit van de regering. .

Toesprekend zei Naresh Tikait, “Samadhan tak sangharsh jaari rahega (het gevecht zal doorgaan totdat het probleem is opgelost).

Advertentie

In zijn korte toespraak beweerde Rakesh Tikait dat de regering de mensen “verdeelt”. “Er is een controverse ontstaan ​​tussen Thakurs en Gujjars (gemeenschappen)…. Dit is een nieuwe controverse.”

Sangeeta Phogat en Vinesh Phogat worden vastgehouden door de politie. (Express-foto door Amit Mehra)

Tikait zei dat mensen de “trucs” van de regering zouden moeten begrijpen: “Pehle Hindu-Muslim kara; Bihar mein jakar Lalu Prasad ka pariwar toda; yahan (UP) door Mulayam Singh ka toda; Uttar Pradesh mein hindoe-moslim kaart…. Maharashtra mein Maratha-non-Maratha kiya…inko desh ko jodna nahin (aata hai) – pehle dharm mein baanta, ab jaati mein baantenge (Eerst was het de hindoe-moslimdivisie; daarna werd de familie van Lalu Prasad verdeeld in Bihar; in UP was de familie van Mulayam Singh verdeeld; de hindoe-moslimkaart wordt gespeeld in UP… In Maharashtra is het Maratha versus niet-Maratha. Ze willen het land niet verenigen – eerst verdeelden ze mensen in naam van religie, nu verdelen ze ze op basis van kaste).”

Beweren dat “zij” – een indicatie richting BJP-leiders zonder namen te gebruiken – het nu hebben over de “kaste” van de demonstranten, zei Tikait dat de worstelaars tot één kaste behoren: “De Tiranga-kaste”. En al degenen die voor het land werken, behoren tot deze Tiranga-kaste, voegde hij eraan toe.

Advertentie Lees | Terwijl de worstelaars van India aan de oevers van de Ganges staan, laten we onze hoofden laten hangen in schaamte

Hij zei dat het protest zal worden voortgezet, en als de worstelaars geen gerechtigheid krijgen, “dan zullen we door het hele land vechten”. Er zal een commissie van khap-leiders worden gevormd, die de president, de minister van Binnenlandse Zaken van de Unie en “iedereen die moet worden ontmoet” zal ontmoeten, zei Tikait.

Het is vernomen dat de panchayat deze beslissing nam na een “hint” van het centrum over de mogelijkheid van een ontmoeting met een hoge minister van de Unie.

In antwoord op een vraag zei Naresh Tikait dat hij met Union heeft gesproken minister Sanjeev Balyan en Baghpat MP Satyapal Singh over deze kwestie.

Lees ook

Coromandel Express ongeval Live Updates: Dodental stijgt naar 233, meer dan 9…

Odisha treinongeluk: de oproepen stromen binnen in Chennai, Bengaluru< figure class="non_premium_icon">

Eisen voor seksuele gunsten, minstens 10 gevallen van molest beschreven in …

< /figuur>Karnataka de laatste om aan te haken bij DBT-bandwagon Worstelaars Vinesh Phogat, Sangeeta Phogat en Bajrang Punia met supporters tijdens hun protestmars naar het nieuwe parlementsgebouw, in New Delhi, zondag 28 mei 2023. (PTI Photo)

Eerder op de dag spraken meer dan 30 khap-leiders de panchayat toe en hekelden de regering omdat ze niet actie ondernemen tegen Lok Sabha-parlementslid Brij Bhushan Singh. De protesterende worstelaars waren niet aanwezig in de panchayat.

© The Indian Express (P) Ltd