Amrita Vishwa Vidyapeetham Indias høyest rangerte universitet: THE Impact Ranking 2023

0
66

The Impact Ranking 2023: The Times Higher Education Impact Rankings 2023 er erklært, og Amrita Vishwa Vidyapeetham, Coimbatore har dukket opp som Indias høyest plasserte universitet. Universitetet er rangert på 52. rangering globalt av 1591 universiteter fra 112 land/regioner.

Den samlede rangeringen ble toppet av Western Sydney University etterfulgt av University of Manchester, Storbritannia og Queen's University, Canada. Universiti Sains Malaysia fikk fjerdeplassen og University of Tasmania ble nummer fem.

Amrita Vishwa Vidyapeetham skilte seg ut for sin innsats for å oppfylle FNs bærekraftsmål (SDGs).

Andre indiske institusjoner som er på topp 300 er – Lovely Professional University (Punjab) plassert i 101 og 200 braketten, Shoolini University of Biotechnology and Management Sciences (Himachal Pradesh) plasserte også i 101 og 200 braketten og KIIT University (Odisha) rangert mellom 201 og 300.

Les også | 'Bør oppmuntre jenteelever på skolenivå til å ta ingeniørkurs': MAHE VC

Kunnskapssjefen Phil Baty sa at indiske universiteter som er blant de 100 beste viser «hvor seriøst disse institusjonene tar disse kritisk viktige målene».

For SDG 5 – likestilling, tok India en av topplasseringene med Manipal Academy of Higher Education som sikret seg den fjerde plassen. India har også det høyeste antallet universiteter blant de 100 beste for SDG 7 – rimelig og ren energi. Disse universitetene er — Indian Institute of Technology Guwahati på 6. plass, Saveetha Institute of Medical and Technical Sciences på 18. plass, Chitkara University på 40. plass, Shoolini University of Biotechnology and Management Science på 43. plass og Lovely Professional University på 77. plass.

IIT Guwahati var blant de 200 universitetene for SDG 9 – industri, innovasjon og infrastruktur, og posisjonen har forbedret seg i SDG 6 – Rent vann og sanitet, SDG 8 – Anstendig arbeid og økonomisk vekst og SDG 14 – Livet under vann. Instituttet sikret en samlet rangering mellom 401 og 600.

Annonse

Offisiell direktør, IIT Guwahati, professor Parameswar K Iyer gratulerte instituttet med ytelsen og sa: “Universiteter er kjernen for å oppnå 2030-agenda for bærekraftig utvikling. Disse resultatene gjenspeiler IIT Guwahatis overbevisning om å oppfylle den universelle handlingsoppfordringen for sosial, økonomisk og miljømessig bærekraft.’’

For SDG 3 – god helse og velvære, var tre indiske universiteter på topp 100; JSS Academy of Higher Education and Research på 16. plass, Amrita Vishwa Vidyapeetham på 23. plass og Sri Ramachandra Institute of Higher Education and Research på 83. plass.

Les også | University of Edinburgh samarbeider med det indiske konsulatet for å utvikle klimaendringskurs på hindi

For SDG 4 – kvalitetsutdanning, sikret Amrita Vishwa Vidyapeetham 9. rangering, Manipal Academy of Higher Education sikret 25. rangering og BS Abdur Rahman Crescent Institute of Science og Teknologi på 75. plass.

Annonse

THE Impact Rankings ble grunnlagt i 2019 og vurderer universiteter opp mot FNs SDGs. Det er 17 FNs bærekraftsmål – ingen fattigdom, null sult, god helse og velvære, kvalitetsutdanning, likestilling, rent vann og sanitær, industriinnovasjoner og infrastruktur, reduserte ulikheter, bærekraftige byer og samfunn, ansvarlig forbruk og produksjon, klimatiltak , Livet under vann, Livet på land, Fredsrettferdighet og sterke institusjoner, og partnerskap for målene.

Les også

RBSE 10. resultat 2023 Link: Resultatlink aktiv, sjekk poengsum på rajeduboa…

Maharashtra SSC 10. resultat 2023 (ut): Nettsteder for å sjekke resultater at mahr…

Maharashtra Board SSC 10. resultater 2023 Live: FYJC registreringsprosess u…

Rajasthan Board RBSE 10. resultat 2023 HØYDEPUNKTER: Samlet bestått prosentandel…

Metodikken ble utviklet i forbindelse med Vertigo Ventures og Elsevier og etter konsultasjon og innspill fra individuelle universiteter, akademikere og sektorgrupper. For å vises i den samlede rangeringstabellen, måtte universiteter sende inn SDG 17 (Partnerships for the Goals) og minimum tre andre SDGs.

(Med innspill fra PTI)

© IE Online Media Services Pvt Ltd