LAC: India, Kina møtes, blir enige om neste runde med militære samtaler snart

0
55

India og Kina holdt onsdag personlige diplomatiske samtaler her og diskuterte forslag om friksjon i de gjenværende friksjonspunktene langs Line of Actual Control (LAC) i østlige Ladakh på en “oppriktig og åpen måte”.

Utenriksdepartementet (MEA) sa at begge sider ble enige om å holde den 19. runden med militære samtaler på et tidlig tidspunkt for å gjenopprette fred og ro i grenseområdene.

Møtet fant sted under rammen av Working Mechanism for Consultation and Coordination on India-China Border Affairs (WMCC).

Indiske og kinesiske tropper er låst i en over tre år lang konfrontasjon i visse friksjonspunkter i det østlige Ladakh, selv om de to sidene fullførte løsrivelse fra flere områder etter omfattende diplomatiske og militære samtaler.

“De to sidene gjennomgått situasjonen langs LAC i den vestlige delen av India-Kina-grenseområdene og diskuterte forslag om frigjøring i gjenværende områder på en ærlig og åpen måte, sa MEA. «Gjenoppretting av fred og ro vil skape betingelser for normalisering av bilaterale relasjoner», heter det.

Etter mening | Tidligere utenriksminister Shyam Saran skriver: Kina er fast i Russlands hjørne – India må merke seg

«For å oppnå dette målet, i samsvar med eksisterende bilaterale avtaler og protokoller, ble de enige om å holde den neste (19.) runden med seniorkommandører’ møte på et tidlig tidspunkt, heter det i MEA-erklæringen.

MEA sa at de to sidene var enige om å fortsette diskusjoner gjennom militære og diplomatiske kanaler.

Annonse

Dette var det 27. møtet i MEA WMCC. Det forrige WMCC-møtet ble holdt i Beijing 22. februar.

Joint Secretary (Øst-Asia) fra MEA ledet den indiske delegasjonen. Den kinesiske siden ble ledet av generaldirektøren for avdelingen for grense- og havsaker i det kinesiske utenriksdepartementet.

Den 18. runden med militære samtaler på høyt nivå mellom de to sidene ble holdt 23. april under som de ble enige om å holde tett kontakt med og finne en gjensidig akseptabel løsning på de gjenværende problemene i det østlige Ladakh tidligst.

Annonse Les også | Kina kan spille en aktiv rolle for å få Russland til å trekke seg fra Ukraina: Norges minister

Dager senere besøkte Kinas forsvarsminister Li Shangfu India for å delta på et møte i Shanghai Cooperation Organization (SCO). På sidelinjen av SCO-møtet holdt forsvarsminister Rajnath Singh et nesten 45-minutters bilateralt møte med Li.

I samtalene fortalte Singh sin kinesiske motpart at Kinas brudd på eksisterende grenseavtaler “uthulte” hele grunnlaget for bånd mellom de to landene og at alle spørsmål knyttet til grensen må løses i samsvar med de eksisterende paktene.

Den 4. mai formidlet utenriksminister S Jaishankar til sin kinesiske kollega Qin Gang viktigheten av å løse den østlige Ladakh-grenserekken og sikre fred og ro langs LAC for utvikling av bilaterale bånd.

Les også

Rettspanel skal etterforske vold i Manipur: Amit Shah

Wrestlers' protest: Stol på politiets etterforskning, sier Anurag Thakur; Tikait ringer …

Krav om seksuelle tjenester, minst 10 tilfeller av overgrep beskrevet i …

DMK vil sterkt motsette seg Delhi-forordningen, sier M K Stalin etter å ha møtt A…

En dag etter samtalene hadde Jaishankar sagt på en mediebriefing at situasjonen langs grensen i østlige Ladakh er “unormal” og Forholdet mellom India og Kina kan ikke være normalt hvis fred og ro i grenseområder blir forstyrret.

© The Indian Express (P) Ltd