Home Dutch In drie jaar tijd heeft de overheid 46 lakh-leningen uitbetaald aan straatverkopers

In drie jaar tijd heeft de overheid 46 lakh-leningen uitbetaald aan straatverkopers

0

Meer dan 46,54 lakh kleine werkkapitaalleningen zijn uitbetaald aan straatverkopers onder AtmaNirbhar Nidhi (PM-SVANidhi) van premier Street Vendor in de drie jaar sinds de lancering op 1 juni 2020.

Volgens het PM-SVANidhi-portaal van het ministerie van Volkshuisvesting en Stedelijke Zaken van de Unie waren er op donderdag, de derde verjaardag van de regeling, in totaal 46.54.302 leningen uitbetaald. Van die leningen was tot nu toe ongeveer 40% (18.50.987) terugbetaald, zo liet de portal zien. Volgens de regeling komen straatverkopers in aanmerking voor een eerste termijnlening tot Rs.10.000. Als ze de eerste lening terugbetalen, komen ze in aanmerking voor een tweede termijn lening van maximaal Rs.20.000 en vervolgens een derde termijn lening van maximaal Rs.50.000.

De meeste leningen die tot nu toe zijn uitbetaald en terugbetaald, zijn leningen op eerste termijn – 36.26.653 uitbetaald en 17.67.241 terugbetaald. Tot nu toe zijn ook in totaal 9.68.209 leningen op tweede termijn en 59.440 leningen op derde termijn uitbetaald. Hoewel er tot nu toe geen derde termijn leningen zijn terugbetaald, zijn er 83.746 tweede termijn leningen terugbetaald.

De regeling werd gelanceerd om de impact van de COVID-19-pandemie en de lockdown in 2020 te compenseren. Bij de lancering van de mobiele app voor applicaties op 17 juli 2020 had het MoHUA in een verklaring gezegd: “Deze regeling is bedoeld om meer dan 50 lakh straat te profiteren verkopers die op of vóór 24 maart 2020 in stedelijke gebieden hadden verkocht, inclusief die van omliggende peri-urbane/plattelandsgebieden. Joshi benadrukte de rol van straatverkopers in steden.

Lees ook

Coromandel Express ongeval Live updates: Dodental stijgt naar 233, meer dan 9…

Odisha treinongeluk: de oproepen stromen binnen in Chennai, Bengaluru

Eisen voor seksuele gunsten, minstens 10 gevallen van aanranding beschreven in …

Brij Bhushan bood aan supplementen voor me te kopen als ik gaf toe aan seksuele avances…

“Straatverkopers zijn een integraal onderdeel van de samenleving en spelen een belangrijke rol in de economie. Laten we vandaag, ter gelegenheid van de @pmsvanidhi Foundation-dag, hun bijdrage waarderen en de geest van micro-ondernemerschap aanmoedigen', zei Joshi in een tweet.

© The Indian Express (P) Ltd