Centrum dat de kwestie van protesterende worstelaars gevoelig behandelt: minister van Sport Anurag Thakur

0
55

Union Sports Minister Anurag Thakur zei donderdag dat het centrum de kwestie van protesterende worstelaars gevoelig behandelt, die de arrestatie van de vertrekkende WFI-chef Brij Bhushan Sharan Singh zoeken wegens beschuldigingen van seksuele intimidatie.

>

Thakur, die op bezoek is in Mumbai, vertelde verslaggevers dat de regering de worstelaars heeft geaccepteerd'; vraag om een ​​commissie om hun beschuldigingen te onderzoeken en er was een onderzoek gaande.

Verschillende Olympische en WK-medaillewinnende worstelaars, waaronder Sakshi Malik, Vinesh Phogat, Bajrang Punia en Sangeeta Phogat, protesteerden in New Delhi en eisten de arrestatie van de vertrekkende chef van de Wrestling Federation of India (WFI) en BJP-parlementslid Brij. Bhushan Sharan Singh wegens vermeende seksuele intimidatie van verschillende vrouwelijke worstelaars, waaronder een minderjarige.

De worstelaars onlangs gedreigd hun medailles onder te dompelen in de rivier de Ganges.

& #8220;De regering behandelt de kwestie van protesterende worstelaars gevoelig.

De worstelaars vroegen om een ​​FIR die door de politie van Delhi is ingediend. Een commissie van beheerders is opgericht door de Wrestling Federation of India omdat ze eisten dat haar ambtsdragers niet zouden mogen functioneren. zei Thakur.

Het Hooggerechtshof heeft de worstelaars gevraagd om naar de magistraat te stappen, zei hij.

Advertentie

Woensdag vroeg Thakur de protesterende worstelaars om geen stappen te ondernemen die de sport zouden kunnen ondermijnen of spelers pijn zouden kunnen doen. worden genomen zodra het onderzoek naar hun beschuldigingen is voltooid.

Hij drong er bij de worstelaars ook op aan geduldig te zijn en vertrouwen te hebben in de apex-rechtbank.

Verschillende politieke partijen hebben de aanvallen op de regering over deze kwestie opgevoerd.

De West-Bengaalse eerste minister, Mamata Banerjee, deed woensdag mee aan een protest in Kolkata tegen de vermeende mishandeling van worstelaars in Jantar Mantar in New Delhi op zondag.

Het congres haalde ook uit naar de premier Narendra Modi, met de vraag waarom hij geen beroep deed op de protesterende worstelaars om hun medailles niet in de Ganga te gooien.

Lees ook

Ongeval Coromandel Express Live updates: Minstens 207 doden, 900 gewonden … =450.250″ />

Eisen voor seksuele gunsten, minstens 10 gevallen van aanranding beschreven in…

Brij Bhushan bood aan supplementen voor me te kopen als ik zou toegeven aan seksuele avances…

Odisha treinongeluk: oproepen begint binnen te stromen in Chennai, Bengaluru

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft gezegd dat de manier waarop protesterende Indiase worstelaars tijdens het weekend door de politie van Delhi werden behandeld, “zeer verontrustend” en dat beschuldigingen van de worstelaars gevolgd moeten worden door een onpartijdig, strafrechtelijk onderzoek.