'Ons beleid zou vergelijkbaar zijn': Rahul Gandhi steunt het standpunt van Centre over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne

0
61

Congresleider Rahul Gandhi, die op tournee is door drie steden in de Verenigde Staten, steunde het standpunt van het door de BJP geleide centrum over het conflict tussen Rusland en Oekraïne en zei dat hij op dezelfde manier zou reageren op de kwestie.

p>

In een gesprek met journalisten van de National Press Club in Washington zei Gandhi: “We hebben een relatie met Rusland. We hebben een relatie met Rusland gehad. We hebben bepaalde afhankelijkheden van hen. Dus ik zou een vergelijkbaar standpunt innemen als de regering van India… Uiteindelijk moeten we ook onze belangen behartigen.”

De congresleider maakte de opmerking tijdens het beantwoorden van een vraag over hoe het congres de bilaterale banden van India met Rusland gezien het conflict met Oekraïne sinds februari 2022.

Gandhi benadrukte ook dat de betrekkingen tussen India en de Verenigde Staten belangrijk zijn. “Het is belangrijk om een ​​verdedigingsrelatie te hebben. Maar ik denk dat we ook andere gebieden (van samenwerking) moeten overwegen,” zei hij.

Tijdens de interactie beantwoordde Gandhi ook een reeks vragen, onder meer over pers- en religieuze vrijheden in India, de problemen van de minderheden en de toestand van de economie.

Gandhi is op een zesdaags bezoek aan de Verenigde Staten. Na twee dagen in de Bay Area te hebben doorgebracht, arriveerde hij donderdag in Washington DC om in gesprek te gaan met denktankgemeenschappen en de pers in de Amerikaanse hoofdstad.

Hier zijn de belangrijkste hoogtepunten van zijn interacties in Washington op Donderdag

Verkiezingen 2024 tot ‘verrassing’ people: Gandhi

Advertentie

Rahul Gandhi sprak over de eenheid onder de oppositie en zei dat er een “verborgen onderstroom” gebouw dat “verrast” mensen bij de komende Lok Sabha-verkiezingen in 2024. Ik denk dat de congrespartij het de komende twee jaar heel goed zal doen. Ik denk van wel', zei het voormalig parlementslid.

Gandhi wees op de uitkomst van de onlangs afgesloten deelstaatverkiezingen in Karnataka, waar het Congres met een overweldigende meerderheid 137 zetels won in de 224 zetels tellende Algemene Vergadering. “Wacht en kijk naar de volgende drie of vier staatsverkiezingen…. wat een betere indicatie is van wat er gaat gebeuren, zei hij.

Gandhi zei ook dat het congres voortdurend in gesprek was met oppositiepartijen, eraan toevoegend dat er “er wordt behoorlijk veel goed werk verricht” wat dat betreft.

Advertentie

“De oppositie is redelijk eensgezind en het wordt steeds meer & meer verenigd. We zijn in gesprek met alle oppositie(partijen). Ik denk dat daar heel veel goed werk gebeurt. Het is een gecompliceerde discussie omdat er ruimtes zijn waar we concurreren met de oppositie. Een beetje geven en nemen is dus nodig. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het (een grote alliantie van de oppositie tegen de BJP in het centrum) zal gebeuren. zei hij.

Wat hij zei over persvrijheid, minderhedenkwesties in India

Toen Rahul Gandhi werd gevraagd wat het congres zou doen om ervoor te zorgen dat de rechten van de minderheden in India, als het aan de macht zou komen, zou worden gegarandeerd, zei hij: 'India heeft al een zeer robuust systeem, (maar) dat systeem is verzwakt – je moet een onafhankelijk stel instellingen hebben die niet onder druk worden gezet en gecontroleerd. En dat is de norm geweest in India. Dit is een aberratie die plaatsvindt in India. Als je zegt dat als het Congres aan de macht komt, ze snel kunnen worden hersteld, snel.

Gandhi zei ook dat persvrijheid & #8220;zeer, zeer kritisch voor de democratie.

“Het is niet alleen persvrijheid. Het is politieke toegang op meerdere assen, er is een beperking van het institutionele kader waardoor India kon praten, waardoor het Indiase volk kon onderhandelen. En die structuur die de onderhandelingen tussen de Indiase bevolking mogelijk maakt, komt onder druk te staan”, voegde hij eraan toe.

Rahul Gandhi noemt Muslim League een ‘seculiere' partij

Advertentie

Over de alliantie van het congres in Kerala noemde Rahul Gandhi de Muslim League een “seculiere partij' 8221;. “Muslim League is een volledig seculiere partij, er is niets niet-seculier aan hen…” zei hij.

Gandhi's opmerkingen over de Moslim Liga kregen scherpe kritiek van de BJP. Amit Malaviya, BJP-woordvoerder en IT-celhoofd zei dat het de drang van de congresleider was om acceptabel te blijven in Wayanad, waardoor hij de Moslimliga een “seculiere partij”

noemde. Advertentie

In een tweet zei Malaviya: “Jinnah's Muslim League, de partij die verantwoordelijk is voor de deling van India, is volgens Rahul Gandhi volgens religieuze lijnen een 'seculiere' partij. Rahul Gandhi, hoewel slecht gelezen, is hier gewoon onoprecht en sinister… Het is ook zijn drang om acceptabel te blijven in Wayanad”.

https://platform.twitter.com/widgets.js< /p>

Het congres sloeg snel terug op de BJP, waarbij partijleider Supriya Shrinate Malaviya een “nepnieuwsventer” noemde.

Lees ook

Coromandel Express ongeval Live updates: dodental binnen Odisha treintrail…

2 Indiase worstelaars, 1 topscheidsrechter, 1 staatscoach: 4 getuigen die bevestigen

Race tegen de klok voor reddingsteam op de plaats van het treinongeluk in Odisha als tol…

Hé nepnieuwsventer,

Goed om te zien dat je de middernachtolie verbrandt . Maar zet je schrap voor nog meer dagen met slaaptekort en volg de reis van Rahul Gandhi naar de VS.

Je hebt een triest leven man! https://t.co/2tYVbLMNqT

— Supriya Shrinate (@SupriyaShrinate) 1 juni 2023

https://platform.twitter.com/widgets. js