Nieuw Russisch bombardement op de hoofdstad van Oekraïne doodt minstens 3 mensen, verwondt anderen

0
39

Russische troepen begonnen juni met een nieuw luchtbombardement op Kiev donderdag, waarbij ten minste drie mensen om het leven kwamen en anderen gewond raakten, aldus de autoriteiten.

Als vervolg op een gerapporteerde 17 aanvallen op de Oekraïense hoofdstad in mei, voornamelijk met behulp van drones raakten Russische troepen de hoofdstad in de vroege ochtend met vanaf de grond gelanceerde raketten, waarbij appartementsgebouwen, een medische kliniek, een waterleiding en een auto werden beschadigd.

Het stadsbestuur van Kiev meldde drie mensen werden gedood, twee kinderen onder hen, en 10 mensen raakten gewond. Het aantal slachtoffers was het hoogst bij één aanval op Kiev in de afgelopen maand.

Nadat eerder deze week een vrouw was omgekomen bij een luchtaanval vanaf haar balkon, drongen de autoriteiten van Kiev er bij de inwoners op aan acht te slaan op waarschuwingssirenes en in schuilplaatsen te blijven of andere veilige locaties.

De luchtverdediging van Oekraïne is steeds effectiever geworden in het onderscheppen van Russische drones en raketten, maar het resulterende puin veroorzaakt soms branden en verwondingen in gebouwen en op de grond. Voorlopige indicaties waren dat de luchtverdediging van Kiev donderdag vroeg alle inkomende wapens onderschepte en dat de laatste doden en gewonden werden veroorzaakt door vallend puin.

Lees ook | Rusland lanceerde vóór Kyiv Day de 'grootste drone-aanval' op de Oekraïense hoofdstad; 1 doden

In het district Desnianskyi vielen de brokstukken op een ziekenhuis en een nabijgelegen gebouw met meerdere verdiepingen. In een ander district, Dniprovskyi, werd een woongebouw beschadigd door puin, vlogen geparkeerde auto's in brand en vielen er puin op de rijbaan.

Op woensdag voerden Russische troepen drie luchtaanvallen uit boven het zuiden van de Kherson-regio, samen met raketaanvallen en zware artillerieaanvallen op andere delen van de regio.

In eerdere ontwikkelingen: /p>

 1. 01

  Oekraïense kuststad Nikopol aangevallen

  Russische troepen rond de kerncentrale van Zaporizhzhya vielen de stad Nikopol en omliggende dorpen aan de oever van de rivier de Dnjepr aan met drones en zware artillerie, waarbij verschillende woningen werden beschadigd.

 2. 02

  Drones storten neer op olieraffinaderijen

  Autoriteiten in de zuidelijke regio Krasnodar, die grenst aan het geannexeerde Krim-schiereiland, meldden dat drones neerstortten op twee olieraffinaderijen. Een vat vatte korte tijd vlam en een ander liep geen schade op, aldus ambtenaren. Ze gaven Oekraïne niet expliciet de schuld.

 3. 03

  Gouverneur van Belgorod kondigt evacuatie aan

  De gouverneur van de Russische regio Belgorod, Vyacheslav Gladkov, kondigde de evacuatie aan van kinderen uit twee gebieden die vaak onder Oekraïense beschietingen zijn gekomen.

 4. 04

  5 doden, 19 gewond bij beschietingen Karpaty

  De door Rusland geïnstalleerde autoriteiten van de gedeeltelijk bezette regio Loehansk zeiden dat Oekraïense strijdkrachten het dorp Karpaty beschoten, waarbij vijf mensen om het leven kwamen en 19 gewond raakten.

  Lees ook

  Narendra Modi spreekt gezamenlijke bijeenkomst van Amerikaans Congres toe tijdens maiden state…

  Kroonprins van Jordanië trouwt met Saoedische architect tijdens ceremonie vol sterren…

  Centrale partijen verontrust omdat peiling een groeiende steun voor Duits extreemrechts laat zien

  Amerikaans congres keurt opschorting van schuldlimiet goed, waardoor wanbetaling wordt voorkomen

 5. 05

  Meer grensoverschrijdende aanvallen in Koersk

  Bij een andere schijnbare grensoverschrijdende aanval raakten twee bouwvakkers in de Russische regio Koersk gewond tijdens beschietingen vanuit Oekraïne, meldde de regionale gouverneur, Roman Starovoit, . Hij zei op het Telegram-kanaal dat de twee werkten in het Korenevsky-district “aan een verdedigingslinie langs de staatsgrens”.