Karnataka HC spreekt moordveroordeelde vrij van aanklacht wegens verkrachting

0
45

Het Hooggerechtshof van Karnataka oordeelde dinsdag dat het verkrachten van het dode lichaam van een vrouw niet onder verkrachting of onnatuurlijke misdrijven valt onder het Indiase wetboek van strafrecht en sprak een man vrij die beschuldigd werd van het plegen van de misdaad tegen een 21-jarige vrouw. .

De rechtbank handhaafde echter het bevel van een lagere rechtbank waarin de verdachte werd veroordeeld voor moord.

De rechters B Veerappa en Venkatesh Naik adviseerden de centrale regering ook de wet te wijzigen om ervoor te zorgen dat necrofilie als een misdrijf zou worden beschouwd.

Het hooggerechtshof behandelde een beroep dat was ingediend door een man, die was veroordeeld veroordeeld door een rechtbank voor de moord en verkrachting van een 21-jarige in het Tumakuru-district van Karnataka in 2015.

Gebaseerd op het door de aanklager gepresenteerde bewijsmateriaal, inclusief bewijsmateriaal op de plaats van het misdrijf en de toegebrachte verwondingen op de overleden vrouw concludeerde het hooggerechtshof dat de veroordeling voor moord stand zou houden.

Verder, zo merkte de rechtbank op, had de verdachte geen enkele verklaring gegeven waarom op een uit zijn huis teruggevonden handdoek het bloed van het slachtoffer zat.

De rechtbank onderzocht vervolgens de vraag of de daad van necrofilie was gepleegd op het dode lichaam zou een straf opleveren volgens de IPC.

Advertentie

“Of het nu neerkomt op een overtreding op grond van sectie 375 (verkrachting) of sectie 377 (onnatuurlijke overtreding) van het Indiase wetboek van strafrecht. een zorgvuldige lezing maakt duidelijk dat het dode lichaam niet als mens of persoon kan worden genoemd.

Daardoor zouden de voorzieningen niet aantrekkelijk zijn, 'merkte de bank op. Evenmin zouden bepalingen met betrekking tot vernedering van een menselijk lijk van toepassing zijn, aangezien deze specifiek betrekking hadden op het betreden van een gebied dat gereserveerd was voor begrafenisrituelen, merkte de rechtbank verder op.

De bank wees op het belang van de waardigheid van de overledene en hun rechten en zei: “Het is de hoogste tijd dat de centrale regering, om het recht op waardigheid van de overledene te behouden, de bepaling van artikel 377 van het IPC aanpast om op te nemen dood lichaam….of om een ​​aparte bepaling in te voeren als misdrijf tegen dode vrouw als necrofilie of sadisme….”

Advertentie

De bank merkte ook op dat verschillende landen, namelijk het VK, Canada, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland hadden dergelijke voorzieningen om necrofilie aan te pakken.

Lees ook

Ongeval Coromandel Express Live updates: Minstens 207 doden, 900 gewonden … =450.250″ />

Eisen voor seksuele gunsten, minstens 10 gevallen van aanranding beschreven in…

Brij Bhushan bood aan supplementen voor me te kopen als ik zou toegeven aan seksuele avances…

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg: 'Veiligheid niet langer regionaal… waarom…

De rechtbank beval ook de installatie van CCTV's in mortuaria in Karnataka binnen zes maanden en gaf de regering opdracht om de hygiëne en privacy te handhaven, de veiligheid van klinische dossiers en informatie te waarborgen en mortuariumpersoneel te sensibiliseren.