Coach van stilstaande trein gestript bij vermoedelijke brandstichting op station Kannur, man in hechtenis genomen

0
53

Een rijtuig van een stilstaande trein op het treinstation van Kannur in Kerala is donderdag in de vroege uurtjes gestript wegens vermoedelijke brandstichting. Niemand raakte gewond.

De politie heeft een man aangehouden in verband met het incident. Zijn identiteit is nog niet bekendgemaakt en de politie moet zijn arrestatie nog opnemen. De man had volgens de politie twee maanden geleden een struik nabij het treinstation in brand gestoken.

De Alappuzha-Kannur Executive Express-trein – dezelfde trein die twee maanden geleden betrokken was bij een ander brandstichtingsincident in het district Kozhikode – had woensdag om 23.07 uur zijn reis voltooid en nadat alle passagiers waren uitgestapt, werd hij verplaatst naar het emplacement en de motor werd gescheiden van de draaistellen. Hierna, donderdag om 01.25 uur, begon de brand. Spoorwegwerkers alarmeerden de brandweer, die het vuur rond 02.20 uur onder controle had.

Volgens de politie was op camerabeelden te zien dat een man met een blikje de trein binnenstapte voordat de brand uitbrak. Naar verluidt werd hij vanuit de nabijgelegen brandstofopslagfaciliteit van Bharat Petroleum Corporation Limited naar de trein zien komen.

De resultaten van het forensisch onderzoek van de locatie werden afgewacht.

Centrale agentschappen zoals de National Investigation Agency en de Intelligence Bureau naar verluidt binnen enkele uren na het incident ter plaatse waren.

Het incident komt twee maanden nadat drie passagiers, waaronder een baby, stierven en negen mensen brandwonden opliepen toen een man benzine over hen goot en brand veroorzaakte aan boord van dezelfde trein nabij Elathur in het district Kozhikode.

Advertentie

Een man geïdentificeerd als Shahrukh Saifi uit Delhi werd gearresteerd in verband met het incident van 2 april. Hij is momenteel in gerechtelijke hechtenis.

Het congres zei dat de door de CPI(M) geleide regering van het Links Democratisch Front (LDF) en de politie dergelijke zaken niet serieus namen en eisten een degelijk onderzoek naar de redenen achter dergelijke incidenten.

Oppositieleider in de State Assembly, de VD Satheesan van het congres, zei dat dergelijke incidenten “onveiligheid” hebben gecreëerd in de hoofden van de mensen, en dat de deelstaatregering moest ingrijpen en stappen moest ondernemen om de veiligheid en beveiligingsmaatregelen te versterken.

Advertentie

Satheesan gaf de politie ook de schuld van hun vermeende gebrek aan ernst bij het behandelen van dergelijke gevallen, en zei dat dit duidelijk was uit de manier waarop het incident met de brandstichting in Elathur werd afgehandeld.

De BJP beschuldigde de regering ervan religieuze extremisten en terreurgroepen aan te moedigen en te steunen als onderdeel van hun vermeende stembankpolitiek.

De voorzitter van de BJP in Kerala, K Surendran, beweerde dat er vrede heerste in de staat dankzij inspanningen van het Centrum en zijn agentschappen. “De regering van Kerala heeft de nationale veiligheid opgeofferd voor de stembank”, beweerde hij.

De voorzitter van de Passenger Voorzieningen Commissie (PAC) van de Indiase Spoorwegen, P K Krishnadas, zei dat dergelijke incidenten angst en ongerustheid veroorzaakten bij het grote publiek, vooral degenen die met de trein reisden, en hij vroeg zich af waarom het “steeds weer” gebeurde in Kerala.

>

De PAC is een organisatie onder het ministerie van Spoorwegen die onderzoekt of passagiersvoorzieningen aanwezig zijn in treinen en op stations.

Lees ook

Coromandel Express ongeval Live updates: meer dan 80 gevreesde doden, 400 gewonden…

Eisen voor seksuele gunsten, minstens 10 gevallen van aanranding beschreven in .. .

Brij Bhushan bood aan om supplementen voor me te kopen als ik toegaf aan seksuele vooruitgang…

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg: 'Veiligheid niet langer regionaal… wh…Advertentie

Krishnadas, ook een nationaal uitvoerend lid van de BJP, zei dat onderzoeksbureaus de betrokkenheid van verschillende mensen achter het laatste incident vermoedden. “Mensen moeten begrijpen dat het geen toeval was, maar een geplande samenzwering…,” zei hij.