Dagelijkse briefing: een update over het protest van de worstelaars; nieuwe plannen van de regering van Karnataka voor schoolonderwijs; Amit Shah in Manipur

0
45

Goedemorgen,

🚨 Groot verhaal< /strong>

🔴 Een update over het protest van de worstelaars: een dag nadat de worstelaars hun protest naar Haridwar brachten – waar ze dreigden hun medailles in de Ganges onder te dompelen, maar uiteindelijk van gedachten veranderden – Minister van Sport Anurag Thakur drong er bij hen op aan om het onderzoek van de politie van Delhi te “vertrouwen” en “geduldig te zijn” tot het einde.

🔴 Ondertussen sprak de nationale president van de Bharatiya Kisan Union (BKU), Naresh Tikait, die de worstelaars overhaalde hun medailles niet onder te dompelen , heeft vandaag opgeroepen tot een bijeenkomst van khap-leiders. Maar de oproep van Tikait zou onrust hebben veroorzaakt bij een deel van de BJP-leiders van Western UP, die vrezen dat het de verspreiding van protesten in de regio zal aanwakkeren.

⚡Alleen in de Express

sterk>

👉🏽 In een interview met The Indian Express zei Madhu Bangrappa, de nieuwe minister van Schoolonderwijs van Karnataka, dat het hijabverbod opgelegd door de vorige door de BJP geleide regering niet nodig was. Hij woog ook op de belofte van het Congres om schoolboeken te herzien, de belangrijkste uitdagingen voor de onderwijsafdeling en de behoefte aan fondsen om de infrastructuur te verbeteren. Lees het volledige interview.

👉🏽 In een gesprek met The Indian Express aan de zijlijn van de bijeenkomst van de NAVO-ministers van Buitenlandse Zaken in Oslo, zei de Noorse minister van Buitenlandse Zaken Anniken Huitfeldt dat China een “zeer problematisch verhaal” heeft dat het de oorlog tussen Rusland en Oekraïne voortzet en dat Peking zou kunnen een actievere rol spelen om Rusland aan te moedigen zich terug te trekken uit Oekraïens grondgebied.

📰Van de voorpagina

Te midden van zijn vierdaagse bezoek aan het door geweld getroffen Manipur, de minister van Binnenlandse Zaken van de Unie, Amit Shah, bezocht opvangkampen waar zowel de Meitei- als de Kuki-groepen gehuisvest waren en verzekerde alle steun om hun spoedige en veilige terugkeer naar huis te verzekeren.

Het Hooggerechtshof van Allahabad (HC) handhaafde een bevel van de districtsrechtbank van Varanasi waarin stond dat hindoeïstische groepen niet zijn uitgesloten door de Places of Worship (Special Provisions) Act van 1991, en de rechtszaak om het recht om te aanbidden in de Gyanvapi-moskee kon worden gehandhaafd.

Advertentie

PM Modi viel het congres in Rajasthan opnieuw aan met een “commissie van 85 procent”, en zei dat als de BJP-regering er de afgelopen negen jaar niet was geweest, verschillende centrale plannen tientallen jaren meer nodig zouden hebben gehad om iedereen te bereiken. hoek van het land.

👩🏽‍💻 Must Read

👉🏽Van een houten blok rode sheesham gebruikt door een familie van blokdrukkunstenaars in Uttar Pradesh tot een 2,5 meter lange weergave van Varanasi gemaakt van pure zijde, de Shilp Gallery in het nieuwe parlement is de thuisbasis van zeldzame installaties van 300 arbeiders. De galerie bezoeken? Lees hier meer over

👉🏽In de opiniesectie van vandaag schrijft Arvind P Datar over hoe de grootsheid van het nieuwe parlement zal worden bepaald door de manier waarop hun bewoners (parlementsleden) hun grondwettelijke verplichtingen nakomen.

Advertentie

👉 🏽Aangekomen in New Delhi voor een vierdaags bezoek, heeft Nepalese premier Pushpa Kamal Dahal ‘Prachanda’ zal zijn tegenhanger Narendra Modi ontmoeten voor besprekingen over samenwerking op het gebied van energie, handel en connectiviteit. Wat betekent het bezoek van Prachanda voor de betrekkingen tussen Indo en Nepal? We leggen het uit

⏱️ En tot slot

De voormalige aanvoerder van het Indiase voetbal, Oinam Bembem Devi, is een van de tientallen atleten uit Manipur die hebben gezworen medailles terug te geven als de vrede in de staat niet snel wordt hersteld. "Voor een atleet is er geen grotere eer dan erkend te worden voor je bijdrage aan de sport en het land. Het is dus erg moeilijk voor haar om de onderscheiding of medailles terug te geven,” Devi zegt.

🤫 Toen Mallikarjun Kharge in oktober 2022 het presidentschap van het congres overnam, machtigde de leiding van de partij hem om het nieuwe Congress Working Committee (CWC) te benoemen. Maar nu de peilingen van de Karnataka Assembly voorbij zijn, vragen partijleiders zich af wat Kharge ervan weerhoudt om de commissie samen te stellen. Lees in Delhi vertrouwelijk van vandaag!

Lees ook

Dagelijkse briefing: belangrijkste beschuldigingen tegen WFI-chef Brij Bhushan Singh; NAT…Dagelijkse briefing: het laatste nieuws over het protest van worstelaars; Amit Shah's bezoek aan Manipu…

Dagelijkse briefing: India pakt U-19 Women's Cricket World Cup-titel; Odis…

Mumbai Lok Sabha Verkiezingen 2019 Stemmen HOOGTEPUNTEN: 51,11% opkomst recorde…

🔊 In de 3 Things-aflevering van vandaag praten we over waarom protesterende worstelaars besloten hun medailles onder te dompelen in de rivier de Ganga, op India's navigatiesysteem NavIC en de voordelen van het hebben van een regionaal satellietnavigatiesysteem en het initiatief om Rohingya-vluchtelingen te helpen hun moedertaal te leren en door te geven aan de volgende generatie.

Tot morgen
Varsha Sriram en Rahel Philipose