RSS-chef Mohan Bhagwat roept op tot eenheid: sommigen kwamen van buitenaf, nu de onze

0
38

Onderstrepend dat eenheid tussen hindoes en moslims essentieel is voor de vooruitgang van het land, zei RSS Sarsanghchalak Mohan Bhagwat donderdag dat terwijl “sommige gemeenschappen van buitenaf kwamen” en “we vochten tegen degenen die ze brachten”, ze “van onszelf” zijn en het is “onze collectieve verantwoordelijkheid” om hun denken te veranderen als er “enige tekortkoming” is.

Sprekend in Nagpur tijdens een ceremonie van de Sangh Shiksha Varg, zei Bhagwat, “Kuch sampraday bahar se aaye. Unko lane wale jo bahar se thhe, unke saath hamari ladaiyan hui. Lekin wo bahar wale toh chale gaye, sab andar wale hain. To un bahar walon ka sambandh bhulkar is desh mein rehna, aur abhi bhi wahan ke prabhav mein yahaan jo log hain woh bahar wale nahi woh apne hi hain, ye samajh ke unke saath vyavahar karna. Agar unke sochne mein koi kami hai to unka yogya prabodhan karna, hum sabki zimmewari hai.”

(“Sommige gemeenschappen kwamen van buitenaf. We vochten tegen degenen die ze brachten. Maar de buitenstaanders zijn verdwenen. Iedereen is een dus als we de relaties van de buitenstaanders vergeten en zelfs nu degenen die onder de invloed van die buitenstaanders staan, moeten we ons realiseren dat het onze eigen mensen zijn en ons dienovereenkomstig gedragen. hen bewust is onze collectieve verantwoordelijkheid.')

“…Vanwege onze ego's en de bagage van het verleden zijn we bang om verenigd te zijn. We hebben het gevoel dat als we ons bezighouden met de aanbidding van het moederland, dat van iedereen is, we onze identiteit zullen verliezen. Wie wil er een andere identiteit? Er zijn geen afzonderlijke identiteiten. Binnen India zijn onze afzonderlijke identiteiten veilig. Als je buiten de kernidentiteit van een natie verschilt, is het moeilijk voor je om een ​​gelukkig leven te leiden”, zei hij.

“We moeten terughoudend zijn in onze interpersoonlijke interacties. We moeten de dialoog omarmen in plaats van het geschil. Onze diversiteit is geen verdeeldheid, maar onze eenheid', zei hij.

Bhagwat zei dat de hele wereld eens te maken kreeg met aanvallen toen de islam zich verspreidde van Spanje naar Mongolië. “Langzaam en gestaag werden de mensen wakker en versloegen ze de aanvallers. Dit beperkte de islam tot zijn eigen gebied… De vandalen zijn verdwenen, de islam is hier het veiligst. Dit vreedzame samenleven is er al eeuwen', zei hij.

Lees ook

'BJP wil niets zeggen en ook niet Brij Bhushan geef het op… Misschien is het idee…

Wat de stille Modi Govt niet begrijpt: iedereen gelooft de worstelaars, e…

Bhopal onder een andere naam? Stadsgeschiedenis, Nawab's nalatenschap, nieuwste vlampunten…

< /figuur>Elke 3 maanden, BJP om de grondsituatie te onderzoeken, haar positie in al…

“Onze gebedsmethoden mogen dan anders zijn, maar we zijn van dit land. Onze voorouders kwamen uit dit land. Waarom kunnen we deze realiteit niet accepteren?” zei hij.

© The Indian Express (P) Ltd