China bekritiseert Amerikaans plan voor handelsovereenkomst met Taiwan

0
52

De Chinese regering bekritiseerde de Amerikaanse regering is van plan een handelsverdrag met Taiwan te ondertekenen en heeft Washington donderdag opgeroepen om officieel contact te stoppen met de zelfbestuurde eilanddemocratie die door Peking wordt opgeëist als onderdeel van zijn grondgebied.

De overeenkomst die donderdag zal worden ondertekend, komt te midden van toegenomen Chinese pogingen om Taiwan te intimideren door straaljagers en bommenwerpers te laten vliegen in de buurt van het eiland, een wereldwijd centrum voor hightech-industrie. Amerikaanse en Europese politici hebben Taiwan bezocht om hun steun aan de gekozen regering te betuigen.

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken beschuldigde Washington van het schenden van overeenkomsten over de status van Taiwan, dat zich na een burgeroorlog in 1949 met het vasteland splitste.

De Verenigde Staten hebben geen officiële betrekkingen met Taiwan, maar hebben uitgebreide informele banden en miljarden dollars -dollar jaarlijkse handel.

“De Verenigde Staten moeten elke vorm van officiële uitwisseling met Taiwan stopzetten, afzien van het onderhandelen over overeenkomsten met Taiwan die een soevereine connotatie of officieel karakter hebben en afzien van het sturen van verkeerde signalen naar de onafhankelijkheidsverklaring van Taiwan. 8217; separatistische krachten,” zei een woordvoerder van het ministerie, Mao Ning.

Taiwan heeft nooit deel uitgemaakt van de Volksrepubliek China, maar de regerende Communistische Partij van het vasteland zegt dat het eiland verplicht is zich te verenigen met China, desnoods met geweld.

Beijing heeft dat wel gedaan. dreigde aan te vallen als Taiwan de formele onafhankelijkheid uitroept of de onderhandelingen over eenwording vertraagt.

Advertentie

Amerikaanse en Taiwanese functionarissen zeggen dat het US-Taiwan Initiative on 21st-Century Trade de handel zal vergroten door douane-, investerings- en andere regels te vereenvoudigen.< /p>Lees ook

Narendra Modi om joint aan te pakken bijeenkomst van het Amerikaanse Congres tijdens maiden state…

Centrale partijen verontrust omdat peiling een groeiende steun voor extreemrechts in Duitsland laat zien

Jordaanse kroonprins trouwt met Saoedische architect tijdens ceremonie vol sterren…

Amerikaans Congres keurt opschorting van schuldlimiet goed, waardoor faillissement wordt voorkomen

Het moet worden ondertekend door werknemers van de niet-officiële entiteiten die de twee regeringen tegenover elkaar vertegenwoordigen tijdens een ceremonie die werd bijgewoond door handelsambtenaren van beide kanten, aldus de Taiwanese regering.