ED hecht activa ter waarde van Rs 11.35 crore van ex-Odisha-govt-officier

0
36

De Enforcement Directorate (ED) heeft voorlopig beslag gelegd op roerende en onroerende activa ter waarde van Rs 11.35 crore die behoren tot Pratap Kumar Samal en zijn familieleden onder de bepalingen van de Prevention of Money Laundering Act (PMLA), 2002 in een onevenredige activa (DA) zaak.

Samal, een voormalig plaatsvervangend manager-gerangschikt officier bij de Odisha State Police Housing and Welfare Corporation (OPHWC), werd samen met zijn vrouw Sasmita in november 2021 gearresteerd door de Odisha Vigilance, wegens het verzamelen van onevenredige activa voor een bedrag van ongeveer Rs 14,88 crore, wat 1000% meer was dan zijn bekende inkomstenbronnen.

Toen ED een onderzoek startte onder PMLA, onthulde dat Samal eigendommen verwierf door middel van corruptie en activa/eigendommen verwierf in naam van zijn familieleden, deze verborg en bezat om de oorspronkelijke bron te verbergen en dienovereenkomstig het misdrijf van witwassen van geld pleegde.

Lees ook

Coromandel Express-ongeluk Live updates: leger sluit zich aan bij reddingsoperaties als…< figure class="non_premium_icon">

2 Indiase worstelaars, 1 topscheidsrechter, 1 staatscoach: 4 getuigen die bevestigen

Race tegen de klok voor reddingsteam bij treinongeval in Odisha als tol…

Karnataka de nieuwste die zich aansloot bij DBT-bandwagon

Tijdens zijn invallen had de Odisha Vigilance maar liefst 25 onroerende goederen opgegraven, waaronder 22 percelen, drie woningen eigenschappen, eigendom van Samal en zijn vrouw. Het werd genoemd als een van de hoogste gevallen van onevenredige activa die werden opgegraven door de Odisha Vigilance.