Elke 3 maanden, BJP om de grondsituatie te onderzoeken, haar positie in alle 80 Lok Sabha-stoelen van UP te beoordelen

0
53

Om de situatie op de grond te beoordelen en haar campagne voor de Lok Sabha-verkiezingen van volgend jaar te bepalen, laat de regerende Bharatiya Janata-partij (BJP) een onderzoek uitvoeren onder alle 80 parlementaire kiesdistricten in Uttar Pradesh door een particulier bureau.

>

Volgens insiders van de BJP zal het onderzoek een continu proces zijn, waarbij het bureau na elke drie maanden zijn rapport zal indienen bij de staat en het centrale leiderschap van de partij.

“Het onderzoek zal betrekking hebben op drie hoofdaspecten: de positie van de BJP ter plaatse, de politieke en andere kwesties die domineren onder de mensen, en de positie van de oppositiepartijen ten opzichte van elke Lok Sabha-zetel”, zei een BJP-leider op voorwaarde van anonimiteit.

“Het omvat het verzamelen van meningen van kiezers over de prestaties van de BJP-regeringen in het centrum en de staat, de prestaties van onze zittende parlementsleden in hun respectievelijke kiesdistricten, andere potentiële kandidaten van de BJP in elk kiesdistrict, en ook de status van de oppositiepartijen. , “Voegde de senior leider toe.

Volgens de partijbronnen zal de positie van de BJP in een kiesdistrict worden gemeten door de mening van de lokale kiezers te kennen over het beleid en de welzijnsprogramma's van de centrale en de deelstaatregeringen, het functioneren van het lokale bestuur, openbare verbindingen en de reputatie van het lokale BJP-parlementslid enz.

De partij zal ook namen verzamelen van andere mogelijke kandidaten volgens de lokale sociale en kaste-vergelijkingen, zeiden ze.

“De BJP-regering beheert een groot aantal sociale voorzieningen en verschillende miljoenen mensen in UP hebben hiervan geprofiteerd deze schema's. Naast feedback over deze regelingen, zal ook de impact van de door de oppositiepartijen aan de orde gestelde kwesties worden beoordeeld”, aldus een senior leider.

Advertentie

“De Ram-tempel komt er bijvoorbeeld aan in Ayodhya, en de partij hoopt dat wanneer de tempel tijdens een grootse ceremonie wordt geopend voor toegewijden, de stemming van de mensen ten gunste van de BJP zal zijn, waardoor het effect van de anti – gevestigdheid. Het mogelijke effect van de Ram-tempel en de ontwikkeling van andere tempels in de staat zal ook in het onderzoek worden beoordeeld. Evenzo zullen de groeiende reputatie van India in de wereld en de impact van maatregelen op het gebied van goed bestuur ook worden beoordeeld”, zei de BJP-leider.

Een andere BJP-leider die betrokken is bij het verkiezingsmanagement in de partij zei: “Een dergelijk onderzoek zal doorgaan tot de verkiezingen, en het onderzoeksteam zal na elke drie maanden een rapport indienen van elke Lok Sabha-zetel. Aangezien de politieke kwesties kunnen blijven veranderen met aankomende beleidsbeslissingen van de regering, zullen de bijgewerkte rapporten worden opgesteld in de enquêtes”, zei de leider, eraan toevoegend dat de partij twee maanden voor de verkiezingen een afzonderlijk onderzoek zal houden onder partijmedewerkers in elke regio. district en vergelijk de bevindingen van alle rapporten alvorens tot een definitieve conclusie te komen over de selectie van kandidaten en de kwesties die door de partij tijdens de verkiezingscampagne aan de orde moeten worden gesteld.

Uttar Pradesh is een cruciale staat voor de BJP terwijl de staat 80 leden naar Lok Sabha stuurt. Bij de Lok Sabha-verkiezingen van 2019 won de BJP 62 zetels en haar bondgenoot Apna Dal (S) twee. De BSP won 10 zetels in alliantie met de Samajwadi Party (SP), die slechts vijf zetels won. Het congres kreeg één zetel van Raebareli.

Advertentie

“Nu de SP en BSP hun alliantie beëindigen en BSP-chef Mayawati aankondigt dat haar partij alleen aan de Lok Sabha-verkiezingen zal deelnemen, is de kans groot dat de BJP volgend jaar meer zetels wint van UP”, zei een BJP-leider.

p>

De partijleider negeerde ook de uitdaging van de SP-RLD-alliantie en zei dat de invloed van de BJP in West UP – het politieke gebied van de RLD – nog steeds groot is. “Die zetels waar RLD invloed op heeft, hebben we gewonnen vanwege de Jat-bevolking. We laten geen middel onbeproefd om maximale zetels te winnen en daarom is het enquêtewerk een jaar voor de verkiezingen begonnen,” zei de leider.

Lees ook

'BJP zal niets zeggen, en Brij Bhushan zal ook niet opgeven… Misschien is het idee t… /Uddhav-Thackeray-Sharad-Pawar-1.jpg?resize=450,250″ />

Wat staat MVA te wachten? Een LS bypoll bevat enkele aanwijzingen

Wat de stille Modi Govt niet snapt: iedereen gelooft de worstelaars, e…

Podiumfluisteringen van Rajasthan BJP: Kom Vasundhara Raje binnen

In januari van dit jaar zei de leiding van de partij tijdens de uitvoerende vergadering van de BJP dat ze zou proberen alle 80 Lok Sabha-stoelen in UP en noemde het 'Mission Perfect-80'.