Dagelijkse briefing: belangrijkste beschuldigingen tegen WFI-chef Brij Bhushan Singh; Interview van NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg; en meer

0
43

Goedemorgen, 

In de editie van vandaag: belangrijkste beschuldigingen tegen WFI-chef Brij Bhushan Singh; NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg's interview; en meer

🚨Groot verhaal 

🔴 Ten minste twee gevallen van het eisen van “seksuele gunsten” in plaats van professionele hulp; minstens 15 incidenten van seksuele intimidatie – en een gedeeld gevoel van angst en trauma. Dit vormen de belangrijkste aantijgingen in twee FIR's ingediend bij de politie van Delhi op 28 april tegen het hoofd van de Wrestling Federation of India en BJP-parlementslid Brij Bhushan Singh.

🔴 In een ambtenaar klacht ingediend op 21 aprilMet het politiebureau van Connaught Place in New Delhi zei een vrouwelijke worstelaar dat op de dag dat ze een gouden medaille won op een groot kampioenschap, Singh haar tegen haar wil op zijn bed liet zitten en haar “krachtig” omhelsde zonder haar toestemming. Ze beweerde verder dat de intimidatie jarenlang aanhield, waardoor ze “diep verontrust en bang” was.

🔴 Ondertussen besloten khap-leiders tijdens een panchayat in het dorp Shoron in Muzaffarnagar in UP om een delegatie om president Droupadi Murmu te ontmoeten, eraan toevoegend dat de protesterende worstelaars “geen nederlaag zullen toegeven”.

Alleen in de Express< /p>

In een interview met The Indian Expressin de marge van de informele bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken van de NAVO in Oslo, sprak de secretaris-generaal van de groep, Jens Stoltenberg, over een reeks onderwerpen – van de contacten van India met de NAVO tot het agressieve gedrag van China.

📰Van de voorpagina 

👉🏽 “We zullen blijven streven om onze relatie naar Himalaya-hoogten te brengen. En in deze geest zullen we alle problemen oplossen, of het nu gaat om grensgerelateerde of andere kwesties”, zei premier Narendra Modi na een bilaterale ontmoeting met zijn Nepalese tegenhanger Pushpa Kamal Dahal 'Prachanda' op Donderdag.

Advertentie

👉🏽 De S&P Global India Manufacturing Purchasing Managers' Index (PMI) steeg in mei naar een hoogste punt in 31 maanden van 58,7, waarbij de fabrieksorders het snelst stegen door de grotere vraag naar Indiase producten. Ontdek waarom dit belangrijk is hier

👉🏽 Franco Mulakkal, die vorig jaar door een rechtbank in Kerala werd vrijgesproken in verband met de verkrachting van een non, heeft ontslag genomen als bisschop van het bisdom Jalandhar. Volgens de vertegenwoordiger van het Vaticaan werd het ontslag aangevraagd voor het “goed van het bisdom”, dat een nieuwe bisschop nodig heeft, en niet als een disciplinaire maatregel.

👩🏽‍💻 Must read 

👉🏽 Bijna een maand nadat op 3 mei etnische botsingen uitbraken in Manipur, waarbij ten minste 75 mensen om het leven kwamen, ontgaat sluiting tientallen families als meerdere lichamen blijven niet opgeëist in mortuaria van ziekenhuizen. Om de vrede in de staat te herstellen, heeft minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah een reeks maatregelen aangekondigd, inclusief een gerechtelijk onderzoekspanel, een vredescomité en een verenigd commando tussen de verschillende instanties voor betere coördinatie.

Advertentie

👉🏽In de opiniesectie van vandaag schrijft voormalig NCERT-directeur Krishna Kumar het is misschien nog te vroeg om een ​​unieke lerarenopleiding zoals de B.El.Ed-cursus van de DU te schrappen, maar het onzekere lot spreekt over grotere dingen.

👉🏽Terwijl het congres een campagne start om de Madhya te winnen Verkiezingen Pradesh Assembly later dit jaar, Richa Goswami, een katha vachakmet verschillende “records” in haar gekozen veld onder haar riem, is een van de krachtigste wapens. Echter, in de eigen woorden van Goswami: “Het is niet mijn taak om mensen om stemmen te vragen. Het is om de Raas Leela en Bhagavad Katha naar elk gebied in de staat te brengen.”

⏱️ En tot slot 

Van Jaspreet Bumrah, Kamlesh Nagarkoti, Deepak Chahar, Khaleel Ahmed, Umesh Yadav: de terugkerende blessures bij snelle bowlersis frustrerend. Terwijl de jeugdcoach van Mohammed Shami, Mohammed Badruddin, heeft gezegd dat de hele kracht- en conditioneringsmethode niet haalbaar is voor de pacers, heeft voormalig India-opener Virender Sehwag Shanker Basu bekritiseerd voor het maken van dezelfde programma's voor alle Indiase spelers.

🤫 Delhi vertrouwelijk:Het Shoron-dorp in Muzaffarnagar in Uttar Pradesh staat bekend om zijn 'sarv khap panchayat'-gebouw waarvan het oude en vervallen gebouw de aandacht trok van minister Sanjeev Balyan van de Unie. Hij zorgde voor de financiering van de renovatie. Omdat er renovatiewerkzaamheden gaande zijn, vond de khap-bijeenkomst van donderdag om het voortdurende protest van de worstelaars te bespreken plaats op een meisjesschool in het dorp.

Lees ook

Dagelijkse briefing: een update over het protest van de worstelaars; nieuwe regering van Karnataka…

< /figuur>Dagelijkse briefing: het laatste nieuws over het protest van worstelaars; Amit Shah's bezoek aan Manipu…

Dagelijkse briefing: laatste nieuws over botsingen in Manipur; Kerala, Tamil Nadu topprestatie…

Mumbai Lok Sabha Verkiezingen 2019 Stemming HOOGTEPUNTEN: 51,11% opkomstrecord…

🎧 In de 3 Things-aflevering van vandaag kijken we terug op het oude parlementsgebouw en traceren we de oorsprong helemaal terug naar een kleine kamer in het huis van een gouverneur in het pre-onafhankelijke India. We doen dit om te begrijpen hoe het tot stand is gekomen, wat het ons kan vertellen over het functioneren van onze wetgevende macht en in hoeverre we ons koloniale verleden hebben afgelegd met het nieuwe gebouw nu.

Tot morgen, 

Anamni Gupta en Arushi Bhaskar

© IE Online Media Services Pvt Ltd