Werelddag zonder tabak: hier zijn zeven manieren om van de drang naar roken af ​​te komen

0
49

Consumptie van tabak is schadelijk voor de gezondheid. Iedereen in de buurt is zich hiervan bewust. Voor de meeste tabaksgebruikers kunnen de aantrekkingskracht en de hunkering die het oproept echter overweldigend zijn. Desondanks is het van essentieel belang om deze dwingende verlangens te bestrijden, omdat tabak een groot probleem voor de volksgezondheid is in heel India en elk jaar meer dan een miljoen levens eist. Volgens de Global Adult Tobacco Survey die in 2016-2017 in India werd uitgevoerd, bleek bijna een derde van de volwassenen in India fervente gebruikers van tabak te zijn.

De meest voorkomende vorm van tabaksgebruik blijft rookloze tabak, die door een vijfde van de volwassenen wordt gebruikt, terwijl roken door een tiende van de volwassenen wordt gebruikt. De drang om te genieten van tabak is echter meestal onweerstaanbaar voor gebruikers en daarom is het van cruciaal belang om in gedachten te houden dat, hoewel de intensiteit van de hunkering formidabel kan zijn, deze doorgaans binnen vijf tot tien minuten zal verdwijnen. ongeacht of je voor de verleiding bezwijkt of niet. Door meedogenloos weerstand te bieden aan deze verlangens, kan men zichzelf dichter bij het permanent loskomen van verslaving brengen.

Omarm nicotinevervangende therapie: Deze therapeutische benadering omvat verschillende opties, zoals het voorschrijven van nicotine toegediend via neusspray of inhalatoren, vrij verkrijgbare nicotinepleisters, tandvlees en zuigtabletten, of het voorschrijven van niet-nicotine stoppende medicijnen zoals bupropion (onder andere Wellbutrin SR, Wellbutrin XL). ) en varenicline. Overweeg kortwerkende nicotinevervangende therapieën op te nemen, zoals kauwgom, zuigtabletten, neussprays of inhalators om intense hunkering te overwinnen. Deze snelwerkende behandelingen zijn over het algemeen veilig te gebruiken naast langwerkende nicotinepleisters of niet-nicotinestopmedicatie. U kunt altijd een zorgverlener raadplegen voordat u deze nicotinevervangende therapie toepast.

Blijf uit de buurt van triggers:Men moet zich bewust zijn van de triggers die iemand ertoe aanzetten om te roken. Het is zeer waarschijnlijk dat de kracht van tabaksdrang het meest uitgesproken wordt in omgevingen waar men gewoonlijk tabak rookt of kauwt. Feestjes, bars, momenten van stress of onder het genot van een kopje koffie zijn bijvoorbeeld waarschijnlijke scenario's. Identificeer uw triggers en bedenk een plan om ze te vermijden of er doorheen te navigeren zonder toevlucht te nemen tot tabak.

Sociale netwerken: vorming van sociale netwerken door mensen die met succes zijn gestopt met roken, en hun motivatie voor personen die aan het stoppen zijn, kan zeker psychologisch helpen.

Maak gebruik van de kracht van uitstel: Als je wordt getroffen door een naderend verlangen naar tabak, daag jezelf dan uit om het gebruik nog eens 10 minuten uit te stellen. Neem gedurende deze tijd deel aan activiteiten die uw aandacht met succes afleiden. Overweeg om u in een rookvrije zone in uw buurt te wagen. Het toepassen van deze eenvoudige maar effectieve tactieken kan voldoende zijn om de golf van uw verlangen naar tabak te overwinnen.

Kanaal uw kauwimpulsen: Bied uw mond een alternatieve activiteit aan om het verlangen naar tabak of roken af ​​te weren. . Kauw op suikervrije kauwgom of geniet van een stuk hard snoep of geniet van de knapperigheid van rauwe wortels, noten of zonnebloempitten voor een gezonde afleiding.

Advertentie

Pas op voor de illusie van “Just One”: De aantrekkingskracht van het bezwijken voor de illusie een verlangen naar roken te bevredigen met een enkele sigaret is onweerstaanbaar. Bedrieg uzelf echter niet door te geloven dat stoppen bij één voldoende is. Vaker wel dan niet, zal het zich overgeven aan een eenzame sigaret leiden tot een volgende, waardoor je weer vast komt te zitten in de cyclus van tabaksgebruik.

Benut de kracht van fysieke activiteit:Lichamelijke inspanning bezit het vermogen om uw aandacht af te leiden van het verlangen naar tabak of roken. Zelfs korte uitbarstingen van activiteit, zoals meerdere keren trappen op- en aflopen, kunnen het verlangen naar een sigaret met succes verminderen. Ga naar buiten voor een stevige wandeling of jog.

Lees ook

Vitamine D nodig? De zon doet het werk, supplementen heb je niet nodig. Zelfs een …

Kunnen mango's je bloedsuikerspiegel beïnvloeden als je je dag ermee begint? Shou…

Urinezuur en jicht: Waar gaan we fout?

Is appelciderazijn goed voor een drankje in de ochtend? Wat u moet weten

Stoppen met roken is een van de beste dingen die u voor uw gezondheid kunt doen met deze innovatieve manieren, afhankelijk van de individuele behoeften en voorkeuren. Sommige mensen vinden succes met nicotinevervangende therapie, terwijl anderen er de voorkeur aan geven om cold turkey te stoppen. Er zijn ook een aantal steungroepen. Welke methode u ook kiest, het is belangrijk om geduldig en volhardend te zijn, want stoppen met roken is niet eenvoudig. Voor uw gezondheid is het echter zeker de moeite waard.