Zittend met God kan premier Modi Hem uitleggen hoe het universum werkt: Rahul Gandhi in de VS

0
50

Terwijl hij zijn zesdaagse tournee door de Verenigde Staten op gang bracht, haalde senior congresleider Rahul Gandhi woensdag uit naar de regering van Narendra Modi en zei hij de constructie van het nieuwe parlementsgebouw en de installatie van de “Sengol” (scepter) zijn er pogingen om de aandacht af te leiden van de “echte problemen” zoals werkloosheid en prijsstijgingen.

Rahul sprak een bijeenkomst van niet-ingezeten indianen (NRI's) toe in Santa Clara in Californië en haalde uit naar premier Modi, waarbij hij zei dat laatstgenoemde een van degenen was die denken dat ze alles weten en zelfs God kunnen vertellen wat er aan de hand is. ” “Onze premier is zo'n exemplaar,” zei hij.

Lees ook | Alle instrumenten die nodig zijn voor politiek in India gecontroleerd door BJP, RSS: Rahul Gandhi in Californië

Rahul sprak uitvoerig over zijn Bharat Jodo Yatra en de vermeende aanvallen op het idee van een divers India en de constitutionele waarden onder toezicht van de Modi -geleide BJP dispensatie.

“De aanval die plaatsvindt in India… het vindt plaats op onze manier van leven… Verschillende talen, verschillende religies en dat is wat er wordt aangevallen. Dus de traditie in India en opnieuw iets dat leiders zoals Guru Nanakji, Basavannaji, Gandhiji benadrukten, was niet de indruk te wekken dat je alles weet… dat de wereld te groot, te gecompliceerd is voor één persoon om te denken dat hij alles begrijpt en hij weet alles,” zei de congresleider.

“Dus dat is de ziekte… dat we een groep mensen in India hebben die er absoluut van overtuigd zijn dat ze alles weten. Sterker nog, ik denk dat ze denken dat ze misschien zelfs meer weten dan God. Ze kunnen met God gaan zitten en een gesprek voeren en hem uitleggen dat je weet wat er aan de hand is, en onze premier is natuurlijk zo'n voorbeeld,” zei hij.

“Ik denk dat als je Modiji naast God zou gaan zitten, Modi ji God zou gaan uitleggen hoe het universum werkt. En God zou in de war raken van wat ik heb gemaakt. Dus dit is wat er aan de hand is… We hebben een groep mensen die denken dat ze alles begrijpen. Ze kunnen met wetenschappers praten en wetenschap aan hen uitleggen. Ze kunnen met historici praten en de geschiedenis aan hen uitleggen. Ze kunnen oorlogsvoering uitleggen aan het leger, vliegen naar de luchtmacht… wat ze maar willen, kunnen ze', vertelde Rahul aan het evenement. “En de kern ervan is middelmatigheid. Dat ze eigenlijk niets begrijpen, want in het leven kun je niets begrijpen als je niet klaar bent om te luisteren. Dat is de grootste les die ik heb geleerd van de Bharat Jodo Yatra dat er van iedereen iets te leren valt.”

C. Raja Mohan schrijft | Bezoek van Rahul Gandhi aan de VS: kan het congres de Modi-betovering van de Indiase diaspora verbreken?

India, zei Rahul, heeft het vermogen om elk idee dat opkomt te absorberen. “India heeft nog nooit enig idee verworpen. Iedereen die naar India is gekomen, is met open armen ontvangen en hun ideeën zijn opgenomen in India en dat is het India waar we van houden. India dat de rest van de wereld respecteert, India dat nederig is, India dat luistert, India dat aanhankelijk is en dat is het India dat u vertegenwoordigt,” zei hij.

Advertentie

Rahul zei toen tegen de Indiase diaspora: “Als je in woede, haat en arrogantie zou geloven, zou je in een BJP-bijeenkomst zitten en zou ik Mann ki baat doen.” Hij zei ook: “Als je onze grondwet leest, is de definitie van India in de grondwet een unie van staten en binnen onze grondwet is het idee dat de talen, culturen en geschiedenis van elk van onze staten moeten worden beschermd onder de Unie. … De BJP en de RSS vallen dat idee aan … en ook de grondwet van India. Dat is het feit.”

Gevraagd naar een gespeculeerd “voorstel” om het aantal Lok Sabha-stoelen te verhogen tot meer dan 800, zei hij: “Ik zou precies moeten kijken hoe ze erover denken om het te doen maar ik denk dat men heel, heel voorzichtig moet zijn wanneer men de representatieve structuur van een land verandert. Dus ik zou heel graag willen weten hoe ze precies op het getal 800 zijn gekomen en wat de criteria zijn die ze gebruiken.

Mis het niet | De veiligheid van vrouwen tegen ongelijkheid: 6 vragen die Rahul Gandhi beantwoordde in interactie met Indiase diaspora in Californië

Rahul zei: 'Deze dingen mogen niet luchthartig worden gedaan. India is een gesprek, India is een onderhandeling tussen zijn talen, tussen zijn mensen, tussen zijn geschiedenis en culturen en die onderhandeling moet eerlijk zijn… wat betekent dat alle delen van India, alle staten van India moeten voelen dat er eerlijkheid in het proces is van onderhandelen. Als ik precies zie hoe ze aan 800 komen en wat het ontwerp is, dan zou ik kunnen antwoorden of ik het eens ben met het getal 800, maar ik heb niet gezien hoe ze het berekenen.”

Advertentie

Verwijzend naar het nieuwe parlementsgebouw zei Rahul: 'Dit zijn afleidingen. De echte problemen in India zijn werkloosheid, prijsstijgingen, verspreiding van woede en haat, een afbrokkelend onderwijssysteem, de prijs van het onderwijs, de prijs van de gezondheidszorg. Dit zijn de echte problemen. De BJP kan ze niet echt bespreken, dus dan moeten ze het hele sceptergedoe doen … liggen en dat allemaal doen. Ben je niet blij dat ik niet ga liggen.”

Op een vraag over moslims die zich onzeker voelen in India, zei Rahul: “Het wordt het sterkst gevoeld door de moslimgemeenschap omdat het hen het meest rechtstreeks wordt aangedaan, maar in feite wordt het alle minderheden aangedaan. Ik kan je garanderen dat op dezelfde manier waarop jij je aangevallen voelt…Ik kan je garanderen dat mijn Sikh-broers hetzelfde voelen, ik kan je garanderen dat mijn christelijke broeders en zusters hetzelfde voelen, ik kan je garanderen dat de Dalit-gemeenschap zich voelt hetzelfde, de tribale gemeenschap voelt hetzelfde. In feite voelt iedereen die tegenwoordig arm is in India, als hij kijkt naar de extreme rijkdom die een beperkt aantal mensen heeft, op de een of andere manier hetzelfde als jij. Dat… wat is er aan de hand? Hoe komt het dat deze vijf mensen duizenden miljoenen hebben en ik niets te eten heb? Dus je voelt het het meest omdat het op jou het meest agressief gericht is, maar het is een fenomeen dat zich tegen iedereen in India afspeelt. Je kunt haat niet met haat snijden. Het is onmogelijk. Je kunt haat alleen doorbreken met liefde en genegenheid.”

Hij zei ook “dit gebeurt periodiek in India”. “Wat er bijvoorbeeld met de moslimgemeenschap in India gebeurt, gebeurde in de jaren 80 met de Dalit-gemeenschap. Als je in de jaren 80 naar UP ging, de Dalit-gemeenschap… wat er met de moslims gebeurt, gebeurde er met de Dalits. Dus periodiek gebeuren dit soort dingen en we moeten het uitdagen, we moeten ertegen vechten. En we moeten het met genegenheid bestrijden en niet met haat. We zullen het doen,” zei hij.

Tijdens zijn tournee door drie steden door de VS zal Rahul interacties hebben met de Indiase diaspora, bedrijfsleiders en mediamensen. Hij zal een reeks van dergelijke opdrachten hebben in San Francisco, Washington DC en New York.

Lees ook

Staatsregering zwaait, Amit Shah's missie Manipur omvatte herstel van vertrouwen…

Ontmoet de spirituele leider die MP Congress helpt om BJP te verslaan bij Hindutva-wedstrijd

BJP kijkt verder dan Shinde Sena en overweegt MNS-booster voor NDA als Fadnavis, Ra…

Haryana BJP-leiders geven toe dat er stilzwijgen heerst over worstelaars r. ..

Rahul zal op 31 mei ook een lezing geven aan de Stanford University in Silicon Valley over het onderwerp “The New Global Equilibrium”. De lezing aan de Stanford Graduate School of Business wordt georganiseerd door het Centre on Democracy, Development en de rechtsstaat.

© The Indian Express (P) Ltd