JEE Advanced 2023: Waarom is het belangrijk om naar een reguliere school te gaan voor IIT-aspiranten?

0
41

– Nitina Dua

JEE hoofd- en geavanceerde examens, die worden afgenomen als toelatingstest voor IIT's en staan ​​bekend als een van de zwaarste examens ter wereld. Zoals beweerd door sommige onderwijstechnologiebedrijven, staat het JEE-examen op de tweede plaats na het Chinese Gaokao-examen – een zeer competitief en streng toelatingsexamen voor de universiteit dat wordt gebruikt om het examen van studenten te beoordelen; academische paraatheid in wiskunde, natuurwetenschappen en taal.

Omdat het examen zo uitdagend en competitief is, is het cruciaal om een ​​regelmatig studieschema aan te houden en je gezondheid in goede conditie te houden. Om hun slaagkansen voor het examen te vergroten, moeten toekomstige IIT-studenten de noodzaak erkennen van consistentie, focus, oefening, tijdmanagement, een goede gezondheid, leren van fouten en up-to-date blijven.

Lees | Tijdens de IIT-workshop delen experts inzichten over de geestelijke gezondheid van studenten

Regelmatig naar school gaan geeft studenten een solide basis in wiskunde, natuurkunde en taal – allemaal vereisten om te slagen voor de IIT-examens. Het omvat holistische ontwikkeling in de VUCA-wereld, waar vaardigheden van de 21e eeuw cruciaal zijn; elke nuance voegt waarde toe aan de ontwikkeling van de student.

Hier zijn enkele dingen om in gedachten te houden voor toekomstige IITianen:

Blijf gefocust: Het is eenvoudig om afgeleid te raken bij het studeren; het is dus van cruciaal belang om uw hoofddoel, het behalen van het IIT-examen, te behouden. Behoud je focus en blijf uit de buurt van ongewenste afleidingen. Je moet regelmatig studeren om de IIT-tests te halen. Probeer zoveel mogelijk papers, oefenexamens en voorbeeldvragen uit het afgelopen jaar om gevoel te krijgen voor het formaat en de moeilijkheidsgraad van het examen.

Effectief tijdbeheer: Je hebt op het examen beperkte tijd om de antwoorden op tal van vragen te vinden; daarom is timemanagement essentieel. Maak gebruik van strategieën voor het beheer van de toetstijd, zoals snel lezen, en verminder de rekentijd.

Advertentie

Voer snelle berekeningen uit tijdens het examen om tijd te besparen. Studenten die regelmatig naar school gaan, worden beter in het omgaan met tijd, wat essentieel is om te slagen voor de IIT-examens. Examens voor het IIT-programma staan ​​bekend om hun hoge moeilijkheidsgraad en het uitgebreide materiaal dat kandidaten moeten beheersen. Studenten kunnen hun tijd verdelen tussen school en IIT-voorbereiding als ze regelmatig naar de les gaan.

Lees ook | Zijn NCERT-handboeken voldoende voor JEE Advanced-voorbereiding? IIT Delhi-professor legt uit

Blootstelling aan een reeks disciplines:De IIT-coachingslessen bevatten mogelijk niet een aantal vakken die deel uitmaken van het typische schoolcurriculum. Doordat ze regelmatig deel uitmaken van deze schoolklassen, raken studenten ook goed thuis in deze onderwerpen, en het helpt ook bij het vormen van een algemene leerfilosofie.

Interactie met leeftijdsgenoten: Studenten kunnen deelnemen met elkaar omgaan en sociale vaardigheden opdoen door routinematig deel te nemen aan de les, die nodig zijn voor succes in het leven. Gezonde concurrentie wordt aangemoedigd door interactie met collega's; het moedigt kinderen aan om meer moeite te doen.

Advertentie

Uitgebreide ontwikkeling:Regelmatig schoolbezoek zorgt voor de volledige ontwikkeling van studenten, inclusief fysieke, emotionele en intellectuele ontwikkeling. Dit is belangrijk voor algeheel succes in het leven, niet alleen bij IIT-examens. Je moet je niet laten afschrikken door falen; het hoort allemaal bij leren. Het belangrijkste van alles is dat scholen je helpen bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden die in elke levensfase helpen.

Blijf altijd op de hoogte:Blijf op de hoogte van eventuele wijzigingen in het aanmeldingsproces, de examenstructuur of de syllabus. Onderhoud contact met andere kandidaten, senioren en docenten om de meest recente informatie te vinden.

Lees ook

Maharashtra Board SSC 10e Resultaten 2023 Live: 151 studenten scoorden 100%, r…

Maharashtra SSC 10e resultaat 2023 (Uit) : Websites om resultaten te controleren op mahr…

< /figuur>RBSE 10e resultaat 2023 Link: Resultaatlink actief, controleer scores op rajeduboa…

Maharashtra 10e SSC-resultaat 2023: Check resultaat op mahresult.nic.in, sscre…

(De schrijver is het hoofd van het Career Guidance Centre bij Shiv Nadar School, Noida)

© IE Online Media Services Pvt Ltd