Buss för stationärt tåg urtagen i misstänkt mordbrand på Kannur station, man omhändertagen

0
49

En buss från ett stillastående tåg vid Kannur järnvägsstation i Kerala rensades i ett fall av misstänkt mordbrand tidigt på torsdagen. Ingen skadades.

Polisen omhändertog en man i samband med händelsen. Hans identitet var ännu inte avslöjad och polisen skulle ännu inte registrera hans gripande. Mannen hade tänt eld på en buske nära järnvägsstationen för två månader sedan, enligt polisen.

Alappuzha-Kannur Executive Express-tåget – samma tåg som var inblandat i en annan mordbrand i Kozhikode-distriktet för två månader sedan – hade avslutat sin resa vid 23.07 på onsdagen, och efter att alla passagerare hade stigit i land, flyttades det till gården och motorn skiljdes från boggierna. Det var efter detta, klockan 01.25 på torsdagen som branden startade. Järnvägsarbetare informerade brandkåren, som släckte branden runt klockan 02.20.

Enligt polisen visade CCTV-filmer en man som bar en burk in i tåget innan branden bröt ut. Han har enligt uppgift setts komma mot tåget från Bharat Petroleum Corporation Limiteds bränslelagringsanläggning i närheten.

Resultat från den rättsmedicinska undersökningen av platsen inväntades.

Centrala myndigheter som National Investigation Agency och Intelligence Bureau enligt uppgift anlände till platsen inom några timmar efter händelsen.

Händelsen inträffade två månader efter att tre passagerare, inklusive ett spädbarn, dog och nio personer fick brännskador när en man hällde bensin på dem och startade en brand ombord på samma tåg nära Elathur i Kozhikode-distriktet.

Annons

En man identifierad som Shahrukh Saifi från Delhi greps i samband med incidenten den 2 april. Han är för närvarande häktad.

Kongressen sade att den CPI(M)-ledda vänsterdemokratiska frontens (LDF) regering och polisen inte tog itu med sådana här ärenden på allvar och krävde en ordentlig undersökning av orsakerna bakom sådana incidenter.

Oppositionsledare i statsförsamlingen, kongressens V D Satheesan, sa att sådana incidenter har skapat “otrygghet” i folkets medvetande och att delstatsregeringen måste ingripa och vidta åtgärder för att stärka säkerhets- och säkerhetsåtgärder.

Annons

Satheesan anklagade också polisen för deras påstådda bristande allvar i hanteringen av sådana fall, och sa att det framgick av hur incidenten med mordbrand i Elathur hanterades.

BJP anklagade regeringen för att uppmuntra och stödja religiösa extremister och terrorgrupper som en del av deras påstådda röstbankspolitik.

BJP’s president i Kerala-enheten K Surendran hävdade att det rådde fred i staten p.g.a. centrets och dess myndigheters insatser. “Kerala (regeringen) har offrat nationell säkerhet för röstbanken”, påstod han.

Ordförande för Indian Railways' Passenger Amenities Committee (PAC), PK Krishnadas, sa att sådana incidenter skapade rädsla och oro hos allmänheten, särskilt de som reser med tåg, och ifrågasatte varför det händer “om och om igen” i Kerala.

PAC är en organisation under järnvägsministeriet för att undersöka om passagerarbekvämligheter tillhandahålls på tåg och på stationer.

Läs även

Coromandel Express-olycka Liveuppdateringar: Över 80 befaras döda, 400 skadade…

Krav på sexuella tjänster, minst 10 fall av ofredande beskrivs i .. .

Brij Bhushan erbjöd sig att köpa kosttillskott för mig om jag gav efter för sexuella framsteg…

Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg: “Säkerhet inte längre regional… wh…Annons

Krishnadas, också en nationell verkställande medlem av BJP, sa att utredningsorgan misstänkte inblandning av flera personer bakom den senaste incidenten. ”Folk måste förstå att det inte var en slump utan en planerad konspiration…,” sa han.