Worstelaarsprotest: BKU-leider Tikait kondigt 'mahapanchayat' aan in Muzaffarnagar op 1 juni

0
39

BKU-leider Naresh Tikait zei dat een ‘mahapanchayat’ zal donderdag in het Soram-dorp in Muzaffarnagar worden gehouden om het aanhoudende protest van worstelaars tegen WFI-chef Brij Bhushan Singh over beschuldigingen van seksuele intimidatie te bespreken.

Tikait, het hoofd van Balyan khap, zei dinsdagavond de kwestie zal in detail worden besproken in de mahapanchayat.

Op een dramatische dinsdag De beste worstelaars van India, vergezeld van honderden supporters, verzamelden zich aan de oevers van de Ganga in Haridwar en dreigden hun wereld- en olympische medailles onder te dompelen in de heilige rivier, maar zagen hiervan af nadat ze waren overtuigd door Khap en boerenleiders die vijf dagen probeerden om hun grieven behandelen.

Olympische medaillewinnaars Sakshi Malik, Bajrang Punia en gouden medaillewinnaar van de Aziatische Spelen Vinesh Phogat gingen dinsdag naar Har ki Pauri om te protesteren tegen de passiviteit tegen de chef van de Wrestling Federation of India (WFI), die naar verluidt verschillende vrouwelijke worstelaars seksueel heeft lastiggevallen.

Echter, na een uur en 45 minuten te hebben doorgebracht, keerden ze terug na verschillende khap en politieke leiders drongen er bij hen op aan niet zo'n extreme stap te nemen.

Tikait zei dat verschillende vertegenwoordigers van verschillende khaps en hun hoofden afkomstig uit Uttar Pradesh, Haryana, Punjab Rajasthan en Delhi zullen deelnemen aan de mahapanchayat om te beslissen over de volgende actie in het worstelaarsprotest.

Lees ook

Eisen voor seksuele gunsten, minstens 10 gevallen van aanranding gedetailleerd in …

Hij bood aan om supplementen voor me te kopen als ik toegaf aan seksuele avances: worstelaar

Rechtelijk panel onderzoekt geweld in Manipur: Amit Shah

Wrestlers' protest: het verhaal tot nu toe

Op 28 mei had de politie van Delhi de worstelaars gearresteerd en FIR's tegen hen ingediend wegens schending van de openbare orde.