Premier Prachanda van Nepal dringt er bij Modi op aan om grensproblemen op te lossen door middel van bilaterale gesprekken

0
44

De Nepalese premier Pushpakamal Dahal ‘Prachanda’, die voor vier dagen op bezoek is in India, drong er donderdag bij premier Narendra Modi op aan om grensgeschillen tussen de twee landen op te lossen door middel van bilaterale gesprekken.

p>“Ik dring er bij premier Modi op aan om de grenskwesties op te lossen met bilaterale gesprekken,” persbureau ANI citeerde Prachanda na een ontmoeting met Modi. De twee staatshoofden spraken met elkaar over het versterken van de samenwerking tussen India en Nepal op meerdere gebieden, waaronder energie, connectiviteit en handel.

LEES OOK | Het persoonlijke en het politieke: uit Nepal, het lezen van Prachanda's bezoek aan India

Prachanda's bezoek aan India markeert ook zijn eerste bilaterale buitenlandse reis na zijn aantreden in december vorig jaar.

Tijdens een gezamenlijke persbijeenkomst in Hyderabad House in Delhi zei Prachanda dat hij PM Modi hartelijk heeft uitgenodigd om Nepal te bezoeken. “Ik kijk ernaar uit hem te verwelkomen in Nepal,” voegde hij eraan toe.

Premier Modi verklaarde dat er een aantal doorvoerovereenkomsten tussen de twee naties was ondertekend. “We hebben nieuwe spoorverbindingen tot stand gebracht om de fysieke connectiviteit te vergroten. Vandaag is een langetermijnovereenkomst voor de handel in energie tot stand gekomen tussen India en Nepal. Dit zal de energiesector van onze landen versterken. De religieuze en culturele banden tussen India en Nepal zijn zeer oud en sterk. Om dit verder te versterken, hebben we besloten dat projecten met betrekking tot het Ramayana Circuit moeten worden versneld,” PM Modi werd geciteerd door ANI.

“Ik herinner me dat ik 9 jaar geleden, in 2014, mijn eerste bezoek aan Nepal bracht. Op dat moment had ik een ‘hit’ formule voor betrekkingen tussen India en Nepal – Snelwegen, I-wegen en trans-wegen. Ik had gezegd dat we zulke contacten tussen India en Nepal zullen leggen dat onze grenzen geen barrières tussen ons worden. Vandaag hebben de premier van Nepal en ik veel belangrijke beslissingen genomen om van onze samenwerking in de toekomst een superhit te maken,” voegde hij eraan toe.

Er werden verschillende overeenkomsten uitgewisseld, waaronder de verlenging van de grensoverschrijdende petroleumpijpleiding en MoU tussen het Institute of Foreign Affairs Nepal en het Sushma Swaraj Institute of Foreign Service India.

Prachanda en Modi markeerde virtueel de controleposten bij Rupaidiha in India en Nepalgunj in Nepal.

Lees ook

Coromandel Express ongeval Live Updates : Leger voegt zich bij reddingsoperaties als…

2 Indiase worstelaars, 1 topscheidsrechter, 1 staatscoach: 4 getuigen die bevestigen

Race tegen de klok voor reddingsteam op de plaats van het treinongeluk in Odisha als tol…

Karnataka de nieuwste die zich aansloot bij DBT-bandwagonAdvertentie

Ze onthulden samen een plaquette van de sectie Kurtha-Bijalpura van de spoorlijn en ook afgevlagd door een goederentrein van de Indiase spoorwegen van Bathnaha naar de douanewerf van Nepal.

© IE Online Media Services Pvt Ltd