Suvendu ifrågasätter säkerhetsarrangemang som gjorts för Abhishek yatra, TMC säger att BJP är avundsjuk på hans popularitet

0
47

Oppositionens BJP ifrågasatte i onsdags de säkerhetsarrangemang som Västbengalpolisen gjort för TMC-ledamoten Abhishek Banerjees pågående Jan Sanyog Yatra och sa att över 2 200 poliser var utplacerade för att skydda den regerande partiledaren.

TMC slog tillbaka och sa att säkerhetsarrangemangen har gjorts med tanke på att ett “stort antal människor” kommer ut för att träffa Abhishek och att BJP var “avundsjuk” på hans popularitet.

Till Twitter sa ledaren för oppositionen i församlingen och BJP MLA Suvendu Adhikari: “2245 polispersonal utplacerade på en enda dag för att skydda bara en person & #8211; Ärade brorson till CM och inrikesminister Mamata Banerjee.”

Abhishek är chefsminister Mamata Banerjees brorson.

Adhikari anklagade det statliga inrikesdepartementet för att “inte bry sig om vanliga människor”, twittrade Adhikari, “Säkerhetsarrangemang som gjorts för statscheferna över hela världen skulle se bleka ut i jämförelse med detta. Lag- och ordningssituationen i Västbengalen har försämrats extremt… dussintals människor, inklusive kvinnor och barn har dött på grund av explosioner, det har förekommit otaliga mord (inklusive politiska), och flera fall av grymheter mot kvinnor. Polisstationerna i södra Bengal är nästan tomma, med poliser som vaktar gatorna för en person, när han är ute på en politisk turné…  Till slut är Bengalernas folk precis som sittande ankor, utan skydd…”

< p>När Abhisheks yatra nådde Purba Medinipur, hävdade Adhikari att distriktsdomaren har uppmanats att deputera en verkställande domare vid varje programplats, inklusive mötesplatsen från 30 maj till 2 juni, och att SOP:erna inkluderade provsmakning av matvaror, drycker, snacks och att instruera skogstjänstemän att se till att inga ormar, groda och apor hittas på platsen för programmen.

När Indian Express försökte kontakta Purba Medinipur District Magistrate Purnendu Kumar Maji angående SOPs och Suvendu Adhikari' 8217;s tweet i förhållande till säkerhetsarrangemangen vägrade han att kommentera. “Jag är inte medveten om det”, sa han.

Högsta officerare vid West Bengal Police svarade inte heller på samtal.

Läs även

Krav på sexuella tjänster, minst 10 fall av ofredande som beskrivs i …

Brij Bhushan erbjöd sig att köpa kosttillskott för mig om jag gav efter för sexuella framsteg…

NATO:s generalsekreterare Jens Stoltenberg: “Säkerheten inte längre regional… wh…

'Vår policy skulle vara liknande': Rahul Gandhi stöder Centers ståndpunkt om Russ. ..Annons

Under tiden sa TMC att Abhishek Banerjee’s “popularitet drog tusentals människor” och att det är därför polis har satts in för att kontrollera folkmassan. “Att ge skydd till Abhishek Banerjee är en del av polisens plikt eftersom vart denne än går samlas enorma folkmassor för att se och lyssna på honom. Det är inte fråga om att äventyra den allmänna säkerheten i frågan. Egentligen är Suvendu Adhikari avundsjuk eftersom det knappt finns någon folkmassa på hans offentliga möten, säger TMC talesman Kunal Ghosh.

© The Indian Express (P) Ltd.