RSS-chefen Mohan Bhagwat uppmanar till enhet: Vissa kom utifrån, nu våra egna

0
49

RSS Sarsanghchalak Mohan Bhagwat underströk att hinduisk-muslimsk enhet är avgörande för landets framsteg, och sa på torsdagen att även om “vissa samhällen kom utifrån” och “vi slogs mot dem som förde dem”, så är de “våra egna” och det är “vårt kollektiva ansvar” att ändra deras tänkande om det finns “någon brist”.

När han talade i Nagpur vid en ceremoni i Sangh Shiksha Varg, sa Bhagwat: “Kuch sampraday bahar se aaye. Unko lane wale jo bahar se thhe, unke saath hamari ladaiyan hui. Lekin wo bahar wale toh chale gaye, sab andar wale hain. Att un bahar walon ka sambandh bhulkar är desh mein rehna, aur abhi bhi wahan ke prabhav mein yahaan jo log hain woh bahar wale nahi woh apne hi hain, ni samajh ke unke saath vyavahar karna. Agar unke sochne mein koi kami hai till unka yogya prabodhan karna, hum sabki zimmewari hai.”

(”Vissa samhällen kom utifrån. Vi slogs mot dem som förde dem. Men utomstående har gått. Alla är en Så, om vi glömmer relationerna mellan utomstående och även nu de som kan vara under inflytande av dessa utomstående, måste vi inse att de är vårt eget folk och uppträda med dem därefter. Om det fortfarande finns någon brist i deras tänkande, måste vi göra dem är medvetna om vårt kollektiva ansvar.”)

“…På grund av vårt egon och det förflutnas bagage är vi rädda för att bli enade. Vi känner att om vi engagerar oss i dyrkan av fosterlandet, som tillhör alla, kommer vi att förlora vår identitet. Vem vill ha en annan identitet? Det finns inga separata identiteter. Inuti Indien är våra separata identiteter säkra. Utanför, om du skiljer dig från en nations kärnidentitet, är det svårt för dig att leva ett lyckligt liv”, sa han.

“Vi måste utöva återhållsamhet i våra interpersonella interaktioner. Vi måste anamma dialog istället för tvist. Vår mångfald är inte en splittring utan vår enhet”, sa han.

Bhagwat sa att en gång i tiden stod hela världen inför attacker när islam spred sig från Spanien till Mongoliet. “Långsamt och stadigt vaknade folk och besegrade angriparna. Detta begränsade islam till sitt eget område… Vandalerna är borta, islam är säkrast här. Denna fredliga samexistens har funnits där i århundraden”, sa han.

Läs även

'BJP kommer inte att säga någonting och kommer inte heller att säga något Brij Bhushan ge upp… Kanske idén är t…

Vad den tysta Modi-regeringen inte förstår: alla tror på brottarna, e…

Bhopal med något annat namn? Stadshistoria, Nawabs arv senaste fläckpunkter…

< /figure>Var tredje månad, BJP för att kartlägga marksituationen, bedöma sin position i al…

“Våra metoder för bön kan vara annorlunda, men vi är från det här landet. Våra förfäder var från detta land. Varför kan vi inte acceptera denna verklighet?” sa han.

© The Indian Express (P) Ltd