Brytere vil ikke gi etter, sier khap-ledere; vil møte president, regjering for å løse problemet: BKU-leder

0
42

Khap-ledere krevde umiddelbar arrestasjon av Wrestling Federation of India-sjefen og BJP Lok Sabha-parlamentsmedlem Brij Bhushan Sharan Singh på grunn av anklager om seksuell trakassering, og uttalte at de protesterende bryterne «ikke vil innrømme nederlag», bestemte khap-ledere torsdag å sende en delegasjon for å møtes. President Droupadi Murmu.

Etter en khap panchayat holdt i Shoron-landsbyen, i Uttar Pradesh’s Muzaffarnagar, sa de at andre avgjørelser vil bli kunngjort på et annet khap-møte i Haryana’s Kurukshetra på fredag.

Les | IOC går inn, støtter brytere: (28. mai) behandling svært urovekkende, beskytte idrettsutøvere, gjennomføre objektive undersøkelser

Bhartiya Kisan Union (BKU) nasjonal talsperson Rakesh Tikait kunngjorde beslutninger tatt torsdag, “Flere beslutninger er tatt; de har blitt holdt reservert. Panchayat har imidlertid bedt [meg] om å kunngjøre én beslutning: at en khap-delegasjon vil møte presidenten; regjeringen.»

Han sa at de andre avgjørelsene vil bli kunngjort i Kurukshetra på fredag.

Demonstrerende brytere sitter ved Har ki Pauri, i Haridwar-distriktet. (PTI)

“Kampen vil fortsette. Khap panchayat og bryterne vil ikke vil ikke innrømme nederlag,” Tikait, som også hadde ledet protesten mot senterets tre gårdslover på Delhis Ghazipur-grense, sa. Han stilte spørsmål ved forsinkelsen i arrestasjonen av Singh, som også er BJP-parlamentsmedlem.

Panchayat ble deltatt av ledere som representerte 30 til 35 khaps av forskjellige kaster fra Uttar Pradesh, Haryana og Delhi. Panchayat ble kalt av BKUs nasjonale president Naresh Tikait, som tirsdag hadde hastet til Haridwar og overtalt bryterne til å utsette planen sin om å kaste medaljene sine i Ganga i fem dager i protest mot det de kalte regjeringens passivitet. .

Da hun talte til samlingen, sa Naresh Tikait: “Samadhan tak sangharsh jaari rahega (kampen vil fortsette til problemet er løst).”

Annonse

I hans korte tale, Rakesh Tikait påsto at regjeringen “deler” folket. “En kontrovers har blitt opprettet mellom Thakurs og Gujjars (samfunn) …. Dette er en ny kontrovers.”

Sangeeta Phogat og Vinesh Phogat blir arrestert av politiet. (Ekspressbilde av Amit Mehra)

Tikait sa at folk burde forstå regjeringens «triks», «Pehle hindu-muslimsk kara; Bihar mein jakar Lalu Prasad ka pariwar toda; yahan (UP) av Mulayam Singh ka toda; Uttar Pradesh mein hindu-muslimske kort …. Maharashtra mein Maratha-non-Maratha kiya…inko desh ko jodna nahin (aata hai) — pehle dharm mein baanta, ab jaati mein baantenge (Først var det hindu-muslimsk divisjon; deretter ble Lalu Prasads familie delt i Bihar; i UP ble Mulayam Singhs familie delt; det hindu-muslimske kortet spilles i UP… I Maharashtra er det Maratha versus ikke-Maratha. De ønsker ikke å forene landet – først delte de folk i religionens navn, nå deler de dem på grunnlag av kaste.»

Påstår at “de” – en indikasjon mot BJP-ledere uten å ta navn – nå snakker om “kasten” til demonstrantene, sa Tikait at bryterne tilhører én kaste: «Tiranga-kasten». Og alle de som jobber for landet tilhører denne Tiranga-kasten, la han til.

Annonse Les | Mens Indias brytere står på bredden av Ganges, la oss henge med hodet i skam

Han sa at protesten vil bli tatt videre, og hvis bryterne ikke får rettferdighet, “så vil vi kjempe over hele landet”. En komité av khap-ledere vil bli dannet, og den vil møte presidenten, Unionens innenriksminister og «den som kreves for å bli møtt», sa Tikait.

Det er kjent at panchayat tok denne avgjørelsen etter et “hint” fra senteret om muligheten for et møte med en senior unionsminister.

Som svar på et spørsmål sa Naresh Tikait at han har snakket med Union minister Sanjeev Balyan og Baghpat MP Satyapal Singh om denne saken.

Les også

Coromandel Express-ulykke Liveoppdateringer: Dødstallet stiger til 233, over 9…

Odisha-togulykke: Anropene begynner å strømme inn i Chennai, Bengaluru< figure class="non_premium_icon">

Krav om seksuelle tjenester, minst 10 tilfeller av overgrep beskrevet i …

< /figure>Karnataka er det siste som har slått seg fast på DBT-vognen Wrestlers Vinesh Phogat, Sangeeta Phogat og Bajrang Punia med støttespillere under deres protestmarsj mot den nye parlamentsbygningen i New Delhi, søndag 28. mai 2023. (PTI-bilde)

Tidligere på dagen talte mer enn 30 khap-ledere til panchayat og kritiserte regjeringen for ikke iverksette tiltak mot Lok Sabha-parlamentsmedlem Brij Bhushan Singh. De protesterende bryterne var ikke til stede i panchayaten.

© The Indian Express (P) Ltd