Temidden van ruzie over de 'flip-flop' op NEP, beroept de regering van Mamata zich op de toekomst van studenten voor de uitrol van 4-jarige RUG-cursussen

0
40

Hoofdminister van West-Bengalen en supremo van het Trinamool Congress (TMC), Mamata Banerjee, rechtvaardigde donderdag het besluit van haar regering om de vierjarige honourscursus op bachelorniveau (UG) in te voeren van deze academicus sessie en zei dat het Bengaalse studenten zou helpen om een ​​gelijk speelveld te krijgen in het hoger onderwijs op nationaal niveau.

Mamata zei dat het nieuwe systeem dat moet worden geïmplementeerd in overeenstemming is met de < strong>Richtlijnen van de University Grants Commission (UGC).

Hoewel de vierjarige RUG-honourscursus is een van de kenmerken van het National Education Policy (NEP) 2020, de TMC-regering had zich eerst verzet tegen de implementatie van de NEP en bekritiseerde het door de BJP geleide Centre for brengen.

Mis | Het schrappen van NEP op regeringstafel van Karnataka Cong, nieuw beleid om zich te concentreren op staatscultuur, mensen

“Vroeger duurde het drie jaar om af te studeren. Nu is dit gewijzigd. Degenen die een pass-cursus volgen (geen honours), zullen hun diploma in drie jaar afronden. Maar degenen die een honourscursus volgen, zullen hetzelfde in vier jaar afronden. Dit is een nieuwe regel (richtlijn) van de UGC,” zei Mamata tijdens een felicitatie-evenement voor de toppers van het Bengaalse bestuur, CBSE, ICSE en ISC in Biswa Bangla Mela Prangan in Kolkata.

“Deze (nieuwe regel) heeft één voordeel. Als je eenmaal een masteropleiding hebt gevolgd, voltooi je deze in één jaar in plaats van twee jaar, wat voorheen de norm was. Als andere staten deze regel volgen en wij niet, dan lopen studenten uit onze staat achter op de concurrentie met de rest van het land. Daarom moesten we dit doen,” zei de CM.

De TMC-regering heeft woensdag de introductie aangekondigd van een vierjarige honoursopleiding op RUG-niveau, in plaats van de bestaande driejarige opleiding, in alle door de overheid en door de staat gesteunde instellingen voor hoger onderwijs vanaf het studiejaar 2023-24 in overeenstemming met de UGC& #8217;nationale curriculum.

Ambtenaren zeiden dat de verhuizing geen gevolgen zal hebben voor studenten die zich vóór 2023 hadden ingeschreven voor een honourscursus aan een door de overheid of door de staat gesteunde universiteit.

Advertentie

In een verklaring zei de staatsafdeling voor hoger onderwijs dat het besluit is genomen na gesprekken met alle belanghebbenden en op aanbeveling van een door de staat aangesteld expertpanel, dat aanbeveelde om vanaf dit academisch jaar een vierjarige RUG-opleiding uit te rollen.< /p>

“De kwestie van de invoering van een 4-jarig programma op RUG-niveau in verschillende staatsoverheden/door de staat gesteunde/gesponsorde instellingen voor hoger onderwijs is al enige tijd in behandeling bij de deelstaatregering. De deelstaatregering heeft een commissie van deskundigen samengesteld om de zaak te onderzoeken en de aanbeveling in te dienen met betrekking tot de implementatie van het National Curriculum and Credit Framework (NCCF)…. Het Expert Committee heeft de implementatie van NCCF aanbevolen voor 4 jaar RUG-cursussen vanaf het academisch jaar 2023-2024 in alle door de overheid/gesteunde/gesponsorde instellingen voor hoger onderwijs in de staat door middel van optimaal gebruik van bestaande middelen of zelfmobilisatie van aanvullende middelen, in afwachting van ontvangst van aanvullende financiële steun,” aldus de afdeling hoger onderwijs.

Lees ook | Een klap voor de eenheid van de oppositie, slecht bloed tussen Cong, TMC laait op na ongemakkelijke wapenstilstand

“Na overleg met verschillende belanghebbenden en rekening houdend met de toekomst van studenten, heeft de bevoegde autoriteit in de deelstaatregering besloten dat het 4-jarige programma op RUG-niveau zal worden geïntroduceerd in alle door de overheid/door de overheid gesteunde/door de overheid gesponsorde hoger onderwijs Instellingen uit de academische zitting 2023-2024. Ze krijgen diploma's in overeenstemming met het nationale UGC-curriculum en het kredietkader voor programma's op RUG-niveau,” voegde het toe.

Advertentie

De NEP 2020 heeft aanbevolen om een ​​vierjarige honourscursus op RUG-niveau op te nemen in plaats van de bestaande driejarige en eenjarige postdoctorale (PG) opleiding in plaats van twee jaar, of “4+1”-formaat in plaats van het huidige “3+2”-systeem. De regering van Mamata had zich eerder verzet tegen de NEP 2020 en zei dat deze niet in Bengalen zal worden geïmplementeerd.

Staatsminister van Onderwijs Bratya Basu beweerde woensdag dat dit niet was gedaan in overeenstemming met NEP 2020. In plaats daarvan maakte de verhuizing deel uit van het staatsonderwijsbeleid, waarin alleen 'best practices' zijn opgenomen, zei hij.

“Er wordt misleidend nieuws verspreid dat de deelstaatregering het Nationale Onderwijsbeleid heeft aangenomen. Het zou een understatement zijn om het een aanfluiting van de waarheid te noemen. De deelstaatregering heeft een volledig apart staatsonderwijsbeleid geformuleerd door alle ‘best practices’ op te nemen. Dit staatsonderwijsbeleid zal binnenkort worden geüpload”, tweette hij in het Bengaals.

Lees ook

'BJP wil niets zeggen, en Brij Bhushan zal ook niet opgeven… Misschien is het idee…Wat de stille Modi Govt niet snapt: iedereen gelooft de worstelaars, e…

Bhopal onder een andere naam? Stadsgeschiedenis, Nawab's nalatenschap, nieuwste vlampunten…

< /figuur>Elke 3 maanden onderzoekt de BJP de grondsituatie, beoordeelt haar positie in al…

De minister van Onderwijs verklaarde: “Onze zeven lakh-studenten zouden niet in staat zijn geweest om te concurreren op het all-India-veld als de vier -jarige opleiding was niet ingevoerd. In dit geval zou hun neiging om in het buitenland of in een andere staat te studeren zijn toegenomen. Degenen die financieel zwak zijn, zouden in gevaar komen. Dit besluit is genomen met al deze zaken in het achterhoofd. Bovendien zou het behouden van de driejarige opleiding net zo anti-student zijn geweest als het besluit van de vorige linkse regering om Engels uit klas één te schrappen of om brugcursussen in te voeren of misschien zelfs meer.”