De kroonprins van Jordanië trouwt met een Saoedische architect tijdens een ceremonie vol sterren en symboliek

0
46

De kroonprins van Jordanië trouwde donderdag met de telg van een prominente Saoedische familie tijdens een paleisceremonie die werd bijgewoond door leden van het koningshuis en andere VIP's van over de hele wereld. machtspaar.

Het huwelijk van kroonprins Hussein, 28, en de Saoedische architect Rajwa Alseif, 29, trok een met sterren bezaaide gastenlijst met onder meer de Britse prins William en zijn vrouw Kate, evenals Amerikaanse First Lady Jill Biden.

De Jordaanse kroonprins Hussein en Rajwa Alseif zitten tijdens de huwelijksceremonie in Amman, Jordanië, 1 juni 2023. (Royal Hashemite Court via AP)

De vieringen hebben een grote betekenis voor de regio en benadrukken de continuïteit in een Arabische staat geroemd om zijn langdurige stabiliteit en verfrissend imago van de monarchie na een paleisvete. Het zou zelfs het arme Jordanië kunnen helpen een strategische band te smeden met zijn olierijke buurland, Saoedi-Arabië.

De bruid, gekleed in een elegante witte jurk van de Libanese ontwerper Elie Saab, arriveerde in Zahran Palace in een Rolls-Royce Phantom V uit 1968, speciaal gemaakt voor de overleden overgrootmoeder van de kroonprins. De kroonprins arriveerde eerder in volledig ceremonieel militair uniform met een sabel met gouden gevest.

De families en hun gasten verzamelden zich in een prieel in de open lucht versierd met bloemen en omgeven door aangelegde tuinen voor een traditionele islamitische huwelijksceremonie die bekend staat als “katb al-ketab.” De menigte barstte in applaus uit na de ondertekening van het huwelijkscontract. Alseif zal voortaan Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Rajwa Al Hussein heten, volgens een koninklijk besluit.

Previous articleWaarom worden er in Manipur zoveel lichamen niet opgeëist? Zeven gezinnen hebben enkele antwoorden
Next articleTemidden van ruzie over de 'flip-flop' op NEP, beroept de regering van Mamata zich op de toekomst van studenten voor de uitrol van 4-jarige RUG-cursussen