Sebi gaat op 28 juni eigendommen van 7 bedrijfsgroepen veilen om het geld van investeerders terug te vorderen

0
50

Marktenregulator Sebi zei donderdag dat het op 28 juni 17 eigendommen van zeven bedrijfsgroepen, waaronder MPS Group, Tower Infotech en Vibgyor Group, zal veilen met een totale reserveprijs van Rs 51 crore, in een poging om de 8217; geld.

Afgezien hiervan heeft de toezichthouder blokeigendommen van Prayag Group, Multipurpose BIOS India Group, Waris Finance International Group en Pailan Group van bedrijven geplaatst, aldus de Securities and Exchange Board of India (Sebi) in een bericht.

De 17 eigendommen die worden geveild, omvatten landpercelen, verdiepingen tellende gebouwen, flats en een commerciële ruimte gelegen in West-Bengalen.

Sebi nodigde uit tot biedingen en zei dat de veiling van de eigendommen tussen 11.00 en 13.00 uur online zal plaatsvinden. Verder is de totale reserveprijs gekoppeld aan Rs 51 crore voor de activa en Quikr Realty is door Sebi ingeschakeld om te helpen bij de verkoop van deze eigendommen.

Van de totale te veilen eigendommen behoren er vijf tot MPS Group, vier hebben betrekking op Vibgyor, drie behoren tot de Pailan Group van bedrijven, twee behoren tot Tower Infotech en één elk tot Multipurpose BIOS India Group, Prayag Group en Waris Finance.

De toezichthouder zei dat de bieders hun eigen onafhankelijke onderzoek moesten doen naar onder andere lasten, eigendomsrechten van eigendommen en claims, voordat ze hun biedingen indienden.

Deze firma's hadden geld ingezameld bij investeerders zonder te voldoen aan de wettelijke normen. , wat Sebi ertoe aanzette om actie te ondernemen.

Advertentie

Eerder had de toezichthouder beslag gelegd op een aantal van hun eigendommen na richtlijnen waarin hen werd gevraagd om terugbetaling van investeerders’ geld samen met rente kwam niet uit. In deze zaken had de markttoezichthouder ook demat en bankrekeningen in beslag genomen.

Afgaand op de Sebi-orders, omvat de MPS Group van bedrijven MPS Greenery Developers die Rs 1.520 crore van investeerders verzamelden via illegale Collective Investment Schemes (CIS).

Prayag Infotech had tussen 2007 en 2007 een aanbod gedaan van inwisselbare preferente aandelen. 2008 en 2011-12 en mobiliseerde ten minste Rs 131.37 crore van meer dan 1.57 lakh investeerders.

Advertentie

Vibgyor Allied Infrastructure had in 2009 optioneel volledig converteerbare obligaties uitgegeven aan 49.562 investeerders en Rs 61.76 crore opgehaald.

Tower Infotech had tussen 2005 en 2010 bijna Rs 46 crore opgehaald bij meer dan 49.000 investeerders door de uitgifte van niet-converteerbare obligaties (NCD's) en aflosbare preferente aandelen.

Multi Purpose Bios verzamelde Rs 5,97 crore bij meer dan 1.460 mensen via inwisselbare preferente aandelen tussen boekjaar 2007-08 en 2011-12, en Waris Finance had Rs 5,12 crore opgehaald door NCD's uit te geven van 2010-12.

Lees ook

FCNR-obligaties waren 'minst slechte' optie om dollars in te zamelen: Raghuram Rajan

Union Budget 2023 inkomstenbelastingschijven: Nieuw belastingregime is standaard, korting incl…

India veranderde sinds 2014, zal de belangrijkste motor worden voor Aziatische, wereldwijde groei:…

RBI haalt Rs 2.000 biljetten uit omloop, vraagt ​​iedereen om te wisselen of de…

De in Kolkata gevestigde Pailan Group — Pailan Agro India Ltd en Pailan Park Development Authority Ltd — had meer dan Rs 98 crore van het publiek gemobiliseerd door de uitgifte van niet-converteerbare beveiligde aflosbare obligaties.