Home Dutch 'Hallo, meneer Modi': Rahul Gandhi grapt, zegt 'neem aan dat mijn telefoon wordt afgeluisterd'

'Hallo, meneer Modi': Rahul Gandhi grapt, zegt 'neem aan dat mijn telefoon wordt afgeluisterd'

0

Congresleider Rahul Gandhi heeft gezegd dat hij zich niet kon voorstellen dat zijn diskwalificatie van Lok Sabha mogelijk was toen hij in de politiek ging, maar beweerde dat het hem een ​​“enorme kans” om de mensen te dienen.

Toespraak voor studenten op de Stanford University Campus in Californië op woensdag tijdens zijn tournee door de VS door drie steden, zei de congresleider: “Ik denk dat het drama echt begon, zo'n zes maanden geleden. We hadden het moeilijk. De hele oppositie heeft het moeilijk in India. Enorme financiële dominantie. Institutionele vangst. We worstelen om de democratische strijd in ons land te voeren.” Hij voegde eraan toe dat hij op dat moment besloot zijn ambitieuze landelijke 'Bharat Jodo Yatra' te lanceren.

De De congresleider werd eerder dit jaar gediskwalificeerd als parlementslid nadat hij door een rechtbank in Surat was veroordeeld in een strafrechtelijke smaadzaak uit 2019 wegens zijn “Modi-achternaam”-opmerking.

“Ik ben heel duidelijk, ons gevecht is ons gevecht,” hij zei. “Maar er is hier een groep jonge studenten uit India. Ik wil een relatie met ze hebben en met ze praten. Het is mijn recht om het te doen,” zei hij tijdens zijn interactie met Indiase studenten en academici van Indiase afkomst aan de universiteit hier.

'Hallo! Meneer Modi,' zegt Rahul Gandhi gekscherend, bewerend dat zijn telefoon is afgeluisterd

Later, tijdens een gesprek met een groep startende ondernemers uit Silicon Valley, besprak de congresleider ook de kwestie van gegevensprivacy. Sprekend over de kwestie van Pegasus-spyware, vertelde hij het publiek dat hij zich er geen zorgen over maakte. Op een gegeven moment zei hij gekscherend: 'Hallo! Mr Modi” op zijn iPhone. “Ik neem aan dat mijn iPhone wordt afgeluisterd. U moet regels opstellen met betrekking tot de privacy van gegevensinformatie als een natie en ook als een individu,” zei hij.

“Als een natiestaat besluit dat ze je telefoon willen afluisteren, kan niemand je tegenhouden. Dit is mijn gevoel,” hij zei. “Als de natie geïnteresseerd is in het afluisteren van telefoons, dan is dit geen strijd die het waard is om te vechten. Ik denk dat wat ik ook doe en werk, beschikbaar is voor de overheid,” beweerde hij.

Advertentie

De congresleider woonde een paneldiscussie bij in het Plug and Play Tech Centre, een van de grootste incubators van startups.

'Er is behoefte aan passende regels voor de veiligheid en beveiliging van gegevens'

Tijdens het evenement beschreef Gandhi data als het “nieuwe goud”, eraan toevoegend dat er behoefte is aan passende regelgeving voor dataveiligheid en -beveiliging.

Advertentie C Raja Mohan schrijft | Bezoek van Rahul Gandhi aan de VS: kan het congres de Modi-betovering van de Indiase diaspora verbreken?

“Als je enige technologie in India wilt verspreiden, moet je een systeem hebben waarin de macht relatief gedecentraliseerd is”, zei hij, en hij deelde vervolgens met de selecte groep uitgenodigde ondernemers zijn persoonlijke ervaring met dronetechnologie en de regulering ervan, die , volgens hem, “werd geconfronteerd met enorme bureaucratische hindernissen”.

Rahul Gandhi over India-China's ‘stoere’ relatie

Gandhi sprak ook over de moeizame relatie tussen India en buurland China. Op de vraag hoe hij de relatie tussen de twee landen in het komende decennium zag evolueren, antwoordde hij: “Het is momenteel moeilijk.” Ik bedoel, ze hebben een deel van ons territorium bezet. Het is ruw. Het is niet zo gemakkelijk (een relatie).

“India kan niet worden weggeduwd. Dat er iets niet gaat gebeuren,” zei Gandhi. India en China zitten ook al drie jaar vast in een aanhoudende grensconflict in het oosten van Ladakh. De bilaterale relatie kwam onder zware druk te staan ​​na de dodelijke botsing in de Galwan-vallei in het oosten van Ladakh in juni 2020.

Eerder tijdens de reis had de congresleider uitgehaald naar de regering-Modi en zei dat de bouw van de nieuwe Het parlementsgebouw en de installatie van de “Sengol” (scepter) zijn pogingen om de aandacht af te leiden van de “echte problemen” zoals werkloosheid en prijsstijgingen.

Lees ook

Eisen om seksuele gunsten, minstens 10 gevallen van molestering beschreven in …

Hij bood aan om supplementen voor me te kopen als ik toegaf aan seksuele avances: worstelaar

'Ons beleid zou vergelijkbaar zijn': Rahul Gandhi steunt Centre's 039;s staan ​​op Russ…

Worstelaars' protest: het verhaal tot nu toe

Toen hij een bijeenkomst van niet-ingezeten indianen (NRI's) toesprak in Santa Clara in Californië, haalde Rahul uit naar premier Modi en zei dat laatstgenoemde een van degenen was die denken dat ze alles weten en zelfs God kunnen vertellen “wat is er aan de hand.” “Onze premier is zo'n voorbeeld,” zei hij.

(Met PTI-input)