Delhi Confidential: En unionsministers speciella band med en UP-by

0
46

Fackets minister Sanjeev Balyan delar ett speciellt band med Shoron by i Uttar Pradesh’s Muzaffarnagar – en khap panchayat hölls där på torsdagen för att diskutera den pågående brottarnas protest. Byn är känd för sin ‘sarv khap panchayat’ byggnad, där khap-möten brukade äga rum. Gammal och i ett förfallet skick, fångade strukturen ministerns uppmärksamhet och han säkrade finansiering för renoveringen. Med renoveringsarbeten pågår, ägde torsdagens khap-möte rum på en tjej’ college i byn.

Läs även

Delhi Confidential: Ready, Steady

Delhi Confidential: Flygvapnets bästa föreläsning tillbaka efter tre års uppehåll

Delhi Konfidentiellt: Senior BJP-ledare Shahnawaz Hussain har ett klagomål på…

Delhi Confidential: Minister Naqvi övervakar arbetet för Rampurs Amrit Sar…

På en hög not

Efter att ha varit ordförande för Central Public Works Department under dess mest högprofilerade projekt under senare tid — invigning av den nya parlamentsbyggnaden den 28 maj — CPWD:s generaldirektör Shailendra Sharma gick i pension den 31 maj, efter 38 år i avdelningen. Under tiden har regeringen utsett CPWD Special D-G (Arkitektur) Rajesh Kumar Kaushal till D-G mot extra avgift i tre månader, eller tills tjänsten tillsätts regelbundet. På torsdagen tog CPWD ett farväl för den avgående D-G och gratulerade den nya chefen. Förutom den nya parlamentsbyggnaden bygger CPWD för närvarande tre nya gemensamma centralsekretariatbyggnader, premiärministerns kansli och vicepresidentens enklav som en del av ombyggnaden av Central Vista.

© The Indian Express (P) Ltd