Elon Musk claimt titel van 's werelds rijkste persoon

0
58

Elon Musk heeft de titel van 's werelds rijkste persoon weer opgeëist, want donderdag liet de Bloomberg Billionaires Index zien dat hij luxemagnaat Bernard Arnault voorbijstreefde, die zijn nettowaarde met 5,25 miljard zag dalen.

Het nettovermogen van Arnault daalde tot 187 miljard dollar nadat de aandelen van de 74-jarige Fransman LVMH met 2,6 procent daalden in de handel in Parijs. Ondertussen zag Musk een sprong van bijna 2 miljoen in zijn nettowaarde tot $192 miljard.

De twee miljardairs zijn nek-aan-nek geweest voor de eerste plaats in de miljardairs’ index dit jaar.

De stijging van de rijkdom van Musk werd ook bijgedragen door de stijging van de aandelenkoersen van Tesla. De aandelenkoersen van het autobedrijf zijn in 2023 tot dusver met ongeveer 89 procent gestegen.

De Bloomberg Billionaires Index actualiseert de vermogenscijfers van de 500 rijkste mensen ter wereld aan het einde van elke handelsdag in New York. York.

Volgens de index is Amazon-oprichter Jeff Bezos de derde rijkste persoon ter wereld, met een nettowaarde van $144 miljard.

Lees ook

FCNR-obligaties waren 'minst slechte' optie om dollars in te zamelen: Raghuram Rajan

Union Budget 2023 inkomstenbelastingschijven: Nieuw belastingregime is standaard, korting incl…

RBI haalt Rs 2.000 biljetten uit omloop, vraagt ​​iedereen om te ruilen of te de…

Amazone India, Zuid-Azië hoofd cloud unit neemt ontslag

Uit de index bleek dat Bill Gates de vierde rijkste persoon ter wereld was, met een nettowaarde van $125 miljard, gevolgd door Oracle-oprichter Larry Elison met een nettowaarde van $118 miljard. Warren Buffet is de zevende rijkste persoon ter wereld, terwijl Mark Zuckerberg op de 10e plaats stond op de lijst van miljardairs. lijst, liet de Bloomberg-index zien.