Manipur-vold: Amit Shah besøker Meitei og Kuki hjelpeleire, sikrer tidlig retur hjem

0
55

For å fortsette sin innsats for å nå ut til både Kukis og Meiteis på onsdag – den tredje dagen av hans besøk i Manipur – besøkte unions innenriksminister Amit Shah hjelpeleire som huser begge gruppene og forsikret all støtte for å sikre deres tidlig og trygg retur hjem.

Han møtte også ledere og medlemmer av Kuki-samfunnet i Kangpokpi og Moreh, og forsikret dem om sikkerhet og forsyning av viktige gjenstander, inkludert helikoptertjenester for nødsituasjoner.

I hjelpeleirene blir mange lært å ha anklaget statsadministrasjonen for å være en stum tilskuer mens de ble angrepet av medlemmer av det andre samfunnet. Shah forsikret at rettferdighet ville skje og all mulig hjelp ville bli gitt dem, sa kilder.

1/8Manipur var vitne til en økning i vold de siste dagene. Konflikten eskalerte først etter en 'Stammesolidaritetsmarsj' mot Meitei-fellesskapets krav om ST-status, noe som har resultert i tap av minst 70 liv siden 3. mai. (Foto PTI) 2/8Midt i fortsatt vold ankom Unionens innenriksminister Amit Shah til Imphal for et firedagers besøk mandag. (Foto ANI)3/84/8Tirsdag fastsatte den sentrale og statlige regjeringen en erstatning på 10 lakh Rs for ofre for etniske konflikter i Manipur. (Photo PTI)5/8En hæroperasjon førte til pågripelse av 22 væpnede skurkere mistenkt for å forsøke å brenne hus i Imphal. (Photo PTI)6/8Forsvarssjefen, general Anil Chauhan, tok for seg situasjonen i Manipur. det indiske militæret er forpliktet til å opprettholde fred og stabilitet i umiddelbare og utvidede nabolag. (Foto @HQ_IDS_India)7/8 I mellomtiden sendte kongressdelegasjonen ledet av Mallikarjun Kharge et memorandum til president Droupadi Murmu oppfordrer til øyeblikkelig handling for å kontrollere vold og gjenopprette fred i Manipur. (Photo PTI)8/8Kilder i sikkerhetsetablissementet sa at mange sivile var bevæpnet med våpen, for det meste “plyndret” ” fra våpenlager i Imphal, gjorde det vanskelig å slå ned volden. (Foto PTI)

Noen ba om å bli gjenbosatt på sine bosteder, som de måtte flykte på grunn av volden. Ifølge kilder forsikret Shah dem at det ville bli gjort, men det kan ta tid. Han forsikret også at regjeringen ville hjelpe til med å gjenoppbygge hus som ble satt i brann under volden.

«Innenriksministeren besøkte også en hjelpeleir i Kangpokpi og møtte medlemmer av Kuki-samfunnet. Han sa at vi er forpliktet til å gjenopprette freden i Manipur så tidlig som mulig og sikre at de kommer tilbake til hjemmene sine, heter det i en uttalelse fra innenriksdepartementet (MHA).

Forklart | Dusinvis av grupper, dype feillinjer: Hva er historien om opprør i Manipur

“Vår besluttsomhet er fortsatt fokusert på å lede Manipur tilbake til sporet av fred og harmoni igjen og tidligst vende tilbake til sine hjem,” sa han under sitt besøk i en flyktningleir som huser Meiteis.

Shah er på et firedagers besøk i Manipur som har vært i en tilstand av uro siden 3. mai etter at det brøt ut sammenstøt mellom det dominerende Meitei-samfunnet og stammesamfunnet Kuki. Mens minst 80 mennesker er rapportert å ha omkommet i volden, har de to samfunnene fortsatt å brenne hverandres hus.

Annonse

«… Shah besøkte Moreh og Kangpokpi og hadde omfattende diskusjoner med sivilsamfunnsorganisasjoner. Han møtte delegasjoner fra Hill Tribal Council, Kuki Students Organization, Kuki Chiefs Association, Tamil Sangam, Gorkha Samaj og Manipuri Muslim Council i Moreh. Delegatene uttrykte sterk støtte til regjeringens initiativer for å gjenopprette normaliteten i staten», heter det i MHA-uttalelsen.

Kangpokpi er et Kuki-dominert distrikt og byen Moreh ligger i Tengnoupal-distriktet som grenser til Myanmar.

I Kangpokpi møtte Shah delegasjoner fra sivilsamfunnsorganisasjoner som Committee on Tribal Unity, Kuki Inpi Manipur, Kuki Students Organisation, Thadou Inpi og fremtredende personligheter og intellektuelle. Shah forsikret at forsyning av essensielle gjenstander i bakkeområder og helikoptertjenester for nødsbehov i Churachandpur, Moreh og Kangpokpi ville bli sikret, sa MHA.

Annonse

Shah ble også orientert om sikkerhetssituasjonen av høytstående tjenestemenn. «Unionens innenriksminister holdt også et sikkerhetsgjennomgangsmøte med topptjenestemenn i Imphal. Han instruerte dem til å ta strenge og raske handlinger for å forhindre vold, mot væpnede forbrytere og gjenopprette plyndrede våpen for tidligst å bringe tilbake normaliteten, heter det i MHA-uttalelsen.

Les også

Krav om seksuelle tjenester, minst 10 tilfeller av overgrep beskrevet i …< figur class="non_premium_icon"> Brij Bhushan tilbød meg å kjøpe kosttilskudd hvis jeg ga etter for seksuelle fremskritt…

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg: 'Sikkerhetsnr. lengre regional… wh…

Kongressen, BJP i ordkrig etter at Rahul Gandhi kalte Muslim League 'sec…

Shah ble ledsaget av unionsministeren for hjemmet Nityanand Rai, BJP nasjonal talsperson Sambit Patra, unions innenriksminister Ajay Kumar Bhalla, Assam Rifles DG Generalløytnant Pradeep Chandran Nair, IB-direktør Tapan Kumar Deka, Manipur DGP P Doungel og andre tjenestemenn.

© The Indian Express (P) Ltd