Het schrappen van NEP op de regeringstafel van Karnataka Cong, nieuw beleid om zich te concentreren op staatscultuur, mensen

0
53

De regering van het Congres in Karnataka houdt zich aan haar manifestbelofte en is van plan het Nationale Onderwijsbeleid (NEP) van het Centrum te schrappen en een staatsonderwijsbeleid te formuleren.

Woensdag, Plaatsvervangend hoofdminister D K Shivakumar zei: “We hebben een manifest uitgebracht, Karnataka zal een staatsonderwijsbeleid hebben, er zal geen ‘Nagpur onderwijsbeleid’ zijn. We zullen het grondig bespreken.”

Lees ook | Het schrappen van NEP 2020 vereist diepgaand onderzoek, geen blinde actie, zegt minister van hoger onderwijs van Karnataka

Donderdag herhaalde hij hetzelfde, hij verwees opnieuw naar de NEP als het Nagpur-onderwijsbeleid (wat suggereert dat het zijn inspiratie putte uit het RSS-hoofdkwartier), en zei: “Er zou een uitgebreide discussie over de NEP moeten komen.” Ik ben een pedagoog van keuze. Ik run onderwijsinstellingen en ik kan de NEP niet begrijpen. Ik heb met studenten en docenten gesproken, en ze kunnen de essentie van NEP niet begrijpen.

In 2021 was Karnataka de eerste staat van het land gewordenom de invoering van de NEP in het hoger onderwijs aan te kondigen. De BJP, die toen aan de macht was, noemde het een “doordacht beleid in het belang van studenten”.

Een bron in het congres zei dat het nieuwe beleid lessen zou bevatten over “Karnataka's cultuur en persoonlijkheden die tot de staat behoren”. “Veel staten hebben staatsonderwijsbeleid ingevoerd op basis van signalen van de NEP. Ze hebben ook delen van de syllabus weggelaten door bepaalde delen uit te sluiten waar ze bezwaar tegen hebben. Karnataka zal dezelfde lijn volgen,” aldus de bron.

De schrijvers en intellectuelen die op 29 mei een ontmoeting hadden met Chief Minister Siddaramaiah zouden ook hebben geëist dat de NEP zou worden geschrapt.

Bovendien de Samaana Manaskara Okkoota-Karnataka, een forum dat bestaat uit Kannada-schrijvers en intellectuelen, schreef een brief aan de CM waarin hij dit eiste en suggereerde dat de wijzigingen in de syllabus van het leerboek die onder de BJP-regering waren aangebracht, zouden worden bekeken en, indien nodig, de boeken die eerder in omloop waren, zouden worden teruggebracht. .

Advertentie

Siddaramaiah had na de bijeenkomst gezegd dat er gesprekken zouden worden gevoerd over de NEP en de herzieningen in leerboeken. “We kunnen niet toestaan ​​dat de onderwijssector vervalst wordt in naam van de NEP. Hierover zal wederom een ​​aparte vergadering worden belegd om alles uitgebreid te bespreken en harde en definitieve besluiten te nemen. Het vervuilen van de geest van kinderen door middel van teksten en lessen kan niet worden goedgekeurd. Nu het academisch jaar is begonnen gaan we overleggen en actie ondernemen zodat het onderwijs van de kinderen niet wordt verstoord.

Op de vraag of de regering van plan was de NEP te schrappen, antwoordt minister van Hoger Onderwijs M C Sudhakar zei: 'Ik kan geen garanties geven met betrekking tot het schrappen van de NEP zonder de feitelijke feiten te kennen. Er kunnen bepaalde positieve en negatieve punten zijn in beleidsaangelegenheden. Onze partij vindt dat er bepaalde negatieve dingen zijn… dus we zeiden dat we het zouden schrappen.”

Lees ook

'BJP wil niets zeggen en ook niet Brij Bhushan geef het op… Misschien is het idee…

Wat de stille Modi Govt niet begrijpt: iedereen gelooft de worstelaars, e…

Bhopal onder een andere naam? Stadsgeschiedenis, Nawab's nalatenschap, nieuwste vlampunten…

< /figuur>Elke 3 maanden onderzoekt de BJP de grondsituatie, beoordeelt haar positie in al…

Vorig jaar had het Centrum de Lok Sabha verteld dat West-Bengalen en Tamil Nadu de enige staten zijn die de status niet hebben gedeeld van de uitvoering van het NEP mee. Eerder in 2022 richtte West-Bengalen ook een panel op om het beleid te onderzoeken.