Rishi Sunak kan de debacles van Johnson en Truss nog steeds niet achter zich laten

0
65

Vanaf het moment dat premier Rishi Sunak van Groot-Brittannië downing St. nr. 10 afgelopen oktober in gebruik nam, wordt hij achtervolgd door zijn voorgangers: Boris Johnson, gedefenestreerd na serie schandalen, en Liz Truss , afgezet na een noodlottig uitstapje naar trickle-down economie.

Donderdagmiddag staat de regering van Sunak voor een deadline om Johnson's sms-berichten, dagboeken en notitieboekjes uit het Covid-tijdperk over te dragen aan een commissie die onderzoek doet naar de manier waarop Groot-Brittannië omging met de pandemie. Het is het nieuwste hoofdstuk in wat lijkt op een eindeloze afrekening met Johnson's rommelige ambtstermijn.

Maar ondanks alle krantenkoppen die de tegenslagen van Johnson de afgelopen weken hebben opgeleverd – inclusief nieuwe beschuldigingen van het negeren van de Covid-lockdown-regels – is het de geest van Sunaks kortstondige voorganger, Truss, die volgens economen hem 's nachts wakker moet houden.