Het Amerikaanse congres keurt de opschorting van de schuldlimiet goed, waardoor wanbetaling wordt voorkomen

0
38

De Amerikaanse Senaat heeft donderdag tweeledige wetgeving aangenomen, gesteund door president Joe Biden, die het schuldplafond van $ 31,4 biljoen van de regering opheft, waardoor wordt voorkomen wat een historisch, allereerste faillissement zou zijn geweest.

De Senaat heeft donderdag een wet aangenomen die door president Joe Biden wordt gesteund.

stemde 63-36 om het wetsvoorstel goed te keuren dat woensdag door het Huis van Afgevaardigden werd aangenomen, terwijl wetgevers tegen de klok racen na maanden van partijdig gekibbel tussen Democraten en Republikeinen.

Het ministerie van Financiën had gewaarschuwd dat het op 5 juni niet al zijn rekeningen zou kunnen betalen als het Congres tegen die tijd geen actie zou ondernemen.

&#8220 ;We vermijden default vanavond,” Dat zei Chuck Schumer, leider van de meerderheid in de senaat, donderdag terwijl hij de wetgeving door zijn 100 leden tellende kamer loodste.

Voor de stemming scheurden senatoren bijna een dozijn amendementen door – ze verwierpen ze allemaal – voordat de eindstemming het wetsvoorstel naar Biden stuurde voor ondertekening van de wet vóór de deadline van maandag.

Met deze wetgeving, de de wettelijke limiet voor federale leningen wordt opgeschort tot 1 januari 2025.

Schumer en zijn Republikeinse tegenhanger, minderheidsleider Mitch McConnell, kwamen hun belofte na om er alles aan te doen om het wetsvoorstel dat door Biden en Republikeinse House Speaker Kevin McCarthy was onderhandeld, te bespoedigen.

Advertentie

“Amerika kan een zucht ademen van opluchting,” Zei Schumer in opmerkingen aan de Senaat.

‘Tijd is een luxe’

De Republikeinen hadden de doorgang van elke verhoging van de schuldlimiet geblokkeerd totdat ze een breed opgezette bezuinigingen in een beweging die volgens hen zou beginnen met het aanpakken van een snel escalerende staatsschuld.

Biden drong in plaats daarvan aan op belastingverhogingen voor de rijken en bedrijven om de groeiende schuld aan te pakken. Republikeinen weigerden enige vorm van belastingverhoging te overwegen.

Advertentie

Beide partijen blokkeerden de uitgestrekte sociale zekerheid en Medicare pensioen- en gezondheidszorgprogramma's tegen bezuinigingen, en McCarthy weigerde te overwegen de uitgaven voor het leger of veteranen te verminderen.

p>

Dat liet een ietwat smalle strook van binnenlandse “discretionaire” programma's die de dupe zijn van bezuinigingen. Uiteindelijk wonnen de Republikeinen ongeveer $ 1,5 biljoen aan kortingen over een periode van 10 jaar, die al dan niet volledig gerealiseerd kunnen worden. Hun openingsbod was voor $ 4,8 biljoen aan besparingen gedurende een decennium.

Treasury bereikte in januari technisch zijn limiet voor lenen. Sindsdien gebruikt het “buitengewone maatregelen” om het geld bij elkaar te lappen dat nodig is om de rekeningen van de overheid te betalen.

Biden, minister van Financiën Janet Yellen en congresleiders erkenden allemaal dat het uitlokken van een wanbetaling wegens geldgebrek ernstige gevolgen zou hebben. Die omvatten onder meer het sturen van schokgolven door de wereldwijde financiële markten, mogelijk leidend tot banenverlies en een recessie in de Verenigde Staten en het grootbrengen van gezinnen. rentetarieven op alles, van woninghypotheken tot creditcardschulden.

Schumer reed dat punt naar huis, zelfs toen hij de rekening naar de definitieve doorgang stuurde.

Advertentie

Een wanbetaling, zei hij, &# 8220; zou vrijwel zeker een nieuwe recessie veroorzaken. Het zou een nachtmerrie zijn voor onze economie en miljoenen Amerikaanse gezinnen. Het zou jaren, jaren duren om hiervan te herstellen.

Het door de Republikeinen gecontroleerde Huis keurde het wetsvoorstel woensdagavond goed met 314 tegen 117 stemmen. De meeste tegenstemmers waren Republikeinen.

Advertentie

“Tijd is een luxe die de Senaat niet heeft,” Dat zei Schumer donderdag. “Elke onnodige vertraging of last-minute overval zou een onnodig en zelfs gevaarlijk risico zijn.

Onder de amendementen waarover werd gedebatteerd, waren er amendementen om diepere bezuinigingen af ​​te dwingen dan die in het door het Huis goedgekeurde wetsvoorstel en om de snelle definitieve goedkeuring van een energiepijplijn in West Virginia tegen te houden.

Advertentie

Weken geplaveid

De Republikeinse senator Roger Marshall bood een amendement aan om nieuwe grenscontroles op te leggen, aangezien grote aantallen immigranten aankomen bij de grens tussen de VS en Mexico. Zijn maatregel, zei hij, zou “een einde maken aan de cultuur van wetteloosheid aan onze zuidgrens.

De Senaat verwierp het amendement echter. Democraten zeiden dat het de bescherming van kindmigranten zou wegnemen en Amerikaanse boeren zou beroven van benodigde arbeiders.

Sommige Republikeinen wilden ook de defensie-uitgaven verhogen boven de verhoogde niveaus in het door het Huis goedgekeurde wetsvoorstel.

In reactie daarop zei Schumer dat de uitgavenplafonds in deze wetgeving het Congres niet zouden belemmeren om extra geld voor noodsituaties goed te keuren. inclusief het helpen van Oekraïne in zijn strijd tegen Rusland.

“Deze overeenkomst over het schuldplafond doet niets af aan het vermogen van de Senaat om aanvullende noodfondsen toe te wijzen om ervoor te zorgen dat onze militaire capaciteiten voldoende zijn om China, Rusland en onze andere tegenstanders af te schrikken en te reageren op aanhoudende en groeiende bedreigingen voor de nationale veiligheid , inclusief de boosaardige voortdurende aanvalsoorlog van Rusland tegen Oekraïne,” Zei Schumer.

Het wetsvoorstel werd in elkaar geflanst gedurende weken van intensieve onderhandelingen tussen senior assistenten van Biden en McCarthy.

Het belangrijkste argument was dat de Republikeinen de komende jaren niet zouden uitgeven aan discretionaire programma's zoals huisvesting, milieubescherming, onderwijs en medisch onderzoek.

Het onpartijdige Congressional Budget Office schatte dat de rekening besparingen zou opleveren $ 1,5 biljoen over 10 jaar. Dat is minder dan de 3 biljoen dollar aan tekortvermindering, voornamelijk door nieuwe belastingen, die Biden voorstelde.

De laatste keer dat de Verenigde Staten zo dicht bij het faillissement kwamen, was in 2011. Die impasse hamerde op de financiële markten, wat leidde tot de allereerste verlaging van de kredietwaardigheid van de overheid en verhoogde de financieringskosten van het land.

Lees ook

Narendra Modi om joint aan te pakken bijeenkomst van het Amerikaanse Congres tijdens maiden state…

Kroonprins van Jordanië trouwt met Saoedische architect tijdens ceremonie vol sterren…

Top 5 Amerikaanse verhalen van vandaag: jongen van Indiase afkomst wint spellingbij, senaat passe…

Centrale partijen verontrust omdat peiling groeiende steun voor Duits extreemrechts laat zien

Er was deze keer minder drama toen vorige week duidelijk werd dat Biden en McCarthy een deal zouden vinden met genoeg tweeledige steun om door het Congres te komen.