Vooruitlopend op de stemming over het schuldenplafond van het Huis, steunt Biden de Democraten en probeert McCarthy GOP-steun te verwerven

0
45

Zwaar bevochten tot het einde, het schuldenplafond en het pakket bezuinigingen op de begroting stevent af op een cruciale stemming in het Amerikaanse Huis, terwijl president Joe Biden en voorzitter Kevin McCarthy een coalitie van centristische democraten en republikeinen bijeenbrengen om het tot doorgang te dwingen na de felle terugslag van conservatieven en wat progressieve afwijkende meningen.

Biden stuurt topambtenaren van het Witte Huis naar een vroege woensdag in het Capitool om de steun te versterken voorafgaand aan de stemming. McCarthy werkt als een bezetene om sceptische mede-republikeinen te verkopen, zelfs om uitdagingen voor zijn leiderschap af te weren, in de haast om een ​​potentieel rampzalig Amerikaans faillissement af te wenden.

Ondanks de diepe teleurstelling van de Republikeinen op de rechterflank dat het compromis niet voldeed aan de bezuinigingen die ze eisten, stond McCarthy erop dat hij de stemmen zou krijgen die nodig waren om goedkeuring te verzekeren.

“We gaan het wetsvoorstel goedkeuren”, zei McCarthy toen hij een lange dinsdagavondvergadering in het Capitool verliet.

Snelle goedkeuring door het Huis en later in de week zou de Senaat ervoor zorgen dat de regering cheques zullen blijven uitgaan naar ontvangers van de sociale zekerheid, veteranen en anderen, en financiële onrust in binnen- en buitenland voorkomen. Aanstaande maandag heeft het ministerie van Financiën gezegd dat de VS geen geld meer zou hebben om zijn schulden te betalen, met het risico op een economisch gevaarlijk faillissement.

Het pakket laat maar weinig wetgevers volledig tevreden, maar Biden en McCarthy rekenen erop dat ze de steun van de meerderheid van het politieke centrum zullen krijgen, een zeldzaamheid in het verdeelde Washington, en het leiderschap van de president en de Republikeinse spreker op de proef zullen stellen.

Al met al stelt de Het wetsvoorstel van 99 pagina's beperkt de uitgaven voor de komende twee jaar, schort het schuldenplafond op tot januari 2025 en verandert het beleid, waaronder nieuwe werkvereisten voor oudere Amerikanen die voedselhulp ontvangen en groen licht voor een controversiële aardgasleiding in de Appalachen waar veel democraten tegen zijn.

Advertentie

Gedurende meer dan twee uur laat op dinsdag terwijl assistenten pizza binnenreden in het Capitool, leidde McCarthy de Republikeinen door de details, beantwoordde vragen en moedigde hen aan om de budgetbesparingen van de rekening niet uit het oog te verliezen.

De spreker had te maken met een soms taaie menigte. Leiders van het extreemrechtse House Freedom Caucus brachten de dag door met het bekritiseren van het compromis omdat het ver achterbleef bij de bezuinigingen die ze eisten, en ze zwoeren te proberen de goedkeuring door het Congres te stoppen.

'Deze deal mislukt, mislukt volledig', zei hij. Rep. Scott Perry, R-Pa., De voorzitter van de Freedom Caucus, zei eerder op de dag, geflankeerd door anderen buiten het Capitool. “We zullen er alles aan doen om het te stoppen.” Een veel grotere conservatieve fractie, de Republikeinse Studiecommissie, weigerde een standpunt in te nemen. Zelfs conservatieve conservatieven waren er niet zeker van, waardoor McCarthy wanhopig op jacht was naar stemmen.

Advertentie

Rep. Nancy Mace, R-S.C., zei na het 'gezonde debat' laat in de nacht dat ze nog steeds een nee was.

Onheilspellend waarschuwden de conservatieven voor mogelijke pogingen om McCarthy over het compromis te verdrijven. “Er komt een afrekening”, zei vertegenwoordiger Chip Roy uit Texas.

Biden sprak rechtstreeks met wetgevers en voerde meer dan 100 één-op-één-gesprekken, zei het Witte Huis .

Het onpartijdige Congressional Budget Office zei dat de bestedingsbeperkingen in het pakket de tekorten in de loop van het decennium met $ 1,5 biljoen zouden verminderen, een topdoel voor de Republikeinen die proberen de schuldenlast te beteugelen.

McCarthy vertelde de wetgevers dat het aantal hoger zou zijn als de uitgavenplafonds van twee jaar werden verlengd, wat geen garantie is.

Advertentie

Maar in een verrassing die de Republikeinse steun verder zou kunnen uithollen, is de drang van de GOP om op te leggen werkvereisten voor oudere Amerikanen die voedselbonnen ontvangen, leiden uiteindelijk tot een verhoging van de uitgaven met $ 2,1 miljard in de loop van de periode. Dat komt omdat de definitieve deal veteranen en daklozen vrijstelde, waardoor de voedselbonnenrollen met zo'n 78.000 mensen per maand werden uitgebreid, zei de CBO.

Huis Democratische leider Hakeem Jeffries zei dat het aan McCarthy was om stemmen te krijgen van ongeveer tweederde van de Republikeinse meerderheid, een hoge lat die de spreker misschien niet kan halen. Er zijn ongeveer 218 stemmen nodig voor goedkeuring in het 435 leden tellende Huis.

Advertentie

Toch zei Jeffries dat de Democraten hun deel zouden doen om mislukking te voorkomen.

“Ik verwacht dat de Republikeinen van het Huis hun belofte zullen nakomen en minstens 150 stemmen zullen halen als het gaat om een ​​overeenkomst waarover ze zelf hebben onderhandeld”, zei Jeffries. “Democraten zullen ervoor zorgen dat het land niet in gebreke blijft.” Liberaal-democraten keurden de nieuwe werkvereisten voor oudere Amerikanen, die 50-54, in het voedselhulpprogramma af. En sommige democratische wetgevers leidden een poging om de verrassingsvoorziening voor het aardgasproject in de Mountain Valley Pipeline te schrappen. De ontwikkeling van energie is belangrijk voor senator Joe Manchin, D-W.Va., maar vele anderen verzetten zich ertegen omdat het niet helpt bij het bestrijden van klimaatverandering.

Advertentie

De hoogste democraat in het House Natural Resources Committee, vertegenwoordiger Raul Grijalva uit Arizona, zei dat het opnemen van de pijpleidingvoorziening “verontrustend en zeer teleurstellend” was. Rep. Pramila Jayapal, D-Wash., voorzitter van de Congressional Progressive Caucus, had deze waarschuwing voor McCarthy: “Hij heeft ons hier gebracht, en het is aan hem om de stemmen uit te brengen.” Wall Street nam een ​​afwachtende houding aan. De aandelenkoersen waren tijdens de handel van dinsdag gemengd. De Amerikaanse markten waren gesloten toen de deal dit weekend werd gesloten.

Het Huis streeft ernaar om woensdag te stemmen en het wetsvoorstel naar de Senaat te sturen, waar de leider van de Democratische meerderheid Chuck Schumer en de leider van de Republikeinse Senaat McConnell werken aan goedkeuring tegen het einde van de week.

Schumer belde de factureer een “verstandig compromis”. McConnell zei dat McCarthy “onze dank verdient”. Senatoren, die tijdens een groot deel van de onderhandelingen tussen de president en de spreker van het Huis grotendeels aan de zijlijn zijn gebleven, begonnen zich krachtiger in het debat te mengen.

Lees ook

China bekritiseert Amerikaans plan voor handelsovereenkomst met Taiwan

Argentijnse meteoroloog wordt eerste vrouwelijke hoofd van het weerbureau van de VN

Top 5 verhalen uit de VS: House passeert schuldplafond, rechtbank in Oklahoma…

Ambtenaren ontdekken waardoor het Canal Grande in Venetië groen werd.

Sommige senatoren dringen aan op amendementen om het pakket van zowel de linker- als de rechterflank een nieuwe vorm te geven. Maar het leek onwaarschijnlijk dat er in dit stadium wijzigingen in het pakket zouden worden aangebracht met zo weinig tijd voor de deadline van maandag.