Home Dutch NGT zoekt reactie van het centrum en de regering van Himachal nadat de commissie schendingen signaleert die milieuschade veroorzaken in het bosgebied van Kufri

NGT zoekt reactie van het centrum en de regering van Himachal nadat de commissie schendingen signaleert die milieuschade veroorzaken in het bosgebied van Kufri

0

Nadat een commissie samengesteld door het National Green Tribunal (NGT) “schendingen die schade toebrengen aan het milieu” vaststelde als gevolg van toeristische activiteiten in een bosgebied in Kufri, Himachal Pradesh, heeft het Tribunaal om reacties gevraagd van het Ministerie van Milieu van de Unie, Forest and Climate Change, en de regering van Himachal Pradesh.

De aanvrager in de zaak voor de NGT's Principal Bench had de kwestie aan de orde gesteld van verstoring veroorzaakt in Kufri “als gevolg van onwetenschappelijk beheer van toeristische activiteiten, waaronder het gebruik van paarden tot een groot aantal in een klein gebied, wat de natuurlijke vegetatie, de lokale ecologie en het milieu op grote schaal aantastte.”

Om een ​​feitelijk rapport over de zaak op te stellen, had het Tribunaal in maart van dit jaar een gemengde commissie samengesteld, bestaande uit de boswachter van de divisie, Shimla, vertegenwoordigers van het ministerie van Milieu van de Unie en de State Pollution Control Board, en de districtsmagistraat, Shimla.< /p>

Bij het overwegen van een pad dat leidt naar de Mahasu Peak, een toeristische plek in Kufri, merkte de commissie op dat het ongereguleerde gebruik van paarden of pony's verantwoordelijk is voor het veroorzaken van “schade aan de ecologie, niet alleen van het voorgeschreven pad of pad maar ook voor de vernietiging van groengebieden in en rond het gebied.

Het heeft ook opgemerkt dat er tijdelijke winkels, parkeerplaatsen voor voertuigen en stopplaatsen voor paarden zijn gecreëerd en dat de legaliteit van deze activiteiten moet worden geverifieerd, aangezien het gebied aan de rand van een natuurreservaat ligt.

p>Over de achteruitgang van de natuurlijke vegetatie stelt het rapport dat de bosbodem in de buurt van het pad wordt aangetast, naast de gebieden daarachter die deel gaan uitmaken van het degradatieproces.

Het wees erop dat constructie samen met het bestraten van paden en het creëren van parkeerplaatsen het lokale ecosysteem verstoort.

Advertentie

Het voegde eraan toe: “Het rijden met een muilezel/pony komt hier naar voren als een duidelijke motor van achteruitgang, en dergelijke antropogene druk vermindert zowel de kwantiteit als de kwaliteit van het lokale bos rond Kufri.”

Het rapport van de commissie heeft echter gewezen op het levensonderhoud dat wordt gegenereerd door deze toeristische activiteiten en heeft dienovereenkomstig aanbevelingen gedaan .

“Het levensonderhoud van duizenden mensen in de Gram Panchayat Kufri Shawah, Nala, Makhrol, Tayia etc. is echter afhankelijk van de paarden en andere toeristische activiteiten in Kufri.

Advertentie

Daarom is het paard- rijactiviteiten die op commerciële schaal worden uitgevoerd waarbij 1029 paarden/pony's betrokken zijn, moeten worden gereguleerd volgens de richtlijnen van MoEFCC, aangezien het werkgebied een reservaatbos is en er in dit opzicht geen FCA-goedkeuring (Forest Conservation Act) is aangevraagd, ” aldus het rapport.

Lees ook

Coromandel Express ongeval Live Updates : Minstens 233 doden, 900 gewonden …

Eisen voor seksuele gunsten, minstens 10 gevallen van aanranding beschreven in …

Odisha treinongeluk: de oproepen stromen binnen in Chennai, Bengaluru

Brij Bhushan bood aan supplementen voor me te kopen als ik zou toegeven aan seksuele avances. ..

Het adviseerde ook om de registratie van nieuwe paarden te beperken totdat delen van de weersvoorspelling grenzend aan het muilezelpad nieuw leven worden ingeblazen door het Staatsbosbeheer.