SEBI zou met terugwerkende kracht de FPI-openbaarmakingsnormen moeten aanscherpen die het 'gedwongen was te verwateren' ten voordele van Adani, beweert Cong

0
43

Het congres op donderdag eiste dat de Securities and Exchange Board of India (SEBI) volledige openbaarmaking van eigendom van buitenlandse portefeuillebeleggers met terugwerkende kracht zou garanderen, met het argument dat de regels in 2018 werden versoepeld ten voordele van de Adani-groep. Dit komt een dag nadat de marktregulator had voorgesteld om aanvullende openbaarmakingen verplicht te stellen rond eigendom van risicovolle Foreign Portfolio Investors (FPI's).

“Er waren voorheen strikte vereisten om de uiteindelijke begunstigden van buitenlandse fondsen op de aandelenmarkt te identificeren. Maar deze regels werden op 31 december 2018 verwaterd en vervolgens op 21 augustus 2019 verwijderd door SEBI. Toen de regels werden afgeschaft, konden lege vennootschappen vrij investeren. Als gevolg hiervan heeft SEBI geen informatie over waar de Rs 20.000 crore vandaan kwam in de aan Adani gelinkte lege vennootschappen”, vertelde Jairam Ramesh, hoofd communicatie van het congres, aan verslaggevers.

Lees ook | Waarom heeft SEBI aanvullende openbaarmakingsnormen voorgesteld voor FPI's met een hoog risico?

“Nu heeft SEBI een consultatiedocument uitgebracht waarin om feedback wordt gevraagd om de openbaarmakingsvereisten opnieuw te versterken. De SC-commissie die is samengesteld over de Adani-kwestie heeft ook gezegd dat de afschaffing van regels ertoe heeft geleid dat SEBI de beschuldigingen tegen Adani niet naar behoren heeft onderzocht. Transparantie werd afgeschaft door regels in 2018 en 2019 te wijzigen ten voordele van een paar selecte trawanten”, beweerde hij.

De echte vraag, zei hij, is “wie is de eigenaar van de Rs 20.000 crore die via lege vennootschappen in de Adani-groep zijn geïnvesteerd. Alleen een JPC kan de waarheid van de Modani-zwendel aan het licht brengen. We zullen het blijven eisen”, zei hij.

“De vraag is of de regel in de toekomst van toepassing zal zijn of dat deze regel van toepassing zal zijn op degenen die in de afgelopen 5-6 jaar in het land hebben geïnvesteerd. vroeg Ramesh.

Lees ook

< /figuur>FCNR-obligaties waren 'minst slechte' optie om dollars in te zamelen: Raghuram Rajan

Union Budget 2023 inkomstenbelastingschijven: Nieuw belastingregime is standaard, korting incl…

India veranderde sinds 2014, zal de belangrijkste motor worden voor Aziatische, wereldwijde groei:…

RBI haalt Rs 2.000 biljetten uit omloop, vraagt ​​iedereen om te wisselen of de…

“De grote vraag is of het met terugwerkende kracht van toepassing is. Wat er in de toekomst ook gaat gebeuren, iedereen weet het, maar hoe zit het met de investering die na 2018 is gebeurd, zal de regel op hen van toepassing zijn…..Als je ons standpunt vraagt, ja, het zou van toepassing moeten zijn”, zei hij.

© De Indian Express (P) Ltd