Dev Shah wint National Spelling Bee en gaat als beste uit de bus na een op-en-neer-spellingscarrière

0
61

Zacht gesproken maar boordevol zelfvertrouwen stelde Dev Shah nauwkeurige vragen over obscure Griekse wortels, haastte zich door zijn voorlaatste woord en rolde donderdagavond naar de Scripps National Spelling Bee-titel.

Dev , een 14-jarige uit Largo, Florida, had zijn spellingcarrière onderbroken door de pandemie, maar kwam vorig jaar niet uit zijn regionale bij. Hij kwam dit jaar door zijn zeer competitieve regio voor zijn derde en laatste poging om de nationale titel te behalen, en uiteindelijk hield hij de trofee boven zijn hoofd toen de confetti viel.

Zijn winnende woord was “psammophile,” een layup voor een speller van zijn kaliber.

“Psammo betekent zand, Grieks?” hij vroeg. “Phile, wat liefde betekent, Grieks?” Hij genoot van het moment door te vragen om het woord in een zin te gebruiken, iets wat hij een dag eerder omschreef als een uitsteltactiek. Toen legde hij zijn handen voor zijn gezicht toen hij tot winnaar werd uitgeroepen.

Lees ook

Stuur baby Ariha terug: 59 parlementsleden van 19 partijen vragen Duitsland

Narendra Modi spreekt gezamenlijke bijeenkomst van Amerikaans Congres toe tijdens maiden state…

Kroonprins van Jordanië trouwt met Saudische architect in plechtigheid met sterren …

Odisha train tragedie: wereldleiders steunen India, condoleren verlies…

Charlotte Walsh, een 14-jarige uit Arlington, Virginia, was de nummer twee.