Twee agenten naar de politie in Meerut gestuurd na ‘misdragen’ met BJP-raadslid

0
42

Hoger hoofdinspecteur van politie Rohit Singh Sajwan van Meerut heeft opdracht gegeven tot een onderzoek en heeft twee agenten naar de politielijnen gestuurd wegens vermeende mishandeling van een BJP-raadslid en hem woensdagavond vasthouden op het medische politiebureau.

Meer dan een dozijn BJP-leiders, waaronder wetgever Amit Agarwal, haastten zich naar het politiebureau nadat ze hadden vernomen dat de politie zich zou hebben misdragen tegenover het BJP-raadslid Uttam Saini.

Saini werd zaterdag samen met een ander BJP-raadslid Naresh Uttam gearresteerd nadat ze werden beschuldigd van het mishandelen van leden van All India Majlis-e-Ittehadul Muslimeen (AIMIM) na een ruzie over het reciteren van 'Vande Matram' tijdens de eedaflegging van de gemeentelijke bedrijf aan de Chandra Shekhar Azad Universiteit in Meerut op 26 mei.

“Toen ik het medische politiebureau bereikte in verband met een zaak, bespotte een agent me door een vinger op te steken en te zeggen 'ye to wohi hain Vande Matram wala (hij is dezelfde man die betrokken was bij de Vande Matram-kwestie)'. Ze dwongen me mijn mobiel aan hen af ​​te geven en vielen me ook aan. Ik werd gedwongen opgesloten op het politiebureau”, zei Saini.

“Het is de taak van de politie om de gezagsgetrouwe burgers te beschermen, maar wat voor soort politiewerk kunnen we verwachten als de wetshandhavers zelf zich misdragen tegenover leiders die door het volk worden gekozen? We hebben informatie gekregen over wangedrag door de politie met BJP-leiders op verschillende plaatsen in Meerut. We zullen de kwestie bespreken met onze senior leiders in Lucknow,” zei Amit Agarwal, de BJP MLA van Cantonment.

“Ik heb opdracht gegeven tot een tijdgebonden onderzoek naar het incident. Ik heb twee agenten naar de politielijnen gestuurd en zal verdere actie ondernemen op basis van het onderzoeksrapport. De vice-SP, Civil Lines, Arvind Kumar Chaurasia, zal de beschuldigingen van BJP-leiders onderzoeken. Indiscipline bij de politie wordt koste wat het kost niet getolereerd”, vertelde de Meerut SSP aan The Indian Express.

Kamal Dutt Sharma, een BJP-leider die vorig jaar tevergeefs meedeed aan de parlementsverkiezingen in Meerut, zei dat de politie van Meerut zich lange tijd misdroeg tegenover leiders van de regerende partij. “We zullen de kwestie met hogerop moeten bespreken, anders zullen dergelijke incidenten zich blijven herhalen”, zei hij.

Lees ook

Coromandel Express ongeval Live updates: Dodental stijgt naar 233, meer dan 9…

Odisha treinongeluk: de oproepen stromen binnen in Chennai, Bengaluru

Karnataka is de laatste om aan te haken bij DBT-bandwagon

Eisen voor seksuele gunsten, minstens 10 gevallen van aanranding beschreven in … Advertentie

Kamal, samen met andere BJP-leiders en een wetgever, was tot donderdag 02.00 uur op het politiebureau gebleven en vertrok pas nadat de SSP actie had ondernomen bij het incident.