Brij Bhushan bood aan supplementen voor me te kopen als ik toegaf aan seksuele avances: worstelaar

0
67

Voorzitter van de Wrestling Federation of India (WFI) en BJP-parlementslid Brij Bhushan Sharan Singh zocht seksuele gunsten van een vrouwelijke worstelaar – ook een medaillewinnaar – door te beloven voedingssupplementen voor haar te kopen. Op de dag dat ze een gouden medaille won op een groot kampioenschap, riep hij haar naar zijn kamer, liet haar tegen haar zin op zijn bed zitten en omhelsde hij haar 'krachtig' zonder haar toestemming. Jarenlang hield hij vol met “voortdurende daden van seksuele intimidatie en herhaalde onfatsoenlijke avances” die haar “diep verontrust en bang” maakten.

Dit zijn de belangrijkste beschuldigingen in een officiële klacht op 21 april ingediend bij het politiebureau van Connaught Place in New Delhi door een van de zeven protesterende worstelaars, zo heeft The Indian Express vernomen.

Haar naam is ingehouden om haar identiteit te beschermen. Ze is Worstelaar 3, omdat The Indian Express op 7 mei had gerapporteerd over twee andere klachten die waren ingediend door twee worstelaars, Worstelaar 1 en Worstelaar 2. Ze hadden, naar verluidt, ten minste acht incidenten van seksuele intimidatie en wangedrag, waaronder betasten, ongepaste aanrakingen en fysiek contact – tijdens toernooien, bij warming-ups en zelfs in het WFI-kantoor.

Alles bij elkaar genomen krijgen deze drie klachten, die nu aan het licht zijn gekomen, betekenis wanneer de regering de protesterende worstelaars heeft gevraagd het onderzoek van de politie van Delhi te “vertrouwen”. Op dinsdag waren de worstelaars naar Haridwar gegaan om hun medailles in de Ganga te laten vallen om te protesteren tegen het feit dat ze niets deden aan hun klachten, maar besloten toen om het te heroverwegen.

Lees | IOC komt tussenbeide, steunt worstelaars: (28 mei) behandeling zeer verontrustend, bescherm atleten, voer onpartijdig onderzoek uit

In haar klacht heeft Wrestler 3 gezegd dat ze “getraumatiseerd” terwijl ze het incident van Singh's “gedwongen knuffel” – op de avond van haar gouden medaille-overwinning – vertelde aan een senior worstelaar, maar er kwam niets van terecht. Ze sprak ook met haar moeder over de avances van Singh. Worstelaar 3 beweerde dat Singh haar moeder bleef bellen om haar te bereiken, ondanks dat ze zich bewust was van haar standvastige 'verzet'. Ze moest haar persoonlijke mobiele nummer wijzigen, zei ze.

Lees ook | Worstelaars zullen niet toegeven, zeggen khap-leiders; zal president, regering ontmoeten om probleem op te lossen: BKU-leider

In haar klacht over de gedwongen knuffel vermeldt Wrestler 3 dat ze in haar kamer aan het rusten was na het winnen van de gouden medaille toen een fysiotherapeut haar vertelde dat de WFI-president wilde dat ze hem in zijn kamer zou ontmoeten. Ze nam aan dat Singh haar wilde feliciteren en besloot daarom te gaan. Nadat hij haar met haar ouders aan de lijn had gezet, riep Singh haar naar zijn bed en omhelsde haar plotseling zonder haar toestemming. Worstelaar 3 zei dat ze begon te huilen.

Sangeeta Phogat en Vinesh Phogat worden vastgehouden door de politie. (Expressfoto door Amit Mehra)

Vervolgens zou Singh de worstelaar telefonisch zijn gaan stalken door haar te bereiken via de telefoon van haar moeder. Tijdens zo'n telefoontje, zo beweerde Wrestler 3, bood hij aan haar “supplementen” te kopen als ze toe zou geven aan zijn seksuele avances.

Advertentie

Worstelaar 3 was volgens haar klacht diep getroffen door deze incidenten van seksuele intimidatie en stalking en het heeft haar “jaren” gekost om het trauma te bestrijden, wat een negatief effect heeft gehad op haar vermogen om zich te concentreren op training en tijdens wedstrijden. Ze vermeed om naar plaatsen te gaan waar Singh verwacht werd, want telkens als ze hem zag, werd ze herinnerd aan wat ze doormaakte, zou ze in haar klacht hebben gezegd.

In haar klacht beweerde Worstelaar 3 ook dat dat Singh “doorgaat” met het maken van seksuele avances en seksueel getinte opmerkingen aan andere vrouwelijke worstelaars. Het ongecontroleerde gedrag van Singh heeft haar en andere vrouwelijke worstelaars ertoe aangezet een klacht in te dienen.

Singh heeft keer op keer de beschuldigingen ontkend en noemde het een politieke samenzwering. Op woensdag citeerde PTI Singh als volgt: “Zelfs als een enkele beschuldiging tegen mij wordt bewezen, zal ik mezelf ophangen.” Singh kon donderdag niet worden gecontacteerd.

Advertentie Lees | Terwijl de worstelaars van India aan de oevers van de Ganges staan, laten we onze hoofden in schaamte laten hangen

Worstelaar 1 en Worstelaar 2 beschuldigden Singh er in hun klachten van het voorwendsel te gebruiken om hun ademhalingspatronen te controleren om ze op ongepaste wijze op de borst en buik aan te raken. Worstelaar 2 beweerde dat Singh tijdens het opwarmen haar trainingsshirt in 2018 zonder haar toestemming optilde en haar borst en buik aanraakte en zei dat hij haar ademhalingspatroon wilde controleren.

In januari hadden enkele van de beste worstelaars van India, waaronder Olympische medaillewinnaars Bajrang Punia en Sakshi Malik en WK-medaillewinnaar Vinesh Phoghat, geprotesteerd bij Jantar Mantar nadat ze Singh hadden beschuldigd. Ze keerden op 23 april terug naar Jantar Mantar en eisten zijn arrestatie en zeiden dat de politie geen FIR's indiende op basis van klachten. Ze zeiden ook dat ze het vertrouwen hadden verloren in de toezichtscommissie die in januari door het ministerie van sport was opgericht om de beschuldigingen te onderzoeken. De bevindingen van de toezichtscommissie onder leiding van voormalig wereldkampioen bokser Mary Kom zijn niet openbaar gemaakt.

Zeven vrouwelijke worstelaars hadden op 21 april klacht ingediend tegen Singh, waaronder een minderjarige. Twee FIR's, waaronder één onder de POCSO-wet, werden geregistreerd nadat de worstelaars het Hooggerechtshof hadden benaderd.

Lees ook

Coromandel Express ongeval Live updates: Dodental stijgt tot 261 in Odis…

2 Indiase worstelaars, 1 topscheidsrechter, 1 staatscoach: 4 getuigen die bevestigen

Race tegen de klok voor reddingsteam op de plaats van het treinongeval in Odisha als tol… 1200.jpg?resize=450,250″ />

Mogelijke signaalfout kan de treintragedie van Odisha hebben veroorzaakt

In antwoord op een vraag van The Indian Express heeft het Internationaal Olympisch Comité dinsdag een verklaring afgegeven – uren nadat de worstelaars dreigden hun medailles in de Ganga te laten vallen – dat de “behandeling” die de worstelaars dit weekend kregen, toen ze urenlang werden mishandeld en vastgehouden door de politie van Delhi op de dag dat het nieuwe parlement werd ingehuldigd, “zeer verontrustend” was. Het IOC vroeg om een ​​”onbevooroordeeld, strafrechtelijk onderzoek” naar de beschuldigingen en onderstreepte: “We dringen erop aan dat de veiligheid en het welzijn van deze atleten tijdens dit proces naar behoren worden overwogen en dat dit onderzoek snel zal worden afgerond.” Het vroeg ook de IOA, geleid door PT Usha, die tot nu toe opviel door zijn stilzwijgen, om “de atleten te beschermen”.

© The Indian Express (P) Ltd