Kunnen mango's uw bloedsuikerspiegel beïnvloeden als u uw dag ermee begint? Moeten ze als ontbijt worden gegeten?

0
44

Als je je zorgen maakt over je suikerspiegel, maar toch wilt genieten van mango's als ontbijt, zijn er een paar strategieën die je kunt volgen. Hoewel mango's natuurlijke suikers bevatten, bieden ze ook verschillende voedingsstoffen, met name vitamines en belangrijke mineralen, en vormen ze een heerlijke aanvulling op een uitgebalanceerd dieet. Hier leest u hoe u mango's kunt opnemen in uw ochtendroutine terwijl u uw inname van koolhydraten in de gaten houdt:

Portiecontrole:Matiging is de sleutel. In plaats van een hele mango te consumeren, meet u de juiste portiegrootte af. Een typische portie mango is ongeveer een kopje of ongeveer 150 gram. Als je nu bloedsuikerspiegel hebt, bereken dan je hoeveelheid koolhydraten uit fruit en halveer de portie of neem dunnere plakjes.

Breng de timing in kaart:Aangezien een mango suikerpieken kan veroorzaken, mag deze niet op een lege maag worden gegeten. Als hele vrucht werkt het het beste als tussendoortje tijdens de maaltijd. Neem het als ontbijt in combinatie met andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan macronutriënten, maar neem het nooit als toetje of aan het einde van een maaltijd. Dat komt omdat je de koolhydraten toevoegt die je bij je hoofdmaaltijd hebt gehad en alleen de caloriebelasting verhoogt.

Koppel met eiwitten en gezonde vetten: Mango's combineren met eiwitten en gezonde vetten kunnen de vertering en opname van koolhydraten helpen vertragen, waardoor de invloed op de bloedsuikerspiegel afneemt. Overweeg om wat Griekse yoghurt, kwark of een handvol noten toe te voegen naast je mangoschijfjes.

Overweeg de glycemische index: De glycemische index (GI) rangschikt voedingsmiddelen op basis van hoe snel ze de bloedsuikerspiegel verhogen. Mango's hebben een gemiddelde GI, wat betekent dat ze een matige verhoging van de bloedsuikerspiegel kunnen veroorzaken. De aanwezigheid van vezels in mango's kan de opname van suiker echter helpen vertragen. Als je bijzonder gevoelig bent voor suikerpieken, wil je misschien mango's in kleinere porties consumeren of ze combineren met eiwitten en vetten, zoals eerder vermeld.

Kies voor rauwe mango's:Rauwe mango's hebben meestal een lager suikergehalte in vergelijking met rijpe, zoete mango's. Ze zijn ook rijk aan vezels en kunnen een goede keuze zijn om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. U kunt genieten van rauwe mango's in salades, chutneys, relishes of zelfs als bijgerecht. Genieten van mango's die nog een beetje stevig zijn, kan zorgen voor een balans tussen zoetheid en vezels terwijl de impact op uw bloedsuikerspiegel wordt geminimaliseerd.

Denk na over uw totale koolhydraatinname:Het is essentieel om uw inname van koolhydraten gedurende de dag in evenwicht te houden. Als je van plan bent om mango's als ontbijt te eten, houd dan rekening met de andere koolhydraatbronnen die je gedurende de dag consumeert en verminder ze om ruimte te maken voor mango's. Op deze manier kunt u uw totale koolhydraatinname beheersen en een stabiele bloedsuikerspiegel behouden. Een middelgrote mango kan ongeveer 45-50 gram koolhydraten bevatten, dus controleer uw hoeveelheid.

VOEDINGSPROFIEL

Eén kopje (165 gram) verse mango levert< /strong>

Lees ook

Loopband versus hometrainer: wat is beter om cardiovasculaire aandoeningen te verbeteren…

Vitamine D nodig? De zon doet het werk, supplementen heb je niet nodig. Zelfs een …

Hoe een 68-jarige met slapeloosheid omging door deze asana's

Luke Coutinho vraagt, kunnen we sociale media en app voor voedselaggregatie afsluiten…Advertentie

Calorieën: 99
Eiwitten: 1,4 gram
Koolhydraten: 24,7 gram< br /> Vet: 0,6 gram
Vezels: 2,6 gram
Suiker: 22,5 gram
Vitamine C: 67 procent van de dagelijkse waarde (ADH)
Koper: 20 procent van de ADH
Folaat: 18 procent van de ADH
Vitamine B6: 12 procent van de ADH
Vitamine A: 10 procent van de ADH
Vitamine E: 10 procent van de ADH
Vitamine K: 6 procent van de ADH
Niacine: 7 procent van de ADH
Kalium: 6 procent van de ADH
Riboflavine: 5 procent van de ADH
Magnesium: 4 procent cent van DV
Thiamine: 4 procent van de DV
Vitamine C is de grootste winst omdat het de immuniteit verhoogt, het lichaam helpt ijzer op te nemen en cellen herstelt en vernieuwt.

© IE Online Media Diensten Pvt Ltd