Logitech Unifying-ontvanger werkt niet? 11 oplossingen om te proberen

0
55

Heeft u problemen om een ​​Logitech Unifying-ontvanger op uw pc te laten werken? Misschien herkent Windows de draadloze adapter niet of kan er geen stabiele verbinding met uw Logitech-apparaten worden onderhouden. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn, van problemen met stuurprogramma's tot conflicten met systeeminstellingen.

Of je nu te maken hebt met een gloednieuwe Logitech Unifying-ontvanger of een die je al een tijdje hebt, de volgende oplossingen zouden je moeten helpen het probleem op te lossen.

Inhoudsopgave

  1. Schakel tussen USB-poorten

  Een glitchy, defecte of incompatibele USB-poort kan ertoe leiden dat de Logitech Unifying-ontvanger niet correct werkt. Experimenteer door de dongle aan te sluiten op andere poorten op uw pc om het probleem op te lossen. Vermijd externe USB-hubs omdat deze mogelijk niet voldoende stroom leveren.

  2. Start uw pc opnieuw op

  Het opnieuw opstarten van uw pc is een snelle stap voor het oplossen van problemen die willekeurige problemen kan oplossen door de systeemcache te wissen, hardwarestuurprogramma's opnieuw te laden en onvoltooide updates af te ronden.

  Om uw pc opnieuw op te starten, opent u het menu Start, selecteert u de aan/uit-knop en kiest u Opnieuw opstarten. Als u een optie Bijwerken en opnieuw opstarten ziet, selecteert u die in plaats daarvan.

  3. Laad de batterij op of vervang deze

  Als de batterij bijna leeg is, kan een draadloze Logitech-muis of -toetsenbord niet met uw pc communiceren via de Logitech Unifying-ontvanger. Als de batterij van het apparaat oplaadbaar is, zorg er dan voor dat deze volledig is opgeladen. Als hij niet oplaadbaar is, vervang hem dan door een nieuwe. Zoek en verwijder ook eventuele batterij-isolatielipjes op nieuwe Logitech-apparaten voordat u ze gebruikt.

  4. Installeer Logitech Driver Software opnieuw

  Een ander waarschijnlijk probleem zijn corrupte Logitech-stuurprogramma's voor draadloze adapters. Verwijder de bijbehorende stuurprogrammabestanden en installeer ze opnieuw via Apparaatbeheer om dat uit te sluiten. Dit gaat als volgt:

  1. Klik met de rechtermuisknop op de knop Start (of druk op Windows + X) en selecteer Apparaatbeheer.
  2. Dubbelklik op Human Interface Devices om de categorie uit te vouwen.
  3. Klik met de rechtermuisknop Logitech HID-compatibel Unifying-apparaat en kies Apparaat verwijderen.
  1. Vink het vakje aan naast Poging om het stuurprogramma te verwijderen voor dit apparaat en selecteer Verwijderen.
  2. Start je computer opnieuw op. Windows zou bij het opstarten de apparaatstuurprogramma's automatisch opnieuw moeten installeren. Open voor de zekerheid Apparaatbeheer opnieuw en kies Actie > Scannen op hardwarewijzigingen.

  5. Koppel andere draadloze randapparatuur los

  Andere USB-apparaten op uw pc kunnen de Logitech Unifying-ontvanger storen en ervoor zorgen dat deze niet meer werkt. Koppel elk randapparaat los, start Windows opnieuw op en controleer of de ontvanger weer normaal begint te functioneren.

  6. Installeer de Logitech Unifying-software

  De Logitech Unifying-ontvanger is in de fabriek gekoppeld aan het draadloze toetsenbord of de draadloze muis waarmee hij wordt geleverd, waardoor directe plug-and-play mogelijk is.

  Als dat niet lukt, of als u nog een Unifying-compatibele muis of toetsenbord aan de dongle wilt toevoegen, moet u deze handmatig koppelen via het hulpprogramma Logitech Unifying Software. Hetzelfde geldt bij gebruik van een vervangende ontvanger voor een Unifying-muis of -toetsenbord.

  Logitech Unifying-software gebruiken om Unifying-compatibele muizen en toetsenborden te koppelen:

  1. Download en installeer de Logitech Unifying-software van de officiële Logitech-website.
  2. Verwijder de Logitech Unifying-ontvanger en sluit deze opnieuw aan.
  3. Open de Logitech Unifying Software-interface.

  1. Start de Logitech-muis of het toetsenbord dat u wilt koppelen opnieuw op (schakel de aan/uit-schakelaar uit en aan) en wacht tot de Logitech Unifying-software het apparaat detecteert.
  2. Volg alle instructies op het scherm om het koppelen van het Logitech-apparaat te voltooien.

  Opmerking: een enkele Logitech Unifying-ontvanger kan met maximaal zes Logitech-apparaten worden gekoppeld.

  7. Installeer aanvullende Logitech-ondersteuningssoftware

  Logitech biedt ondersteunende software in de vorm van Logi Options+ die de prestaties en connectiviteit van Logitech-apparaten verbetert. Het biedt tal van aanpassingsmogelijkheden, updates van stuurprogramma's en meer. Als je dat nog niet hebt gedaan, installeer het dan en controleer of dat een verschil maakt.

  Download en voer optioneel de Logitech Firmware Update Tool uit, aangezien deze de firmware van Logitech-producten bijwerkt, inclusief die van draadloze ontvangers.

  8. Windows-updates installeren of terugdraaien

  Windows-updates hebben een geschiedenis van het verstoren van de functionaliteit van USB-apparaten. Om dit op te lossen, moet u mogelijk uw Windows-besturingssysteem bijwerken naar de meest recente versie of recente updates verwijderen die het probleem zouden kunnen veroorzaken.

  Om Microsoft Windows bij te werken:

  1. Klik met de rechtermuisknop op de knop Start en selecteer Instellingen.
  2. Selecteer Windows Update.
  3. Selecteer Controleren op updates en vervolgens Downloaden en installeren als er nieuwe updates worden vermeld.

  Ga vervolgens naar Geavanceerde opties > Bekijk optionele updates > Stuurprogramma-updates (of optionele updates in Windows 10) en installeer de nieuwste stuurprogramma-updates voor uw pc, indien beschikbaar.

  Als er geen nieuwe updates zijn, probeer dan de meest recente niet-beveiligingsupdate te verwijderen. In Windows 11:

  1. Klik met de rechtermuisknop op de knop Start en selecteer Instellingen.
  2. Ga naar Windows Update > Updategeschiedenis > Updates verwijderen.
  3. Selecteer de knop Verwijderen naast de update die u wilt verwijderen.

  Als u Windows 10 gebruikt, opent u het Configuratiescherm, gaat u naar Windows Update > Updategeschiedenis bekijken > Geïnstalleerde updates en selecteer Verwijderen naast de update die u wilt verwijderen.

  9. Voer een SFC- of DISM-scan uit

  Defecte of ontbrekende USB-stuurprogrammabestanden kunnen Windows’ vermogen om draadloze ontvangers te detecteren. Gebruik de opdrachtregelprogramma's System File Checker (SFC) en Deployment Image Servicing and Management (DISM) om corruptie van het besturingssysteem en stabiliteitsproblemen op te lossen.

  Een SFC- en DISM-scan uitvoeren:

  1. Klik met de rechtermuisknop op de knop Start en selecteer Windows PowerShell/Terminal (Admin).
  2. Kopieer en plak de volgende opdracht en druk op Enter om de systeembestandscontrole uit te voeren:

  sfc /scannow

  1. Voer de DISM-tool uit nadat de SFC-scan is voltooid met de onderstaande opdracht:

  DISM.exe /Online /Cleanup-Image /Restorehealth

  10. Schakel USB-energiebeheer uit

  Energiebeheerinstellingen in Windows kunnen de prestaties van de USB-ontvangers verstoren door de stroomtoevoer naar de USB-poorten af ​​te sluiten. Om dat te stoppen:

  1. Klik met de rechtermuisknop op de knop Start en open Apparaatbeheer.
  2. Uitbreiding van Universal Serial Bus-controllers.
  3. Klik met de rechtermuisknop op USB Root Hub en selecteer Eigenschappen.
  4. Schakel over naar het tabblad Energiebeheer.
  5. Schakel het selectievakje uit naast Toestaan ​​dat de computer dit apparaat uitschakelt om energie te besparen.
  1. Selecteer OK.
  2. Herhaal dit voor andere instanties van USB Root Hub onder de categorie Universal Serial Bus-controllers.

  11. Verwijder conflicterende items

  USB-software van derden die ondersteuning toevoegt voor niet-Logitech USB-invoerapparaten, zoals MotioninJoy, kan conflicteren met de Logitech Unifying-ontvanger. Controleer uw lijst met geïnstalleerde applicaties en verwijder mogelijk conflicterende items. Dit gaat als volgt:

  1. Klik met de rechtermuisknop op het menu Start en selecteer Geïnstalleerde apps/Apps en onderdelen.
  2. Selecteer de toepassing die u wilt verwijderen.
  3. Selecteer Verwijderen.

  Opmerking: ongeldige of achtergebleven vermeldingen in het Windows-register die aan deze programma's zijn gekoppeld, kunnen de USB-ontvanger van Logitech blijven storen. Een hulpprogramma voor het opschonen van het register, bijvoorbeeld Wise Registry Cleaner, helpt bij het verwijderen van deze problematische vermeldingen.

  Problemen met Logitech Unifying-ontvanger op uw pc oplossen

  Problemen tegenkomen met de Logitech Unifying-ontvanger op Windows 10 of 11 kan frustrerend zijn. Het implementeren van stappen voor probleemoplossing, zoals het wijzigen van USB-poorten, het bijwerken van Windows en het opnieuw installeren van USB-stuurprogramma's, zou het probleem waarschijnlijk moeten helpen oplossen.

  Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, ligt het probleem mogelijk bij de hardware. Als uw Logitech Unifying-ontvanger nog steeds onder de garantie valt, stuurt u deze terug voor een vervanging. Als uw Logitech-invoerapparaten Bluetooth-compatibel zijn (zoals aangegeven door het Bluetooth-logo), gebruikt u deze verbindingsmethode als tijdelijke oplossing.