RSS-sjef Mohan Bhagwat oppfordrer til enhet: Noen kom utenfra, nå våre egne

0
41

RSS Sarsanghchalak Mohan Bhagwat understreker at hindu-muslimsk enhet er avgjørende for landets fremgang, og sa torsdag at mens «noen samfunn kom utenfra» og «vi kjempet mot de som brakte dem», er de «våre egne» og det er “vårt kollektive ansvar” å endre deres tankegang hvis det er “noen mangel”.

Da han talte i Nagpur ved en seremoni i Sangh Shiksha Varg, sa Bhagwat: “Kuch sampraday bahar se aaye. Unko lane wale jo bahar se thhe, unke saath hamari ladaiyan hui. Lekin wo bahar wale toh chale gaye, sab andar wale hain. Å un bahar walon ka sambandh bhulkar er desh mein rehna, aur abhi bhi wahan ke prabhav mein yahaan jo log hain woh bahar wale nahi woh apne hi hain, dere samajh ke unke saath vyavahar karna. Agar unke sochne mein koi kami hai til unka yogya prabodhan karna, hum sabki zimmewari hai.”

(«Noen samfunn kom utenfra. Vi kjempet mot de som brakte dem. Men de utenforstående har gått. Alle er en Så, når vi glemmer forholdet til utenforstående og selv nå de som kan være under påvirkning av disse utenforstående, må vi innse at de er vårt eget folk og oppføre oss med dem deretter. Hvis det fortsatt er noen mangler i deres tenkning, så gjør vi de er klar over er vårt kollektive ansvar.»)

“…På grunn av vårt ego og bagasjen fra fortiden, er vi redde for å bli forent. Vi føler at hvis vi involverer oss i tilbedelsen av moderlandet, som tilhører alle, vil vi miste vår identitet. Hvem vil ha en annen identitet? Det er ingen separate identiteter. Inne i India er våre separate identiteter sikre. Utenfor, hvis du er forskjellig fra kjerneidentiteten til en nasjon, er det vanskelig for deg å leve et lykkelig liv,” sa han.

“Vi må utvise tilbakeholdenhet i våre mellommenneskelige interaksjoner. Vi må omfavne dialog i stedet for strid. Vårt mangfold er ikke en splittelse, men vår enhet,” sa han.

Bhagwat sa at en gang i tiden ble hele verden utsatt for angrep da islam spredte seg fra Spania til Mongolia. – Sakte og jevnt våknet folk og beseiret angriperne. Dette begrenset islam til sitt eget område… Vandalene er borte, islam er tryggest her. Denne fredelige sameksistensen har vært der i århundrer,» sa han.

Les også

'BJP vil ikke si noe, og vil heller ikke si noe Brij Bhushan gi opp… Kanskje ideen er t…

Hva den tause Modi-regjeringen ikke får: alle tror bryterne, e…

Bhopal med et annet navn? Byens historie, Nawabs arv, siste blinkpunkter…

< /figur>Hver tredje måned, BJP for å kartlegge bakkesituasjonen, vurdere sin posisjon i al…

“Våre metoder for bønn kan være forskjellige, men vi er av dette landet. Våre forfedre var fra dette landet. Hvorfor er vi ikke i stand til å akseptere denne virkeligheten?» sa han.

© The Indian Express (P) Ltd