Brij Bhushan erbjöd sig att köpa mig kosttillskott om jag gav efter för sexuella närmanden: brottare

0
58

Wrestling Federation of India (WFI) president och BJP-parlamentariker Brij Bhushan Sharan Singh sökte sexuella tjänster från en kvinnlig brottare – också en medaljör – genom att lova att köpa hennes näringstillskott. Den dagen hon vann en guldmedalj vid ett stort mästerskap kallade han henne till sitt rum, fick henne att sitta på sin säng mot hennes vilja och kramade henne “kraftigt” utan hennes samtycke. Under åren fortsatte han med “kontinuerliga sexuella trakasserier och upprepade oanständiga närmanden” som gjorde henne “djupt störd och rädd.”

Detta är de viktigaste anklagelsernai ett officiellt klagomål inlämnad till New Delhis polisstation Connaught Place den 21 april av en av de sju protesterande brottarna, har The Indian Express fått veta.

Hennes namn har undanhållits för att skydda hennes identitet. Hon är Wrestler 3, för den 7 maj hade Indian Express rapporterat om två andra klagomål som lämnats in av två brottare, Wrestler 1 och Wrestler 2. De hade, registrerat, minst åtta incidenter av sexuella trakasserier och tjänstefel som inkluderade trevande, olämplig beröring och fysisk kontakt — under turneringar, vid uppvärmning och till och med på WFI-kontoret.

Sammantaget får dessa tre klagomål, som nu har kommit fram, betydelse när regeringen har bett de protesterande brottarna att “lita på” Delhipolisens utredning. På tisdagen hade brottarna åkt till Haridwar för att tappa sina medaljer i Ganga för att protestera mot sina klagomål men beslutade sig sedan för att tänka om.

Läs | IOK går in, stödjer brottare: (28 maj) behandling mycket störande, skydda idrottare, genomföra opartisk undersökning

I sitt klagomål har Wrestler 3 sagt att hon var “traumatiserad” när hon berättade händelsen med Singhs “tvångskram” – på natten då hon vann guldmedalj – för en senior brottare men ingenting blev av det. Hon pratade också med sin mamma om Singhs framsteg. Wrestler 3 påstod att Singh fortsatte att ringa sin mamma för att nå henne trots att hon var medveten om hennes orubbliga “motstånd”. Hon var tvungen att ändra sitt personliga mobilnummer, sa hon.

Läs också | Brottare kommer inte att ge efter, säger khap-ledare; kommer att träffa president, regering för att lösa frågan: BKU-ledare

I sitt klagomål om den påtvingade kramen nämner Wrestler 3 att hon vilade i sitt rum efter att ha vunnit guldmedaljen när en sjukgymnast berättade för henne att WFI-presidenten ville att hon skulle träffa honom i hans rum. Hon antog att Singh ville gratulera henne och bestämde sig därför för att gå. Efter att ha satt henne på gränsen med sina föräldrar kallade Singh henne till sin säng och kramade henne plötsligt utan hennes samtycke. Wrestler 3 sa att hon började gråta.

Sangeeta Phogat och Vinesh Phogat fängslades av polisen. (Expressfoto av Amit Mehra)

Därefter påstås Singh ha börjat förfölja brottaren via telefon genom att nå henne via hennes mammas telefon. Under ett sådant samtal, påstod Wrestler 3, att han erbjöd sig att köpa “tillskott” för henne om hon gav efter för hans sexuella närmanden.

Annons

Wrestler 3, enligt hennes klagomål, var djupt påverkad av dessa incidenter av sexuella trakasserier och förföljelse och det har tagit henne “år” att bekämpa traumat, vilket har haft en negativ effekt på hennes förmåga att fokusera på träning och under tävlingar. Hon undvek att gå till platser som Singh förväntades vara för när hon såg honom blev hon påmind om vad hon gick igenom, vilket hon lärt sig ha sagt i sitt klagomål.

I sitt klagomål påstod också Wrestler 3 att Singh “fortsätter” att göra sexuella närmanden och sexuellt färgade kommentarer till andra kvinnliga brottare. Singhs okontrollerade beteende är det som fick henne och andra kvinnliga brottare att lämna in ett klagomål.

Singh har gång på gång förnekat anklagelserna och kallat det en politisk konspiration. På onsdagen citerade PTI Singh som sa: “Även om en enda anklagelse bevisas mot mig kommer jag att hänga mig själv.” Det gick inte att kontakta Singh i torsdags.

Annons Läs | När Indiens brottare står på stranden av Ganges, låt oss hänga med huvudet i skam

Wrestler 1 och Wrestler 2, i sina klagomål, anklagade Singh för att använda förevändningen att kontrollera deras andningsmönster för att röra dem olämpligt på bröstet och magen. Wrestler 2 hävdade att när hon värmde upp, lyfte Singh sin träningströja utan hennes samtycke 2018 och rörde vid hennes bröst och mage och sa att han ville kolla hennes andningsmönster.

I januari hade några av Indiens främsta brottare, inklusive OS-medaljörerna Bajrang Punia och Sakshi Malik och VM-medaljören Vinesh Phoghat, protesterat mot Jantar Mantar efter att ha anklagat Singh. De återvände till Jantar Mantar den 23 april och krävde att han skulle arresteras och sa att polisen inte lämnade in FIRs baserat på klagomål. De sa också att de hade tappat tron ​​på den tillsynskommitté som inrättades av sportministeriet i januari för att undersöka anklagelserna. Resultaten från övervakningskommittén som leds av den tidigare världsmästarboxaren Mary Kom har inte offentliggjorts.

Sju kvinnliga brottare hade lämnat in klagomål mot Singh den 21 april, inklusive en minderårig. Två FIR, inklusive en enligt POCSO Act, registrerades efter att brottarna närmade sig Högsta domstolen.

Läs även

Coromandel Express-olycka Liveuppdateringar: Dödssiffran stiger till 261 i Odis…

2 Indien brottare, 1 toppdomare, 1 delstatstränare: 4 vittnen som bekräftar

Tävla mot tiden för räddningsteamet på Odisha tågolycksplats som vägtull…

Möjligt signaleringsfel kan ha orsakat Odisha tågtragedi

I tisdags, som svar på en fråga från The Indian Express, utfärdade Internationella olympiska kommittén ett uttalande – timmar efter brottarna hotade att släppa sina medaljer i Ganga – att “behandlingen” som brottarna fick under helgen, när de handlades och fängslades i timmar av Delhi-polisen dagen då det nya parlamentet invigdes, var “mycket oroande”. IOK bad om en “opartisk brottsutredning” av anklagelserna och underströk: “Vi uppmanar enträget att dessa idrottares säkerhet och välbefinnande beaktas under hela denna process och att denna utredning snabbt kommer att avslutas.” Den bad också IOA, som leds av P T Usha, som hittills har varit iögonfallande genom sin tystnad, att “skydda idrottarna.”

© The Indian Express (P) Ltd.