NEET UG 2023: Weet over de top 5 medische hogescholen van India

0
50

Het National Testing Agency (NTA) zal binnenkort de antwoordsleutel en het resultaat voor de National Eligibility cum Entrance Test (NEET) UG 2023 vrijgeven. Zodra ze zijn vrijgegeven, kunnen kandidaten hun score controleren op de officiële website: neet.nta .nic.in.

Voordat NTA het resultaat van NEET UG 2023 publiceert, bekijk je de top 5 medische hogescholen van India, op basis van de National Institutional Ranking Framework (NIRF) Rankings 2022.

p>

1) AIIMS Delhi

Met een algemene score van 91,60 heeft het All India Institute of Medical Sciences, Delhi de eerste plaats veroverd op de lijst van medische hogescholen in India. AIIMS Delhi had ook de eerste plaats in de ranglijst van 2021 behaald. Het befaamde medische instituut valt onder de AIIMS-wet van 1956 en opereert autonoom onder het ministerie van Volksgezondheid en Gezinswelzijn.

In AIIMS Delhi worden 100 procent MBBS-stoelen toegewezen via NEET-counseling.

2) Post Graduate Institute of Medical Education and Research (PGIMER)

Het Postgraduate Institute of Medical Education and Research (PGIMER) is een openbare medische universiteit in Chandigarh. Het heeft de status van ‘Instituut van Nationaal Belang’ en kreeg de tweede plek in de medische ranglijst van NIRF 2022 met een score van 79. PGIMER behaalde ook de tweede plek in 2021.

PGIMER Chandigarh

Het instituut werd opgericht in 1962 onder de voormalige staat Punjab. Het werd uitgeroepen tot een ‘Instituut van nationaal belang’ door een wet van het parlement in 1967. Toelating tot postdoctorale en postdoctorale cursussen wordt twee keer per jaar gegeven op basis van de verdiensten behaald in de toelatingstest.

3) Christian Medical College

Het Christian Medical College (CMC), Vellore stond vorig jaar op de derde plaats in de NIRF medische ranglijst met een score van 72,84 op de algemene schaal. CMC Vellore, opgericht in 1900, staat al drie jaar (2022, 2021 en 2020) op de derde plaats in de NIRF Medical-ranglijst.

4) NIMHANS, Bangalore

Advertentie

Het National Institute of Mental Health and Neurosciences, Bengaluru is ook een ander medisch instituut dat de afgelopen drie jaar zijn plek op de NIRF-ranglijst heeft behouden. NIMHANS Bangalore staat sinds 2020 op de vierde plek. Dit keer behaalde het instituut een totaalscore van 71,56.

Opgericht in 1847, is het een ‘Instituut van nationaal belang’ dat autonoom opereert onder het ministerie van Volksgezondheid en Gezinswelzijn.

Banaras Hindu University (BHU)

Lees ook

RBSE 10e resultaat 2023 Link: Resultaatlink actief, controleer scores op rajeduboa…

Maharashtra SSC 10e resultaat 2023 (uit): Websites om resultaten te controleren op mahr…

Maharashtra Board SSC 10e Resultaten 2023 Live: 151 studenten scoorden 100%, r …

Maharashtra 10e SSC-resultaat 2023: bekijk het resultaat op mahresult.nic.in, sscre…

De Banaras Hindu University is deze keer gestegen in de ranglijst van NIRF Medical. In 2020 en 2021 stond het medisch instituut op de zesde plaats, maar met een totaalscore van 68,12 stond het op de vijfde plaats in de 2022-editie van de ranglijst. Het instituut, opgericht in 1916, staat bekend om zijn medische wetenschappenprogramma's.

© IE Online Media Services Pvt Ltd