Het schrappen van NEP 2020 vereist diepgaande studie, geen blinde actie: minister van hoger onderwijs van K'taka

0
42

Dr. MC Sudhakar, MLA van het kiesdistrict Chintamani in het district Chikkaballapur en een kaakchirurg, spreekt met de Indian Express over zijn acties op het National Education Policy (NEP) 2020, financieringsproblemen op de afdeling hoger onderwijs, reservering voor Kannadigas en nog veel meer.< /p>

V: Vandaag hield u een gedetailleerde vergadering met ambtenaren van de afdeling hoger onderwijs. Welke kwesties werden besproken tijdens de vergadering?

A:De bijeenkomst was positief en we bespraken verschillende aspecten van het hoger onderwijssysteem in Karnataka. We hebben de noodzaak aangepakt om vacatures in instellingen voor hoger onderwijs te vervullen en academische interventies te implementeren om de inzetbaarheid van afgestudeerden op verschillende gebieden te verbeteren. Tekortkomingen in de infrastructuur en financiële vereisten maakten ook deel uit van de discussie, samen met het herzien van budgettaire toewijzingen in de loop van de tijd.

Lees ook | ‘Revisies geïntroduceerd door BJP (in leerboeken) moeten worden gewijzigd… het opleggen van een verbod op hijab was niet nodig’: Madhu Bangarappa

V: De vraag om NEP 2020 te schrappen onder sommige academici en politici neemt toe. Wat is uw beslissing over NEP?

A:Het is belangrijk om te begrijpen dat implementatie tijd kost. Hoewel het manifest een schets geeft, moeten we de diepgang en bijzonderheden van het beleid grondig onderzoeken voordat we een beslissing nemen. We zullen het proces niet onnodig vertragen en we verwachten binnen enkele dagen tot een conclusie te komen. Ik verwacht geen problemen met betrekking tot het congres. actie op NEP.

V: Werd NEP besproken tijdens de vergadering van vandaag?

A:Nee, ik heb vandaag geen input ontvangen over NEP. We zullen het zaterdag behandelen nadat de ambtenaren wat tijd hebben gehad. Ik heb informatie opgevraagd over NEP, aangezien er verschillen zijn tussen NEP voor primair/voortgezet onderwijs en NEP voor hoger onderwijs. We moeten analyseren of NEP alleen om politieke redenen is ingevoerd of dat er substantiële veranderingen zijn opgetreden. Het begrijpen van de situatie is cruciaal bij het bepalen van de noodzakelijke acties op basis van de toezeggingen van onze partij.

V: Dus, gaan jullie NEP schrappen?

A:Zonder de feitelijke feiten te kennen, kan ik niet garanderen dat NEP wordt geschrapt. We moeten de positieve en negatieve punten van het beleid zorgvuldig onderzoeken. Onze partij heeft voorgesteld NEP te schrappen en een staatsonderwijsbeleid in te voeren. We zullen het grondig bekijken, bespreken met de eerste minister en een standpunt innemen. Blindelings vooruitgaan zonder een grondig begrip zou niet verstandig zijn. De grootste zorgen met betrekking tot NEP hebben betrekking op het basis- en voortgezet onderwijs, met name syllabuswijzigingen en het 5+3+3+4-model. Terwijl de BJP NEP aankondigde en probeerde te implementeren in het hoger onderwijs, is het niet volledig uitgevoerd. Voordat ik een beslissing neem, moet ik dieper graven en de situatie begrijpen.

Advertentie

V: Denkt u dat het een uitdaging is voor de afdeling hoger onderwijs om geld binnen te halen, aangezien peilingsgaranties een aanzienlijke toewijzing van fondsen vereisen?

A: De uitdaging bestaat, maar we hebben vertrouwen in het vermogen van onze eerste minister om extra middelen te mobiliseren. Siddaramaiah is de meest ervaren minister van Financiën in het land en we vertrouwen erop dat hij deze uitdaging adequaat zal aanpakken.

Lees ook | Schoolboeken zullen zonder fouten worden herzien door de overheid: Madhu Bangarappa

V: Heb je het Yuva Nidhi-plan besproken, dat geldelijke prikkels belooft voor afgestudeerden en diplomastudenten?

Advertentie < p>A: Deze kwestie valt onder de afdeling vaardigheidsontwikkeling, niet onder de afdeling hoger onderwijs. Vaardigheidsontwikkeling heeft alle informatie en ik denk dat er morgen een beslissing zal worden genomen in de cruciale kabinetsvergadering.

V: Wat is uw standpunt over de vraag naar verticale reservering voor Kannadigas bij NLSIU, Bengaluru?

A:Deze kwestie is in de vergadering besproken en ik heb de afdelingsfunctionarissen om meer informatie gevraagd. National Law School werd voor het eerst opgericht in Karnataka en we hebben het recht om de oorspronkelijke overeenkomst te herzien en de toewijzing van reserveringen voor Kannadiga's te begrijpen. Er lijkt enige verwarring en onduidelijkheid te bestaan ​​over deze kwestie. Zonder duidelijkheid kan ik geen commentaar geven, maar als er een duidelijke toezegging is om te reserveren, zullen we dit serieus overwegen en zorgen voor gerechtigheid voor Kannadigas. Aangezien het een juridische kwestie is, zullen we er naar streven en een oplossing vinden.

V: Waarop richt u zich nu als minister van hoger onderwijs?

A:Meer dan 90% van de studenten in het hoger onderwijs in Karnataka komt uit plattelandsgebieden, met een aanzienlijke vertegenwoordiging van SC-, ST- en OBC-gemeenschappen. Onze focus zal liggen op het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs voor deze plattelandsstudenten, inclusief gesproken Engelse cursussen om hun zelfvertrouwen te vergroten en hen voor te bereiden op de snelgroeiende industrie en het bedrijfsleven.

Advertentie

V: De zeven nieuwe universiteiten in Karnataka kampen met financiële stress. Hoe ga je dit aanpakken?

Lees ook

Maharashtra Board SSC 10e Resultaten 2023 Live: 151 studenten scoorden 100%, r…

Maharashtra SSC 10e resultaat 2023 (uit): Websites om resultaten te controleren op mahr…

RBSE 10e resultaat 2023 Link: Resultaatlink actief, controleer scores op rajeduboa…

< img src="https://images.indianexpress.com/2023/06/Maharashtra-SSC-Result-2023-5.jpg?resize=450,250" />

Maharashtra SSC Klasse 10e resultaten 2023 verklaard op Mahresult. nic.in, 151…

A: Financiering is niet het enige probleem. Deze universiteiten hebben ook te maken met uitdagingen op het gebied van activa, passiva, personeelsverdeling en personeelspensioen. We zullen al deze problemen aanpakken en zorgen voor een soepele werking van de nieuwe universiteiten, rekening houdend met de zorgen van het personeel dat mogelijk te maken krijgt met veranderingen in de uitkeringen bij de overgang naar een nieuwe universiteit.

© The Indian Express (P) Ltd