‘Op zoek naar ex-parlementslid? Neem contact op met de VS’: het antwoord van Smriti Irani nadat het Congres haar ‘vermiste’ poster heeft gedeeld

0
45

In een reactie op de opgraving van het Congres tegen haar met een “vermiste” poster vroeg vakbondsminister Smirti Irani woensdag aan de grote oude partij om contact op te nemen met de Verenigde Staten als ze op zoek zijn naar hun ex-parlementslid.

Een grapje maken tegen congresleider Rahul Gandhi, die eerder Amethi had vertegenwoordigd in de Lok Sabha, tijdens zijn zesdaagse tournee door de VS retweette Irani het congres met een citaat in het Hindi: “O goddelijk politiek wezen, ik heb zojuist het dorp Sirsira verlaten, Vidhan Sabha Salon, Lok Sabha Amethi, richting Dhuranpur. Als u op zoek bent naar voormalig parlementslid, neem dan contact op met de VS.” Gandhi, een voormalig Wayanad-parlementslid, werd gediskwalificeerd voor de Lok Sabha nadat een rechtbank in Surat hem had veroordeeld wegens smaad wegens zijn opmerkingen over de achternaam van premier Narendra Modi.

Eerder op de dag had het congres een verhulde grap gemaakt tegen de minister van Ontwikkeling van Vrouwen en Kinderen vanwege haar stilzwijgen over de worstelaars. protesteren door een poster van Irani te delen met “vermist” bovenaan geschreven. De worstelaars hebben geprotesteerd tegen de Wrestling Federation of India (WFI) die de arrestatie eist van haar chef Brij Bhushan Sharan Singh, op grond van seksuele intimidatie van vrouwelijke atleten, waaronder een minderjarige.

Lees ookWorstelaars' protest: Trust politieonderzoek, zegt Anurag Thakur; Tikait roept …

Paneel led door ex-HC-rechter om geweld in Manipur te onderzoeken, vredescomité moet…

'Hallo, meneer Modi': Rahul Gandhi grapt, zegt 'neem aan dat mijn telefoon wordt afgeluisterd'

< img src="https://images.indianexpress.com/2023/05/Union-Home-Minister-Amit-Shah-visits-a-Meitei-relief-camp-in-Imphal-on-Wednesday.-PTI.jpg ?resize=450,250" />

Geweld in Manipur: Amit Shah bezoekt opvangkampen Meitei en Kuki, verzekert…

In een andere tweet plaatste het congres een collage van Irani en mede-BJP-leider Meenakshi Lekhi’ s foto's. De tekst onder de foto van Irani luidde: 'iemand verbergt de tweets', terwijl het onderschrift van de foto van Lekhi luidde: 'iemand die rent'.

© IE Online Media Services Pvt Ltd