Brij Bhushan tilbød seg å kjøpe kosttilskudd til meg hvis jeg ga etter for seksuelle tilnærmelser: wrestler

0
65

Wrestling Federation of India (WFI) president og BJP-parlamentsmedlem Brij Bhushan Sharan Singh søkte seksuelle tjenester fra en kvinnelig bryter – også en medaljevinner – ved å love å kjøpe hennes ernæringsmessige “kosttilskudd”. Den dagen hun vant en gullmedalje ved et stort mesterskap, kalte han henne til rommet sitt, fikk henne til å sitte på sengen hans mot hennes ønsker og klemte henne “kraftig” uten hennes samtykke. I flere år fortsatte han med “kontinuerlige handlinger av seksuell trakassering og gjentatte uanstendige tilnærminger” som gjorde henne “dypt forstyrret og redd.”

Dette er de viktigste påstandenei en offisiell klage innlevert til New Delhis Connaught Place politistasjon 21. april av en av de sju protesterende bryterne, har The Indian Express fått vite.

Navnet hennes er holdt tilbake for å beskytte identiteten hennes. Hun er Wrestler 3, for 7. mai hadde The Indian Express rapportert om to andre klager inngitt av to brytere, Wrestler 1 og Wrestler 2. De hadde, registrert, minst åtte hendelser med seksuell trakassering og mishandling som inkluderte famling, upassende berøring og fysisk kontakt – under turneringer, ved oppvarming og til og med på WFI-kontoret.

Til sammen får disse tre klagene, som nå har kommet frem, betydning når regjeringen har bedt de protesterende bryterne om å «stole på» etterforskningen av Delhi-politiet. På tirsdag hadde bryterne dratt til Haridwar for å droppe medaljene sine i Ganga og protesterte mot at de ikke gjorde noe med klagene sine, men bestemte seg så for å tenke nytt.

Les | IOC går inn, støtter brytere: (28. mai) behandling svært urovekkende, beskytte idrettsutøvere, gjennomføre objektive undersøkelser

I sin klage har Wrestler 3 sagt at hun var “traumatisert” da hun fortalte hendelsen med Singhs “tvangsklem” – natten da hun vant gullmedaljen – til en seniorbryter, men ingenting ble ut av det. Hun snakket også med moren om Singhs fremskritt. Wrestler 3 påsto at Singh fortsatte å ringe moren hennes for å nå henne til tross for at hun var klar over hennes standhaftige “motstand”. Hun måtte endre sitt personlige mobilnummer, sa hun.

Les også | Brytere vil ikke gi etter, sier khap-ledere; vil møte president, regjering for å løse problemet: BKU-leder

I sin klage på den tvungne klemmen nevner Wrestler 3 at hun hvilte på rommet sitt etter å ha vunnet gullmedaljen da en fysioterapeut fortalte henne at WFI-presidenten ønsket at hun skulle møte ham på rommet hans. Hun antok at Singh ønsket å gratulere henne og bestemte seg derfor for å gå. Etter å ha satt henne på linjen med foreldrene, kalte Singh henne til sengen sin og klemte henne plutselig uten hennes samtykke. Wrestler 3 sa at hun begynte å gråte.

Sangeeta Phogat og Vinesh Phogat blir arrestert av politiet. (Ekspressbilde av Amit Mehra)

Deretter skal Singh ha begynt å forfølge bryteren over telefonen ved å nå henne gjennom morens telefon. Under en slik samtale, påsto Wrestler 3, at han tilbød å kjøpe henne “kosttilskudd” hvis hun ga etter for hans seksuelle tilnærmelser.

Annonse

Wrestler 3, ifølge klagen hennes, ble dypt påvirket av disse hendelsene med seksuell trakassering og forfølgelse, og det har tatt henne «år» å kjempe mot traumet, som har hatt en negativ effekt på hennes evne til å fokusere på trening og under konkurranser. Hun unngikk å gå til steder Singh var forventet å være fordi når hun så ham, ble hun påminnet om hva hun gikk gjennom, det har hun lært å ha sagt i klagen.

I klagen påsto Wrestler 3 også. at Singh «fortsetter» å komme med seksuelle tilnærmelser og seksuelt fargede bemerkninger til andre kvinnelige brytere. Singhs ukontrollerte oppførsel er det som fikk henne og andre kvinnelige brytere til å sende inn en klage.

Singh har gang på gang benektet anklagene og kalte det en politisk konspirasjon. På onsdag siterte PTI Singh som sa: “Selv om en enkelt påstand er bevist mot meg, vil jeg henge meg selv.” Singh kunne ikke kontaktes torsdag.

Les annonse | Mens Indias brytere står på bredden av Ganges, la oss henge med hodet i skam

Wrestler 1 og Wrestler 2, i sine klager, anklaget Singh for å bruke påskuddet til å sjekke pustemønsteret deres for å berøre dem upassende på brystet og magen. Wrestler 2 påsto at da hun varmet opp, løftet Singh treningstrøyen uten hennes samtykke i 2018 og berørte brystet og magen hennes og sa at han ønsket å sjekke pustemønsteret hennes.

I januar hadde noen av Indias beste brytere, inkludert OL-medaljevinnerne Bajrang Punia og Sakshi Malik og verdensmesterskapsmedaljevinneren Vinesh Phoghat, protestert mot Jantar Mantar etter å ha anklaget Singh. De returnerte til Jantar Mantar 23. april og krevde at han ble arrestert og sa at politiet ikke sendte inn FIRs basert på klager. De sa også at de hadde mistet troen på tilsynsutvalget som ble opprettet av sportsdepartementet i januar for å undersøke anklagene. Funnene fra tilsynskomiteen ledet av tidligere verdensmesterbokser Mary Kom har ikke blitt offentliggjort.

Syv kvinnelige brytere hadde sendt inn klager mot Singh 21. april, inkludert en mindreårig. To FIR-er, inkludert en under POCSO-loven, ble registrert, etter at bryterne henvendte seg til Høyesterett.

Les også

Coromandel Express-ulykke Liveoppdateringer: Dødstallet stiger til 261 i Odis…

2 India-brytere, 1 toppdommer, 1 statstrener: 4 vitner som bekrefter

Kappløp mot tiden for redningsteamet på Odisha-togulykkesstedet som bom…

Mulig signalfeil kan ha forårsaket Odisha-togtragedie

Tirsdag, som svar på et spørsmål fra The Indian Express, ga Den internasjonale olympiske komité en uttalelse – timer etter bryterne truet med å slippe medaljene sine i Ganga – at «behandlingen» som ble utdelt til bryterne i helgen, da de ble håndtert og internert i timevis av Delhi-politiet den dagen det nye parlamentet ble innviet, var «veldig urovekkende». IOC ba om en «uhildet, kriminell etterforskning» av anklagene og understreket: «Vi oppfordrer innstendig til at sikkerheten og velværet til disse utøverne vurderes behørig gjennom hele denne prosessen, og at denne etterforskningen vil bli avsluttet raskt.» Den ba også IOA, ledet av P T Usha, som har vært iøynefallende ved sin taushet så langt, om å “beskytte idrettsutøverne.”

© The Indian Express (P) Ltd