De beste gaming-microfoons van 2023

0
49
Hannah Stryker/How-To Geek

Inhoudsopgave

Waar moet je op letten bij een gamingmicrofoon in 2023
Beste gamingmicrofoon in het algemeen: Blue Yeti X
Beste budget-gamingmicrofoon onder $100: Razer Seiren X
Beste goedkope gaming-microfoon onder $40: FIFINE metalen condensatormicrofoon
Beste gaming-microfoon voor streaming: Shure MV7 Podcast-microfoon
Beste gaming-headset: HyperX Cloud Alpha S

Update, 27-05-2023: We hebben onze aanbevelingen herzien en zijn ervan overtuigd dat dit nog steeds de beste gaming-microfoons zijn je kunt kopen.

Waar moet je op letten bij een gamingmicrofoon in 2023

Hoewel gaming-headsets de meest gangbare optie zijn voor het vastleggen van audio tijdens het gamen, worden speciale microfoons in snel tempo een populair alternatief. Deze stand-alone producten zijn doorgaans veel krachtiger dan de kleine microfoons die in headsets zijn ingebouwd, waardoor je kristalheldere opdrachten naar je teamgenoten kunt sturen. Ze zijn ook enorm populair in de wereld van streaming, waardoor uitzendingen een premium gevoel van productie krijgen en de algehele ervaring van de kijker wordt verbeterd.

Er zijn een paar dingen die u moet overwegen voordat u naar de eerste microfoon die je tegenkomt op Amazon. De eerste vraag die je jezelf moet stellen, is met hoeveel audiomixing je te maken wilt krijgen. Met audiomixing kunt u het volume en de toon van uw inhoud aanpassen, en het is een cruciale functie voor de meeste livestreamers en podcasters.

Als je je microfoon alleen tijdens het gamen wilt gebruiken en niet geïnteresseerd bent in streamen, heb je deze functionaliteit waarschijnlijk niet nodig. Dan kun je kiezen voor een standaard USB aansluiting. Maar als u de mogelijkheid wilt, moet u iets zoeken dat XLR-ingangen gebruikt en compatibel is met uw huidige opstelling.

Streamers zullen ook rekening willen houden met het algehele ontwerp en de aanpasbaarheid van hun microfoon. U moet zich niet alleen op uw gemak voelen tijdens het gebruik van uw microfoon, maar u wilt ook dat deze er goed uitziet op de camera. Dit zou kunnen betekenen dat je moet kiezen voor iets duurders met een hoogwaardige afwerking.

Gamers die gewoon hun microfoon gebruiken voor online multiplayer, hebben het gemakkelijk – kies iets betaalbaars met een simpele USB-aansluiting, en je bent 8217; We lopen al voor op wat de meeste standaardheadsets kunnen bereiken. Maar streamers moeten wat voorzichtiger zijn met wat ze kiezen en ervoor zorgen dat het past bij de esthetiek die ze willen cultiveren en dat het werkt met al hun bestaande hardware en software.

Beste gaming-microfoon in het algemeen: Blue Yeti X

Logitech

Pro's

 • ✓ Indrukwekkende geluidshelderheid
 • ✓ Redelijke prijs
 • ✓ Realtime LED-meting

Nadelen

 • ✗ USB-verbinding is niet ideaal voor hoogwaardige audiomixing

Weinig gaming-microfoons bieden een betere combinatie van prijs en prestaties dan de Blue Yeti X. Het grootste nadeel van het apparaat is de USB-aansluiting – wat zorgt voor een eenvoudige installatie, maar je niet dezelfde diepe audiomixing geeft ervaring die je zou krijgen van een XLR-ingang.

Het ontbreken van mixkarbonades zal geen probleem zijn als je het alleen voor gamen gebruikt. Zelfs informele streamers zullen in orde zijn met wat de Yeti X te bieden heeft: kristalheldere audio, een gestroomlijnd ontwerp en real-time LED-meting om ervoor te zorgen dat je geluid precies doorkomt zoals bedoeld. Het wordt ook volledig ondersteund door Skype en Zoom, dus het kan dubbel werk doen als werk- en speelmicrofoon.

Premium geluidskwaliteit is niet alles wat u krijgt met de Yeti X, aangezien zijn array met vier capsules is verpakt in een hoogwaardig ontwerp met een multifunctionele slimme knop voor eenvoudige aanpassingen, een ingebouwde standaard waarmee u de positionering kunt aanpassen en een ingetogen zwarte verfbeurt die maakt het mogelijk om op te gaan in elke streaming-setup.

Beste algehele gaming-microfoon

Blue Yeti X

☆☆☆☆☆ Koppelingspictogram Lees recensie Geek's volledige recensie

De Blue Yeti X is eenvoudig in te stellen, biedt ongelooflijke prestaties en doet dat zonder een hoge prijs tag.

Amazon

$139.99
$169.99 Bespaar 18 %

Beste koop

Beste budget gaming-microfoon onder $100: Razer Seiren X

Razer

Pro's

 • ✓ Eenvoudige installatie
 • ✓ Gestroomlijnd ontwerp
 • ✓ Kantelbare standaard

Nadelen

 • ✗ Vangt wat omgevingsgeluid op

Razer staat bekend om zijn premium gaming-uitrusting, en de Razer Seiren X is daarop geen uitzondering. De microfoon is verrassend robuust voor de prijsklasse van minder dan $ 100, met de mogelijkheid om trillingen te dempen, een ingebouwde kantelbare standaard en een kleine vormfactor die zelfs op de meest rommelige bureaus past.

Als je van plan bent om te streamen met de Seiren X, of je bent niet verkocht aan het zwarte ontwerp, dan vind je de microfoon beschikbaar in Mercury White en Quartz Pink. Alle drie hebben ze een supercardioïde opnamepatroon om omgevingsgeluid te elimineren, een condensatormicrofoon en zero latency monitoring om echo's te verminderen. De USB-aansluiting zorgt voor een eenvoudige installatie en compatibiliteit met verschillende apparaten.

Hoewel de supercardioïde pickup goed zorgt voor het verminderen van omgevingsgeluid dat in je stream lekt, is het niet perfect. Sommige gebruikers melden dat hun toetsaanslagen worden opgepikt door de microfoon, hoewel uw kilometerstand kan variëren op basis van uw specifieke opstelling en toetsenbordtype.

Maar voor een product dat beschikbaar is voor minder dan $ 100, is dat een kleine klop op een overigens indrukwekkende prestatie.

Beste budget-gamingmicrofoon onder $ 100

Razer Seiren X

Ondanks het lage prijskaartje biedt de Razer Seiren X robuuste prestaties (en een stijlvol ontwerp) die elke gamesessie of livestream zal verbeteren.

Amazon

$ 62,95
$ 99,99 Bespaar 37%

Razer

Beste goedkope gamingmicrofoon onder $40: FIFINE metalen condensatormicrofoon

FIFINE

Pro's

 • ✓ Spotgoedkoop
 • ✓ Eenvoudige USB-installatie
 • ✓ Verstelbare standaard

Nadelen

 • ✗ Niet compatibel met Xbox
 • ✗ Ondermaatse prestaties in vergelijking met anderen op deze lijst.

Het vinden van een goede microfoon onder de $30 is niet eenvoudig, maar de FIFINE Metal Condenser doet goed werk door je audio te verbeteren zonder de bank te breken. Het ziet er ook behoorlijk scherp uit gezien zijn prijskaartje en ziet er verrassend goed uit tijdens livestreams.

De FIFINE is gebouwd met een USB-aansluiting, hoewel Xbox-consoles dit niet ondersteunen. De prestaties zijn ook in lijn met wat je zou verwachten van een microfoon van $ 30, met cardioïde pick in plaats van supercardioïde – wat betekent dat je omgevingsgeluid in je uitzendingen krijgt.

Als je verder kunt kijken dan die nadelen, is er veel om van te houden met de FIFINE. Een ingebouwde standaard maakt het gemakkelijk om kleine aanpassingen aan de positionering te maken, de USB-verbinding maakt de installatie een fluitje van een cent, met een volumeknop kun je snel de instellingen wijzigen en het werkt prima met apps zoals Discord en Twitch.

Het is misschien het beste om te sparen en iets meer toekomstbestendig te kopen als je niet meteen naar iets op zoek bent, maar de FIFINE is geweldig voor gamers die met een kleiner budget werken.

Beste goedkope gaming-microfoon onder $ 30 < img src="http://www.howtogeek.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />

FIFINE metalen condensatormicrofoon

Het mist veel toeters en bellen die te vinden zijn op meer premium microfoons, maar deze betaalbare gadget is een grote stap vooruit ten opzichte van de meeste headsets.

Amazon

$ 29,99
$ 34,99 Bespaar 14%

Beste gaming-microfoon voor streaming: Shure MV7 podcast-microfoon

Shure

Pro's

 • ✓ USB- en XLR-aansluiting
 • ✓ Gemakkelijk toegankelijke bedieningselementen op het aanraakscherm
 • ✓ Eersteklas geluidshelderheid

Nadelen

 • ✗ Duur

Aspirerende streamers hebben een krachtige microfoon nodig waarmee ze de prestaties van de microfoon kunnen aanpassen aan hun eisen. De Shure MV7 Podcast-microfoon is meer dan geschikt voor deze taak en biedt zowel USB- als XLR-aansluitingen waarmee u binnen enkele seconden aan de slag kunt om te gamen of diep in de weken kunt duiken voor een lange streamingsessie.

Een van de coolste kenmerken van de Shure MV7 zijn de bedieningselementen op het aanraakscherm. Hiermee kunt u de versterking, het monitorvolume, de hoofdtelefoonmix en het dempen van de microfoon manipuleren zonder dat u door schermmenu's hoeft te bladeren. Ze accentueren ook de premium look van de microfoon, die volledig is gemaakt van metaal voor extra duurzaamheid.

Om u te helpen het meeste uit uw sessies te halen, wilt u de toepassing ShurePlus MOTIV gebruiken. Hiermee kunt u verschillende variabelen aanpassen die verband houden met uw geluidskwaliteit en kunt u zelfs filters toepassen. De software, gecombineerd met de indrukwekkende pick-up en helderheid van de microfoon, maakt het gemakkelijk om als een professional te klinken, zelfs als je streamt vanuit een rumoerige woning.

Het grootste nadeel van de  Shure MV7 is de prijs, die klokt op $ 250. U moet ook een standaard kopen, aangezien deze niet bij uw aankoop is inbegrepen. Maar als je iets krachtigs nodig hebt om te streamen, is de MV7 de moeite van het bekijken waard.

Beste gaming-microfoon voor streaming

Shure MV7 Podcast-microfoon

Als je iets high-ends nodig hebt voor streaming of met zowel USB- als XLR-ingangen, is de Shure MV7 de moeite van het bekijken waard.

Amazon

$ 249,00
$ 311,00 Bespaar 20%

Best Buy

Beste gamingheadset: HyperX Cloud Alpha S

HyperX

Pro's

 • ✓ Comfortabel ontwerp
 • ✓ Compatibiliteit met meerdere platforms
 • ✓ Verrassend betaalbaar

Nadelen

 • ✗ Bekabelde verbinding
 • ✗ Microfoon is niet zo krachtig als zelfstandige producten

Hoewel de HyperX Cloud Alpha S niet dezelfde krachtige audioprestaties biedt als een stand-alone microfoon, is het een verrassend capabele headset die al uw communicatiebehoeften vereenvoudigt. Het heeft niet alleen een microfoon met ruisonderdrukking, maar de aangepaste stuurprogramma's pompen indrukwekkend geluid uit om elke in-game explosie tot leven te brengen.

HyperX is een steeds populairdere keuze voor gaming-randapparatuur en er zijn maar weinig producten in zijn line-up zijn net zo compleet als de Cloud Alpha S. De bekabelde verbinding zal niet naar ieders smaak zijn, maar het zorgt wel voor universele compatibiliteit met de meest populaire consoles (en pc's) van vandaag ) en maakt het gemakkelijk om binnen enkele seconden aan de slag te gaan.

Extra grote oorkussens, HyperX 7.1 Surround Sound, schuifregelaars voor basaanpassing en een mixer voor audiobediening ronden het aanbod af. Je wordt ook getrakteerd op een flexibele en verwijderbare microfoon die het gemakkelijk maakt om met je team te communiceren, zelfs als het niet zo premium is als een stand-alone microfoon. Maar gezien het feit dat je dit allemaal voor ongeveer $ 100 kunt krijgen, is de Cloud Alpha S een geweldig alternatief voor andere producten op deze lijst.

Beste gamingheadset

HyperX Cloud Alpha S

Met een geweldige microfoon en indrukwekkende drivers, de HyperX Cloud Alpha S is een veelzijdige gamingheadset met een redelijk prijskaartje.

Amazon

$ 97,90
$ 129,99 Bespaar 25%

Best Buy

The Best Gaming Headsets of 2023 Best Gaming Headset Overall HyperX Cloud Alpha S Buy at Amazon Best Budget Gaming Headset HyperX Cloud Stinger Buy at Amazon Beste draadloze gaming-headset SteelSeries Arctis Nova Pro-headset Koop bij Amazon Beste gaming-headset voor pc Razer BlackShark V2 Koop bij Amazon Beste gaming-headset voor PS5 Sony Pulse 3D draadloze headset Koop bij Amazon Beste gamingheadset voor Xbox Series X|S Xbox draadloze headset voor Xbox Series X|S Koop bij Amazon LEES VOLGENDE

 • › De beste webcams van 2023
 • › Audio opnemen op een Android-telefoon
 • › De Cyber ​​Monday Deals van 2022
 • › Waarom loopt de batterij van mijn Mac zo snel leeg? 10 oplossingen
 • › Hoe u uw gitaar kunt stemmen met Google Tuner
 • › 4 manieren om meer USB-poorten aan uw computer toe te voegen
 • › Oplossing: microfoon werkt niet op Windows 10
 • › Wat is er gebeurd met tweebeeld-tv's?